Δεν καθαρίζουν οι λεκέδες από το αίμα

2.10.13

Για να μην χαθεί τελείως το μέτρο για ακόμα μια φορά στο δημόσιο διάλογο, αξίζει να ξεκαθαριστεί κάτι, το οποίο για μένα είναι φοβερά αυτονόητο: οι λέκεδες από το αίμα δεν καθαρίζουν.

«Αυτά τα χέρια» δεν είναι καθαρά. Είναι λερωμένα με το αίμα του Παύλου Φύσσα κι αρκετών ακόμα μεταναστών των οποίων τα ονόματα δυστυχώς ίσως να μην είναι καν γνωστά.

Η Χρυσή Αυγή μέχρι στιγμής έχει τουλάχιστον έναν βουλευτή της προφυλακισμένο, τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται με κάποιο τρόπο στο φονικό της Νίκαιας κι εκκρεμεί και η τύχη των Μιχαλολιάκου-Παππά.

Η Χρυσή Αυγή θα υποστηρίξει ότι «δικαιώθηκε» και για ακόμα μια φορά θα πει ψέματα. Κανείς νεοναζί δεν γίνεται σήμερα «ήρωας», μόνο και μόνο γιατί για ακόμα μια φορά η γελοία επικοινωνιακή ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχασε το μέτρο και δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες.

Ό,τι κι αν προκύψει στο τέλος στο δικαστικό πεδίο, κανείς πια δεν δικαιούται να υποστηρίζει ότι ψήφισε ή ψηφίζει τη Χρυσή Αυγή γιατί δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται. Ακόμα κι αν χρειαζόμαστε μια άλλη, πιο αποτελεσματική Δικαιοσύνη, η λύση δεν είναι οι βίαιοι νεοναζί.