Ακόμα πληρώνει τα σπασμένα του Παπαγεωργόπουλου ο Δήμος Θεσσαλονίκης

22.8.13

Το 50% των χρημάτων που βρίσκονται στους λογαριασμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης δέσμευσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς, έπειτα από φορολογικό έλεγχο που διενήργησε η ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, προέκυψε πως ο Δήμος δεν κατέβαλε χαρτόσημο επί 17 έτη, από το 1993 έως το 2010.

Μετά τη δέσμευση των δημοτικών λογαριασμών, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος...



...για στάση πληρωμών του Δήμου προς τους προμηθευτές πάσης φύσεως.

Η συνολική αξία των μη καταβεβλημένων χαρτοσήμων ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύριο ευρώ, ενώ η σχετική έρευνα διήρκεσε 1,5 χρόνο.

Σε μία προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Γιάννης Μπουτάρης μετέβη στην Αθήνα όπου και συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, με τους δύο άνδρες να σκοπεύουν στην διευθέτηση του ζητήματος εντός της επόμενης εβδομάδας.

Το εν λόγω χαρτόσημο καταβάλλεται για ενοίκια που λαμβάνει ο Δήμος και για τις διαφημίσεις που υπάρχουν στους δημοτικούς χώρους.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η είδηση αυτή αποτελεί ένα καλό παράδειγμα του γιατί δεν μπορεί ένας δήμαρχος, όποιος κι αν είναι αυτός, να ολοκληρώσει το έργο του και να κριθεί αξιόπιστα σε μόνο μια τετραετία, πόσο μάλλον σε μια τέτοια τετραετία ύφεσης.