Οι συκοφάντες των υπέροχων Αρχανών και της όμορφης Κρήτης

7.8.13

Η παρακάτω φωτογραφία δεν έχει ληφθεί σε κάποιο υπέροχα διατηρημένο χωριό της Ιταλίας ή της Ισπανίας αλλά ούτε και σε κάποιο πολύχρωμο προάστιο του Μπουένος Άιρες. Αυτός είναι ο δρόμος που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε, αποχωρώντας από την πλατεία των Αρχανών, ενός υπέροχου χωριού της Κρήτης.


Είχα την τύχη να επισκεφθώ πολύ πρόσφατα και με εξαιρετική παρέα...


...αυτό το χωριό, του οποίου την ύπαρξη ομολογώ ότι ουσιαστικά αγνοούσα. Γευμάτισα μάλιστα και σε ένα εξαιρετικό εστιατόριο, του οποίου το όνομα δεν θα αναφέρω, για λόγους που θα καταλάβετε στη συνέχεια. Μια καλή γεύση από τις Αρχάνες μπορείτε να πάρετε κι από ένα παλαιότερο αφιέρωμα του Έθνους εδώ.

Σήμερα το πρωί, διαβάζοντας την είδηση με τον τίτλο «Κρήτη: Ο κόσμος απέτρεψε τον έλεγχο της ΣΔΟΕ στο χωριό Αρχάνες», ομολογώ ότι εξοργίστηκα, πόσο μάλλον όταν συνειδητοποίησα ότι η είδηση είχε προλάβει να κάνει τον γύρο της Ελλάδας, συκοφαντώντας μια τόσο όμορφη περιοχή, έναν τόσο ξεχωριστό προορισμό.

Τελικά, σήμερα το πρωί, το ΣΔΟΕ επέστρεψε στην περιοχή και διαπιστώθηκε η συμμετοχή των ιδιοκτητών της επιχείρησης στη διακοπή του ελέγχου και ως εκ τούτου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που προβλέπουν το κλείσιμο της επιχείρησης μέχρι και ένα μήνα, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Δεν εκπλήσσομαι με τα φαινόμενα φοροδιαφυγής στον κλάδο της εστίασης αλλά αληθινά τρελαίνομαι με το ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ενώ φοροδιαφεύγουν συστηματικά, έχουν και το θράσος να εξεγείρονται κι από πάνω όταν το Κράτος καταφέρνει και τους εντοπίζει! Δεν αποκλείω καθόλου να είναι οι ίδιοι που σε άλλες περιπτώσεις θα ουρλιάζουν «που είναι το Κράτος;».

Λυπάμαι δε λίγο παραπάνω όταν τέτοια φαινόμενα εμφανίζονται σε «ευλογημένους» τόπους όπως οι Αρχάνες που έχουν τη δυναμική και τις προοπτικές να ανήκουν περήφανα στην «άλλη Ελλάδα» που περήφανα και παραδοσιακά οφείλει να δίνει το καλό παράδειγμα.

Παρ' όλα αυτά, είμαι βέβαιος ότι η κοινότητα των πολύχρωμων Αρχανών θα απομονώσει εκείνους που τη συκοφαντούν, εκείνους που μπορούν μόνο να συνεισφέρουν τον κακό τους εαυτό στην καθημερινότητα του χωριού αλλά και ολόκληρης της χώρας.