Σημαντική κίνηση Δένδια: Επιχειρεί να απαλλάξει την Αστυνομία από τη σκιά της Χρυσής Αυγής

23.9.13

Στην αντικατάσταση οκτώ αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και ανώτατων στελεχών του σώματος, προχώρησε τη Δευτέρα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, στον απόηχο της εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, για διερεύνηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των καταγγελιών που κάνουν λόγο για αστυνομική κάλυψη παράνομων πράξεων μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, θα διερευνηθούν...



...καταγγελίες για συμμετοχή αστυνομικών στη δράση αλλά και την εκπαίδευση χρυσαυγιτών.

«Ο Αρχηγός του Σώματος μετέφερε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τη βούληση του κ. Υπουργού να μην υπάρξει οιαδήποτε σκιά στο Σώμα», σημειώνει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Πηγή: ΣΚΑΙ 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται για μια απόλυτα σωστή πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια η οποία τον τιμά και προσωπικά, παρά το ότι θα μπορούσε να είχε γίνει και πριν προστεθεί η δικογραφία της δολοφονίας Φύσσα στο φάκελο «Χρυσή Αυγή».

Η Αστυνομία όπως και ο Στρατός πρέπει να απαλλαχθούν άμεσα από όσους ανέχθηκαν ή συνέδραμαν τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής. Δεν αρκεί όμως απλώς να απομακρυνθούν όσοι διάλεξαν το λάθος δρόμο αλλά θα πρέπει και να εξαντληθούν τα περιθώρια διερεύνησης πιθανών ποινικών ή άλλων ευθυνών τους.