Αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο: Προσπαθούν να κρατήσουν με το ζόρι στην Ελλάδα τη Βιοχάλκο

25.9.13

Η γενικευμένη ανησυχία για ένα πιθανό κύμα φυγής ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό δια της απορρόφησής τους από θυγατρικές τους επιχειρήσεις κινητοποίησε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης που με φωτογραφική τροπολογία επιχειρεί τώρα να ανακόψει όπως-όπως την έξοδο της Βιοχάλκο από το ελληνικό χρηματιστήριο, και να θέσει φραγμούς σε όσες άλλες εισηγμένες επιχειρήσεις σκέφτονται να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό.

Με τροπολογία πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατά τις πληροφορίες στηρίχθηκε σε εισηγήσεις τόσο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και από κυβερνητικά στελέχη, κατατέθηκε...



...ειδική τροπολογία που προβλέπει ότι πλέον θα απαιτείται ποσοστό 95% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου μιας εισηγμένης, προκειμένου αυτή να αποφασίσει τη συγχώνευση-απορρόφησή της με άλλη εισηγμένη η οποία θα εκδώσει μετοχές ως αντάλλαγμα.

Πρακτικά η απαγόρευση που ίσχυε μέχρι σήμερα για την έξοδο εισηγμένων από το ταμπλό μέσω απορρόφησης από μη εισηγμένες αν δεν έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον το 95% των μετοχών, επεκτείνεται τώρα και στις περιπτώσεις που η εταιρεία απορροφάται από επίσης εισηγμένη σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο ακόμη και αν δώσει ως αντάλλαγμα μετοχές.

Η ρύθμιση θα έχει άμεση επίπτωση στα σχέδια της Βιοχάλκο καθώς της επιβάλει να διασφαλίσει υποχρεωτικά τη σύμφωνη γνώμη του 95% των μετόχων στη γενική συνέλευση προκειμένου να προχωρήσει στη διαγραφή των μετοχών της.

Πηγή: www.capital.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μου θυμίζει την πρόταση Τσίπρα για επαναφορά στην προ-Μνημονίου εποχή «με ένα άρθρο σε ένα νόμο». Αντί να κάτσουμε να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, κρατάμε με το ζόρι τις επιχειρήσεις εδώ. Ελλάς ολέ!