Αυτήν την προσπάθεια υπηρετεί πιστά το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, που επανιδρύθηκε με δική σας απόφαση στις 21 Ιουνίου 2012 και τυγχάνει ευρείας αποδοχής από το σύνολο των Βορειοελλαδιτών.
Το νέο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είναι το στρατηγείο για την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Δεν είμαστε ένα Υπουργείο: -εθιμοτυπικών εκδηλώσεων -και δεξιώσεων, αλλά...
...θωρακίζουμε τη Βόρεια Ελλάδα από κάθε άποψη, όπως ορίζει ο νέος: -αποκεντρωμένος -και αναπτυξιακός ρόλος που του έχετε αναθέσει.
Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τον ιστορικό μας ρόλο και την αναγκαιότητα να λειτουργήσουμε ως το Υπουργείο Ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας: -εκπέμπουμε ξεκάθαρο το εθνικό μήνυμα της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, -αγκαλιάζουμε όλους τους Έλληνες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, της Δυτικής Θράκης -και αγωνιζόμαστε καθημερινά να βάλουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη στο δρόμο της προκοπής και της προόδου.
Να την καταστήσουμε, δηλαδή: -ατμομηχανή ανάπτυξης, -υπόδειγμα ανάκαμψης,
και από αυτήν την περιοχή της πατρίδας μας, να σημάνει η εθνική οικονομική αντεπίθεση.
Στόχος μας είναι ένας.
Να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των βορειοελλαδιτών,-να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα,
-να στηρίξουμε την εξωστρέφεια -και να διαμορφώσουμε ένα ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα, με ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία.
Από εδώ: -ξεκινούσε -και ξεκινά η Ελλάδα.
Η αλήθεια είναι πως παραλάβαμε έναν φορέα απογυμνωμένο από αρμοδιότητες, λόγω της κατάργησής του από την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2009, στον οποίο σταδιακά δώσαμε: -υπόσταση
-και λόγο.
Μέρα με την ημέρα, το νέο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης εξελίσσεται σε ένα «πολυεργαλείο», το οποίο σε αυτόν τον σχεδόν ένα χρόνο από την επανίδρυσή του: -στάθηκε στα πόδια του,
-άρχισε να περπατά -και σήμερα είναι έτοιμο να τρέξει.
Και όλα αυτά χάρη και στη δική σας πολύτιμη συμβολή κ. Πρόεδρε κ. Αντώνη Σαμαρά, που πιστέψατε, υποσχεθήκατε και κάνατε πράξη το νέο ΥΜΑΘ. Από την πλευρά μας φροντίσαμε άμεσα να μειώσουμε κατά 56% τη διοικητική του δομή και ήμασταν από τα πρώτα υπουργεία που συμμετείχαμε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Σε αυτούς τους 12 μήνες μας έχουν δοθεί αποκλειστικές αρμοδιότητες όπως:
-ο αναπτυξιακός νόμος για μεγάλες επενδύσεις,
-η Εποπτεία Αγοράς Βιομηχανικών Προϊόντων στη Μακεδονία και τη Θράκη,
-ενώ πρόσφατα θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση την πρώτη ιστορικά νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ, σχετικά με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.
Παράλληλα λύσαμε και ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορούσε στον εκθεσιακό μας φορέα, που κακώς-κάκιστα είχε διασπασθεί το 1999 για μικροκομματικούς λόγου σε ΔΕΘ και Helexpo με τα γνωστά προβλήματα και αντιδικίες μεταξύ των δυο φορέων φορέων, με την ενοποίησή τους.
Φυσικά δεν αρκούμαστε μόνο σε αυτά.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες αναπτυξιακού χαρακτήρα όπως:
-η ανάληψη της διαχείρισης της ειδικής υπηρεσίας του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «INTERREG 4»
- η σύσταση και λειτουργία υπηρεσίας συντονισμού και εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων δράσεων στους τομείς αρμοδιότητες του ΥΜΑΘ (ΕΥΣΕΔ ΥΜΑΘ),
-ενώ ακόμη διεκδικούμε την ενσωμάτωση του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης,
-καθώς και πολλές άλλες, που δεν είναι της παρούσης.
Με την πολυσχιδή μας δράση κλείσαμε στόματα, καθώς με πενιχρό προϋπολογισμό: -πρωτοστατήσαμε -και τολμήσαμε να κινηθούμε σε 8 τομείς δράσης: -ανάπτυξη -τουρισμός, -κοινωνία, -περιβάλλον, -αθλητισμός,
-πολιτισμός, -νεολαία, -παιδεία.
Καταφέραμε να προτάξουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Με αυτόν τον τρόπο βάζουμε το δικό μας λιθαράκι στη θεμέλια της νέας Ελλάδας, συνεχίζοντας την εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2004, η οποία ανεκόπη πριν από περίπου 4 χρόνια.
Σχόλιο Παραπολιτικής: Γελάει το σύμπαν. Αν είναι τόσο σημαντική η συμβολή του υπουργείου-φάρσα, γιατί δεν φτιάχνουμε κι ένα υπουργείο Πελοποννήσου κι ένα Ηπείρου κτλ;