Συνελλήφθησαν 10 οδηγοι ταξί για παρεμβολές στο ταξίμετρο

26.7.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ταξί) από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν στις 24 και 25-7-2013, σε σταθμούς μετεπιβίβασης επιβατικού κοινού (Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, Λιμένα Πειραιά), καθώς...



...και σε λοιπά σημεία της Αθήνας (Ακρόπολη, Πλ. Συντάγματος), της Κηφισιάς (Πλατεία Πλατάνου) και του Αγ. Δημητρίου (έμπροσθεν εμπορικού κέντρου), δέκα (10) οδηγοί ταξί, για παρέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους και ένας (1) οδηγός για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών

Ειδικότερα, επτά (7) από τους παραπάνω οδηγούς, με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν προέβαιναν στην έκδοση αποδείξεων, τρείς (3) είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό και τέλος στην κατοχή ενός (1) οδηγού βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Από τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα έκανε τα πάντα για να προστατεύσει την προβληματική αγορά ταξί αποκρούοντας κάθε μεταρρύθμιση, έρχεται τώρα η ελληνική Αστυνομία να συμμαζέψει ό,τι μπορεί.

Όλα αυτά κατά τη θερινή περίοδο, όταν οι οδηγοί ταξί, καλοί και κακοί, εκπροσωπούν συχνά και τη χώρα μας μεταφέροντας τουρίστες από λιμάνια κι αεροδρόμια.