Δρομολογούνται 402 προσλήψεις εκλεγμένων μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ

3.8.13

Το 402 είναι για φέτος ο τυχερός αριθμός της... λίστας των πανεπιστημιακών, που περιμένουν έως και τέσσερα χρόνια για να διοριστούν. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» η ηγεσία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα ανάψει το τελευταίο... πράσινο φως για την έγκριση του σχετικού αιτήματος του υπ. Παιδείας, αφού ήδη έχει δοθεί η έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο αριθμός των πανεπιστημιακών που έχουν μεν εκλεγεί από τα εκλεκτορικά...



...σώματα των πανεπιστημίων, αλλά δεν έχουν ακόμη διοριστεί είναι 765.

Ειδικότερα, ο αριθμός των πανεπιστημιακών που έχουν μεν εκλεγεί από τα εκλεκτορικά σώματα των πανεπιστημίων, αλλά δεν έχουν ακόμη διοριστεί είναι 765, και μεταξύ αυτών υπάρχουν πανεπιστημιακοί που εξελέγησαν στις αρχές του 2010.

Σε πρόσφατη συνάντηση μελών της συντονιστικής επιτροπής της Πρωτοβουλίας «Α-λέκτωρ» (την έχουν συστήσει οι υπό διορισμό πανεπιστημιακοί) με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός εξέφρασε τη βούληση να ικανοποιήσει άμεσα το σχετικό αίτημα (από 4 Ιουνίου 2013) του υπ. Παιδείας, το οποίο αναφέρεται σε 402 προσλήψεις εκλεγμένων μελών ΔΕΠ. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας αναμένουν το προσεχές διάστημα την τελική έκβαση του θέματος.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Αν η δέσμευση του κ. Μητσοτάκη υλοποιηθεί, θα πρόκειται για μια πραγματική ανάσα για τα ελληνικά ΑΕΙ τα οποία όμως οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αξιοποιήσουν παραγωγικά το νέο προσωπικό τους.

Μακάρι να είχε δρομολογηθεί και μια αληθινή μεταρρύθμιση των ΑΕΙ, ώστε να ήμασταν ακόμα πιο αισιόδοξοι για την τύχη και τις εργασιακές συνθήκες που θα συναντήσουν τα νέα μέλη ΔΕΠ.