Κι αν έχει δίκιο ο Πελεγρίνης;

24.9.13

Η άποψη μου για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη είναι πολύ κακή, τόσο κακή που δεν μπορεί να γίνει χειρότερη.

Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω το φεστιβάλ μίσους που έστησε κάποτε στα Προπύλαια δήθεν κατά του Μνημονίου, δεν θα ξεχάσω ποτέ τον...



...απαράδεκτο ρόλο που διαδραμάτισε σε κάθε προσπάθεια αλλαγής και εκσυγχρονισμού του ΕΚΠΑ, του ιστορικότερου ιδρύματος της χώρας.

Χθες, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε μια ιστορική απόφαση καθώς αποφάσισε να κλείσει επ'αόριστον το Πανεπιστήμιου, δηλώνοντας αδυναμία να λειτουργήσει χωρίς του 498 διοικητικούς υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Αρχικά, θέλω να πω ότι πάντα με ενοχλούν σε αυτές τις περιπτώσεις οι στρογγυλοι αριθμοί. Γιατί να μην αποχωρήσουν 598 ή 602; Όταν ζητάς να φύγει ο Χ αριθμός, τότε δεν θέλεις να αξιολογήσεις κανέναν, θέλεις απλώς να διώξεις κάποιους για να πιάσεις του στόχους του Μνημονίου.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν λίγο-πολύ ότι η κατάσταση είναι αυτή που περιγράφεται στις δυο παρακάτω εικόνες:



Τι κάνουμε λοιπόν αν ισχύουν όλα όσα υποστηρίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι; Δεν μου μοιάζει συνεπές να υποστηρίξει κανείς τυφλά την αποχώρηση 600 υπαλλήλων από το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, μόνο και μόνο γιατί τους υπερασπίζεται ένας μη σοβαρός πρύτανης.

Από τη μια έχουμε τον Πελεγρίνη που αποφεύγει την αξιολόγηση κι από την άλλη έχουμε την κυβέρνηση που επιθυμεί μια προσχηματική αξιολόγηση. Ποια η θέση μας όλων όσων αγαπάμε το Πανεπιστήμιο Αθηνών;