Ένα συνοπτικό χρονικό των εξελίξεων στη Συρία από το 2011 μέχρι την πιθανή επέμβαση της Δύσης

28.8.13

Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της προσανατολίζονται σε μια περιορισμένης κλίμακας επίθεση εναντίον του στρατού του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σε απάντηση της καταγγελλόμενης επίθεσης με χημικά όπλα στα περίχωρα της Δαμασκού.

Οι πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία μπορεί...



...να αρχίσουν ακόμα και την Πέμπτη, δήλωσαν νωρίτερα στο NCB ανώτατοι αμερικανοί αξιωματούχοι, καθώς ο Λευκός Οίκος εντείνει την πίεση για την ανάληψη δράσης από τη διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το NBC, οι επιθέσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες, θα είναι περιορισμένης κλίμακας και στόχος τους είναι «να σταλεί ένα σαφές μήνυμα» στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης πάντως δήλωσε αργότερα ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα διατάξει στρατιωτικά πλήγματα εναντίον της συριακής κυβέρνησης.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Για όσους θέλουν να ρίξουν μια ματιά στο τι συμβαίνει στη Συρία από το 2011 μέχρι και σήμερα, η Washington Post δημοσιεύει εδώ ένα αρκετά συνοπτικό χρονικό εδώ.