Υπέρ του Άσαντ Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή, ευχολόγια από ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

28.8.13

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν τα ελληνικά κόμματα της Αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στη Συρία.

Η Δημοκρατική Αριστερά τηρεί στάση...Δημοκρατικής Αριστεράς και ζητά μια «πολιτική λύση» και μια «διεθνή διάσκεψη» και σίγουρα τη μη εμπλοκή της Ελλάδας σε μια στρατιωτική επέμβαση:

Η κρίση στη Συρία έχει μετατραπεί πλέον σε διεθνή γεωπολιτική κρίση. Η επιλογή, σε αυτή τη στιγμή, μιας έστω και περιορισμένης στρατιωτικής επέμβασης ενέχει τον κίνδυνο κλιμάκωσης και επέκτασης της σύγκρουσης εκτός συριακών συνόρων, με...


...γενικότερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και μονιμότερη θερμή εμπλοκή της Δύσης στην περιοχή.

Η πιθανότητα μιας παρατεταμένης διεθνούς γεωπολιτικής αστάθειας πρέπει να αποτραπεί. Ο Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών και οι κυβερνήσεις της Ε.Ε οφείλουν να προκρίνουν και να επιμείνουν στην απόλυτη προτεραιότητα μιας πολιτικής λύσης που θα θέτει τέλος στο εγκληματικό καθεστώς Άσαντ και την αιματηρή εμφύλια σύγκρουση, εξασφαλίζοντας τη δημοκρατική μετάβαση και ομαλότητα στη Συρία, με ελαχιστοποίηση του κινδύνου για τη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα.

Μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για μια ευρεία διεθνή διάσκεψη με συμμετοχή των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία, των κυβερνήσεων των κρατών της περιοχής και των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν, είναι αυτή την κρίσιμη στιγμή επιβεβλημένη. Σε κάθε περίπτωση η χώρα μας δεν πρέπει να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ότι η κατάσταση είναι «ιδιαίτερα περίπλοκη», τάσσεται ενάντια σε «κάθε είδους ιμπεριαλιστική επέμβαση» χωρίς όμως να προσδιορίζει τι ακριβώς περιγράφει αυτός ο όρος, αναγνωρίζει στον ΟΗΕ την αποκλειστική αρμοδιότητα διερεύνησης του θέματος αλλά θεωρεί ότι τη λύση μπορεί να δώσει ο Συριακός λαός(!) ο οποίος όμως είναι το υποκείμενο της εμφύλιας σύρραξης:

Η συνολική κατάσταση στη Συρία, είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και εκρηκτική, με αποτέλεσμα ολόκληρη η περιοχή να θεωρείται «ωρολογιακή βόμβα». Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή ήταν και είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε είδους ιμπεριαλιστική επέμβαση. Η στρατιωτική επέμβαση που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ με τους συμμάχους τους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βρει την Ελλάδα εμπλεκόμενη, με οποιαδήποτε μορφή, έμμεσα ή άμεσα, που θα διευρύνει στην περιοχή γεωπολιτικές αποσταθεροποιήσεις με τεράστιους κινδύνους ακόμα και για την παγκόσμια ειρήνη. Ο ΟΗΕ, είναι ο μοναδικός διεθνής οργανισμός που οφείλει να διερευνήσει με απόλυτη αντικειμενικότητα τα αίτια της βάρβαρης και πρωτόγνωρης επίθεσης με χημικά εναντίον αθώων πολιτών.

Μόνο ο Συριακός λαός είναι εκείνος που θα καθορίσει με ειρηνικά, πολιτικά μέσα τον άμεσο τερματισμό ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να στηρίξει αυτήν την μοναδική οδό.

Προειδοποιούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέψει η χώρα μας να γίνει μέρος μιας τυχοδιωκτικής πολεμικής σύγκρουσης, που θα έχει ολέθριες συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού λαού.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τοποθετήθηκαν μέσω...Facebook για το θέμα με τον Πάνο Καμμένο μάλλον να τάσσεται εμμέσως υπέρ του Άσαντ, αναφερόμενος στις εχθροπραξίες των Σύριων ανταρτών κατά ορθόδοξων κληρικών.


Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η θέση της Χρυσής Αυγής η οποία τάσσεται ουσιαστικά ανοιχτά υπέρ του καθεστώτος Άσαντ, θεωρεί δεδομένο ότι δεν έγινε χρήση χημικών όπλων και θεωρεί ότι πίσω από όλα κρύβονται οι «αμερικανοσιωνιστές»:

Οι αμερικανοσιωνιστές, που στηρίζουν τους εγκληματίες της Αλ Κάιντα στην Συρία, στοχεύουν να πλήξουν την κυβέρνηση Άσαντ με το ψευδές πρόσχημα της χρήσης χημικών όπλων. 

Η σχεδιαζόμενη ΝΑΤΟική επίθεση θα αναφλέξει ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Αν διαταραχθούν οι ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή, ο κόσμος οδηγείται σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς. Ακόμη και στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου. Η Ελλάς πρέπει να μείνει έξω από κάθε πολεμικό σχεδιασμό της Δύσης. Καμία διευκόλυνση στους αμερικανοσιωνιστές. Καμία αεροπορική βάση να μη διατεθεί στους εγκληματίες που ετοιμάζονται να χτυπήσουν την Συρία.