Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις η Μέρκελ

26.7.13

Ούτε το θέμα των αμερικανικών παρακολουθήσεων φαίνεται να μπορεί να ανακόψει την ανοδική πορεία των Χριστιανοδημοκρατών στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με τη νεότερη σφυγμομέτρηση που δημοσιοποιείται σήμερα Παρασκευή από την κρατική τηλεόραση (ARD-Deutschlandtrend), τα χριστιανικά κόμματα (CDU/CSU) λαμβάνουν 42% στην πρόθεση ψήφου, σημειώνοντας για άλλη μια φορά ρεκόρ τετραετίας.

Και ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται σε δημοσκοπικό ζενίθ, οι κυβερνητικοί τους εταίροι, οι Φιλελεύθεροι (FDP), δίνουν πραγματική μάχη πολιτικής επιβίωσης αφού για άλλη μια φορά δεν...



...πιάνουν το εκλογικό όριο του 5%. Στη νέα δημοσκόπηση λαμβάνουν μόλις 4% και ελάχιστες εβδομάδες πριν τις εκλογές είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα καταφέρουν να εκπροσωπηθούν στη βουλή και να συγκυβερνήσουν εκ νέου με το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν μια μονάδα και φτάνουν το 25%, οι Πράσινοι (Grüne) κερδίζουν μια μονάδα και σκαρφαλώνουν στο 14% ενώ σταθερή στο 7% παραμένει η Αριστερά (Linke). Τέλος, τόσο το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία (AfD), όσο και το κόμμα των Πειρατών (Piraten) λαμβάνουν μόλις 2% έκαστο στην πρόθεση ψήφου.

Πηγή: ΣΚΑΙ