Ίσως ο Πολύδωρας απλώς αποτυγχάνει να εκφράσει αυτό που εννοεί (video)

2.7.13

Παρακολούθησα την αποψινή συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, κυρίως για να καταλάβω τι ακριβώς προσπαθεί να μας πει αυτές τις μέρες ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ομολογώ ότι νομίζω ότι κατάλαβα μερικά πράγματα παραπάνω κι εκτιμώ...



...ότι ο μάλλον ο Πολύδωρας αδικεί τον εαυτό του με τον τρόπο που εκφράζεται.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι βασίζει την επιχειρηματολογία στην παραδοχή ότι το κόμμα Χρυσή Αυγή είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τους ψηφοφόρους του. Προσωπικά, δεν είμαι πια σίγουρος ότι ισχύει κάτι τέτοιο αλλά μπορώ να καταλάβω πως το εισπράττει ο Πολύδωρας.

Από εκεί και πέρα, αυτό που προσπαθεί να πει ο Πολύδωρας είναι ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να στιγματιστούν και να πάψουν να θεωρούνται πιθανό ακροατήριο για την παράταξη του, κάτι με το οποίο συμφωνώ.

Το κακό και το αληθινά επικίνδυνο όμως είναι ότι ο Πολύδωρας μεροληπτεί υπέρ μιας συνεργασίας με το κόμμα Χρυσή Αυγή, παρουσιάζοντας ως κάτι πολύ χειρότερο την Τρόικα. Όντας ο ίδιος ένας υπερσυντηρητικός πολιτικός, ουσιαστικά μοιάζει να πιστεύει ότι αν η Νέα Δημοκρατία επιλέξει έναν πιο πατριωτικό λόγο, θα πάρει όλους τους ψηφοφόρους της πίσω και το επιτελείο Μιχαλολιάκου θα επιστρέψει στο περιθώριο. Μακάρι να ήταν τόσο απλό.

Ρίξτε μια ματιά: