Φοβερά προβληματική παραμένει η λειτουργία των μεγαλύτερων εφοριών της χώρας

25.7.13

Μόλις έξι εφορίες -από τις 35 μεγαλύτερες της χώρας που εισπράττουν το 75% των εσόδων - κατάφεραν από την αρχή του έτους ώς τα τέλη Ιουνίου να πιάσουν το στόχο των εσόδων που τους είχε τεθεί από την πολιτική ηγεσία...

Από την επεξεργασία των στοιχείων του ΥΠΟΙΚ προκύπτει ότι τη μεγαλύτερη υστέρηση εμφανίζουν, η ΔΟΥ Κατοίκων...



...Εξωτερικού, της Νέας Ιωνίας, της Αγίας Παρασκευής του Κορωπίου και της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, έπιασαν το στόχο η ΦΑΕ Αθηνών, η Α' Αθηνών, η πλοίων Πειραιά και η Περιστερίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα των 35 μεγαλύτερων εφοριών υστέρησαν στο εξάμηνο κατά 150 εκατ. ευρώ ή διαφορετικά 1,5% σε σχέση με τον στόχο που έχει τεθεί για το προαναφερθέν διάστημα.

Το συγκεκριμένο διάστημα εισπράχθηκαν έσοδα 9,3 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 9,45 δισ. ευρώ. Τα έσοδα από τον ΦΠΑ ανήλθαν στα 3,46 δισ. ευρώ έναντι στόχου 3,62 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΣΚΑΙ  

Σχόλιο Παραπολιτικής: Προσωπικά, δεν εκπλήσσομαι καθόλου με αυτήν την κατάσταση.

Είναι σχεδόν παράδοξο να απαιτούμε θαύματα όταν οι φόροι συνεχώς αυξάνονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι που τους εισπράττουν συκοφαντούνται από την κυβέρνηση. Όσο το υπουργείο Οικονομικών ορκίζεται στο δόγμα «όσα εισπράξουμε όπως να 'ναι», οι ελπίδες για αληθινή μεταρρύθμιση του μηχανισμού διαψεύδονται.