Συγκλονίζει ο Καράογλου: Έκανε τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα μια ανάσα από τα σύνορα με τα Σκόπια

26.8.13

Παραθέτω σημερινό δελτίο Τύπου του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου:

Την πόλη της Φλώρινας επισκέφθηκε την Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και παραβρέθηκε σε μια σειρά προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Αρχικά έκανε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του σπουδαίου Μακεδόνα φιλοσόφου Αριστοτέλη στον αύλειο χώρο του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», ενώ...


...στη συνέχεια μετέβη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για να χαιρετήσει και να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των μεγάλων πολιτιστικών δράσεων «Πρέσπες 2013». 

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Αριστοτέλη, ο οποίος κατασκευάστηκε ύστερα από δωρεά της οικογένειας Ρόζα, ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε τον μεγάλο αυτόν διανοητή και διδάσκαλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως «πρόδρομο των επιστημόνων» και «θεμελιωτή της φιλοσοφικής σκέψης», εστιάζοντας ειδικότερα στο γεγονός ότι τα διδάγματά του παραμένουν διαχρονικά. 
«Για τους ιστορικούς, ο Αριστοτέλης υπήρξε η ενσάρκωση του ορθού μέτρου σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής του» τόνισε μεταξύ άλλων ο ΥΜΑΘ, σημειώνοντας πως οι Μακεδόνες οφείλουμε να είμαστε περήφανοι για το έργο του, που καθιέρωσε την Ελλάδα ως τη «μητέρα του πολιτισμού».

Αμέσως μετά ο κ. Καράογλου παραβρέθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας όπου χαιρέτισε τις εκδηλώσεις «Πρέσπες 2013», οι οποίες φέτος είναι αφιερωμένες στη Μελίνα Μερκούρη. Αναφερόμενος στην προσφορά της στην Ελλάδα και στον πολιτισμό, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης την χαρακτήρισε «μύθο» και «σύμβολο», που με τον δυναμισμό, το πάθος, την αγωνιστικότητα και την ενέργεια της, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης αλλά και τρόπο ζωής.
«Η Μελίνα Μερκούρη», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της σε αυτόν τον τόπο και μας έχει αφήσει μια σπουδαία παρακαταθήκη, που δεν είναι άλλη από την ανάδειξη και διαφύλαξη του πολιτισμού μας. “Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό της. Η Ελλάδα αυτό είναι. Αυτή είναι η κληρονομιά της, η περιουσία της…” συνήθιζε να λέει, δείχνοντας σε όλους εμάς το δρόμο προς το μέλλον». 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αναρωτιέμαι αν οι σύγχρονοι Έλληνες είναι σε θέση να αντιληφθούν το μέγεθος αλλά και το βάθος της συγκεκριμένης ενέργειας.

Ο κ. Καράογλου, ως εκπρόσωπος ενός ιστορικού θεσμού εθνικής σημασίας, πήγε και εγκαινίασε ανδριάντα, χαιρέτησε και παραβρέθηκε και σε μουσείο στην περιοχή της Φλώρινας. Μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε; Φαντάζεστε να μην υπήρχε αρμόδιο υπουργείο εγκαινίων;

Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να είμαι Σκοπιανός και να σκέφτομαι ότι είναι μια ανάσα από τη χώρα μου ο Έλληνας υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ένας πολιτικός με τέτοια εξουσία, με τέτοιο πλήθος αρμοδιοτήτων, ένας μικρός πρωθυπουργός.