Ιστορική δήλωση Τσίπρα: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια, ας κρατήσουν τα λεφτά τους

1.9.13

Πέρα από την επίμαχη αναφορά σε βλαχοδημάρχους που προκάλεσε αίσθηση, η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έκρυβε μια από τις πιο σημαντικές ειδήσεις του τελευταίου καιρού.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...

...ανέφερε επί λέξη τα εξής:

Το λέμε, λοιπόν, ξεκάθαρα στους ταλιμπαν του μνημονίου και της βαρβαρότητας εντός και εκτός Ελλάδας. Η Ελλάδα δε χρειάζεται νεα δάνεια. Η Ελλάδα χρειάζεται διέξοδο από τη κρίση.
Και διέξοδος από τη κρίση σημαίνει πρώτα από όλα διέξοδος από τη καταστροφική πολιτική των μνημονίων της λιτότητας. 

Αν λοιπόν σκοπεύουν να ζητήσουν καθαρό πολίτικό τοπίο στην Ελλάδα για να προχωρήσουν στις καταστροφικές τους επιλογές, τους απαντάμε καθαρά. Κρατήστε τα λεφτά σας για καμιά πιο σίγουρη επένδυση. Με εμάς μνημόνια τέλος. Τέλος και στα νέα δάνεια της υποτέλειας και της ομηρείας, που το πρωί δίνονται και το βράδυ το 98% από αυτά επιστρέφει στους δανειστές.
Και με εμάς τέλος οι εκβιασμοί, γιατί απλά εμάς δε μας κρατάτε από πουθενά, από καμία λίστα Λαγκαρντ ή λίστα Siemens για να μας εκβιάσετε.

Εμείς πάνω από όλα βάζουμε την αξιοπρέπεια και την ευημερία του λαού μας. Εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου να πάμε το χρέος από τα 260 στα 330 δις και από εκεί στα 400.
Δεν πρόκειται τα χρέη των τραπεζών να τα φορτώσουμε στην κοινωνία. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε η χώρα να καταρρεύσει πληρώνοντας 24 δις ευρώ τόκους και τοκοχρεολύσια την επόμενη τριετία, εκμηδενίζοντας ταυτόχρονα τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ιστορική σημασία καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα που ξεκαθαρίζει από νωρίς ότι όταν έρθει στην εξουσία, δεν πρόκειται να αναζητήσει νέο δανεισμό για τη χώρα, ενώ με τη φράση «κρατήστε τα λεφτά σας για καμιά πιο σίγουρη επένδυση» προεξοφλεί την αδυναμία της χώρας μας να ικανοποιήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις.

Προσωπικά, επιβραβεύω την ειλικρίνεια του κ. Τσίπρα καθώς θεωρώ σωστό να γνωρίζουν οι πολίτες προκαταβολικά τι σκοπεύει να πράξει ένα κόμμα. Μένει τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στο επόμενο βήμα και να μας πει πως και που θα βρει τα χρήματα που απαιτούνται για την επιβίωση της χώρας, σε περίπτωση που δεν επιλέξει τη λύση ενός νέου δανεισμού.