Alco: Παραμένει 3ο κόμμα η Χρυσή Αυγή, μόνο το 66% τη θεωρεί επικίνδυνη για τη Δημοκρατία

6.10.13

Τη 3η θέση σε ακόμα μια δημοσκόπηση, σε αυτή της Alco για το Πρώτο Θέμα, εξακολουθεί να διατηρεί η Χρυσή Αυγή, παρά τις μεγάλες απώλειες της τελευταίες περιόδου.

Η μέτρηση διεξήχθη την περίοδο 1-3 Οκτωβρίου σε δείγμα 1000 ατόμων, δηλαδή μετά και τις τελευταίας εξελίξεις των συλλήψεων αλλά και της μη προσωρινής κράτησης των Κασιδιάρη, Μίχου και Παναγιώταρου.

Με αναγωγή επί των εγκύρων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τους αναλυτές της ALCO, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 25,8%, ΣΥΡΙΖΑ 24,8%, Χρυσή Αυγή 7,2%, ΠΑΣΟΚ 7%, ΑΝΕΛ 5,7%, ΚΚΕ 5,3%, ΔΗΜΑΡ 4,4%.

Επίσης, το 68% των ερωτηθέντων, απαντούν θετικά σχετικά με το αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και σε αντίθεση με το 22% που διαφωνούν και το 10% που απαντούν ότι δεν γνωρίζουν. Εξάλλου, μόνο το 66% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία έναντι 26% που δεν τη θεωρεί επικίνδυνη και 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν άγνοια.

Σε αντίθεση με την κυρίαρχη γραμμή αφήγησης που κάνει λόγο για «δημοσκοπική κατάρρευση» των νεοναζί, προσωπικά βλέπω τη Χρυσή Αυγή να αντέχει κι ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας να ανέχεται ανοιχτά τη δράση της.