Κουβέλης: Χρειάζεται ένας τρίτος πόλος με οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης (ή κάτι τέτοιο)

30.8.13

Παραθέτω σημερινή δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου:

Σήμερα, είναι απολύτως αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης, αλλά και το λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Των δυνάμεων που επιδιώκουν να συγκροτήσουν και να υπηρετήσουν μια νέα πολιτική διέξοδο για τη χώρα.

Ένα πολιτικό πόλο διευρυμένο, που θα διατυπώσει μία πολιτική πρόταση που......θα εμπνεύσει και θα πείσει την κοινωνία για μία νέα πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωση , με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή.

 Με βασικούς άξονές της τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάπτυξη και προώθηση ενός νέου προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης. Με εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, ριζική μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης , καθώς και αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης.

Η συσπείρωση αυτή αφορά όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, των νέων κοινωνικών κινημάτων.
Αυτός, ο τρίτος πόλος, θέλουμε να λάβει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης, ώστε να διασφαλίζεται η ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση πολιτικής και την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

Ο τρίτος πόλος φιλοδοξούμε να γίνει μια ελκυστική πρόταση εξουσίας η οποία:

· θα καθορίσει τη νέα πορεία της χώρας.
· θα αξιοποιήσει την εκλογική δύναμη που θα αποκτήσει για να λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας για την κυβερνησιμότητα της χώρας, ανατρέποντας  τις διλημματικές επιλογές του νέου διπολισμού.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η Δημοκρατική Αριστερά είναι το πρώτο κόμμα που δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα για το τι συμβαίνει στη χώρα αλλά θέλει ταυτόχρονα και να μας το εξηγήσει, παρόλο που ήδη έχει ξοδέψει μια κυβερνητική ευκαιρία.

Παρ' όλα αυτά, μιας και διάγουμε μέρες μεταγραφικής περιόδου, μπορεί και να σημαίνει και κάτι αυτή η δήλωση Κουβέλη, ας μην το αποκλείσουμε. Μπορεί βέβαια να μην σημαίνει και τίποτα, κάτι που γενικά με τη ΔΗΜΑΡ είναι ο κανόνας.