Εξουδετερώθηκε παγιδευμένος φάκελος με παραλήπτη απόστρατο διοικητή της Αντιτρομοκρατικής

3.7.13

Παραθέτω τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (03-07-2013) στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής, συνεργείο του Τ.Ε.Ε.Μ εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτο φάκελο, ο οποίος λίγο πριν είχε αναφλεγεί, κατά τη διαδικασία τακτοποίησης των δεμάτων από τους υπάλληλους, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη, με παραλήπτη απόστρατο...



...ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ως αποστολέας φέρεται συγγενικό του πρόσωπο.

Όπως διαπιστώθηκε ο φάκελος περιείχε ντοσιέ, που ήταν «παγιδευμένο» με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, άγνωστης εκρηκτικής ύλης.

Ο εξωτερικός φάκελος είναι κίτρινου χρώματος, τύπου Α3, ενώ το ντοσιέ που περιείχε είναι χρώματος καφέ διαστάσεων 32Χ24Χ8 cm, που ανοιγo-έκλεινε με ταινία Velcro, «κριτς κρατς», (που χρησιμοποιείται και σε ενδύματα), ενώ τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη ήταν εξωτερικά του φακέλου, σε αυτοκόλλητες ετικέτες, γραμμένα σε υπολογιστή.

Παρακαλούμε εάν κάποιος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ αντιληφθεί ανάλογο φάκελο ή κάποιος πολίτης, Φορέας, Οργανισμός, Υπηρεσία κλπ. παραλάβει τέτοιο φάκελο να μην τον ανοίξει και να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Σχόλιο Παραπολιτικής: Παραλήπτης του φακέλου ήταν ο Δημήτρης Χωριανόπουλος, διοικητής της Αντιτρομοκρατικής όταν ο φθινόπωρο του 2009 είχαν συλληφθεί τα πρώτα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στο σπίτι – γιάφκα της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.

Η Ελλάδα παραμένει σχεδόν η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που ταλαιπωρείται τόσο πολύ από τρομοκρατικές πράξεις αμιγώς ιδεολογικοπολιτικών κινήτρων. Προσωπικά, σέβομαι απεριόριστα όλους αυτούς τους αξιωματικούς που τραβούν όλα αυτά, μόνο και μόνο γιατί έκαναν καλά τη δουλειά τους.