Ο ρομαντισμός του «μπερδεύονται τα πράγματα όταν παρεμβαίνουν τα κόμματα»

7.8.13

Ο Συμεών Κεδίκογλου εκλέχθηκε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά το 2009 σε ηλικία 36 ετών και πριν από μερικές εβδομάδες ορκίστηκε υφυπουργός Παιδείας σε μια από τις πλέον δύσκολες εποχές για την ελληνική Παιδεία.

Προσωπικά, είχα ξεχωρίσει την κοινοβουλευτική του παρουσία στα χρόνια των κυβερνήσεων Παπανδρέου καθώς άνηκε...

...σε μια ομάδα νεαρών και δραστήριων βουλευτών που κλήθηκαν να απολογηθούν για τα όχι και τόσο δικά τους λάθη της Μεταπολίτευσης.

Σήμερα, τον είδα στην πρωινή τηλεοπτική του Mega να προσπαθεί να εξηγήσει τα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις που εύλογα διατυπώνουν οι πολίτες και δευτερευόντως οι δημοσιογράφοι.

Ξεχώρισα μια αυθόρμητη αποστροφή του για το «μπέρδεμα» που δημιουργούν τα κόμματα όταν παρεμβαίνουν στα της Παιδείας και όχι μόνο. Άκουσα αυτή τη δήλωση και χαμογέλασα κάπως πικρά αλλά και αισιόδοξα.

Σήμερα, την είπε ο Συμεών του ΠΑΣΟΚ, χθες μπορεί να την είπε κάποιος άλλος νεαρός πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας, αύριο πιθανότατα θα την πει και κάποιος νεαρός πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει την καυτή πατάτα στα χέρια του. Όλοι ξεκινώντας από απόλυτα καλές προθέσεις, όλοι καταλήγοντας απελπισμένοι από τη δύναμη των αντιστάσεων.

Κάτι πρέπει να γίνει λοιπόν με «τα κόμματα» κι όχι σίγουρα αυτό που προτείνει η Χρυσή Αυγή. Νομίζω ότι ίσως πλησιάζει η ώρα να μας αρχίζουν να μας ενώνουν άλλα πράγματα αλλά αυτά θα τα συζητήσουμε σύντομα.

Το απόσπασμα από το 7:40 περίπου και μετά: