Όταν οι ακραίες θέσεις γίνονται κοινός τόπος δίχως ανάγκη επεξήγησης

22.7.13

Ο δικηγόρος Γιάννης Αδαμόπουλος φέρει μια πολύ σοβαρή ιδιότητα: είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, μια θέση (θεωρητικού) κύρους.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία, δήλωσε:

Όταν η γενική πολιτική της χώρας κατευθύνεται από εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι, κατά παράβαση κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας, υπαγορεύουν...


...μέτρα που εξαθλιώνουν τους πολίτες προκειμένου να ωφεληθούν συγκεκριμένα διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, σαφώς και τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αν διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του, θα διαπιστώσετε ότι δεν αιτιολογεί με κανέναν τρόπο την παραπάνω θέση του. Την παραθέτει ως αυτονόητη, ως κοινό τόπο για οποιονδήποτε την διαβάσει.

Η παραβίαση του Συντάγματος δε περιγράφεται, τα μέτρα της εξαθλίωσης δεν συγκεκριμενοποιούνται, τα διάφορα συμφέροντα δεν κατονομάζονται. Στον κόσμο του κ. Αδαμόπουλου, στους κόλπους του αναγνωστικού κοινού της Ελευθεροτυπίας όλα αυτά μοιάζουν να είναι αυτονόητα.

Τόσο αυτονόητα που απορεί κανείς γιατί όλοι αυτοί οι τόσοι βέβαιοι άνθρωποι δεν έχουν πάρει τα όπλα κατά του Μνημονίου, γιατί δεν έχουν ήδη ορκίσει μια κυβέρνηση του βουνού. Προσωπικά, αν ποτέ πίστευα ότι όλα αυτά συμβαίνουν, δεν θα ήμουν το ίδιο ψύχραιμος με αυτούς, δεν θα αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα μου να κάνω καριέρα ως ντουντούκα-ς.