Ξαφνικός χειμώνας στη χώρα που τα ΜΜΕ προπαγάνδιζαν ότι θα υπάρχει πάντα καλοκαίρι

17.10.13


Το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ είναι πραγματικά συλλεκτικό, ακόμα κι αν ελάχιστοι πλέον είναι αυτοί που διαβάζουν ή έστω επηρεάζονται από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η εφημερίδα στοχοποιεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον Πολ Τόμσεν για τα νέα μέτρα που πιθανώς θα έρθουν και κάνει λόγο για «ξαφνικό χειμώνα». Για να πιστεύεις ότι τα νέα μέτρα είναι κάτι το «ξαφνικό», σημαίνει ότι είχες πρώτα πιστέψει τα περί «success story» του Αντώνη Σαμαρά.

Κανάλια και εφημερίδες όπως τα ΝΕΑ προπαγάνδιζαν για μήνες ότι όλα πια έχουν αλλάξει, ότι η ανάπτυξη έχει έρθει κι ακολουθούσαν την κυβέρνηση στις συζητήσεις της περί διανομής ενός πλεονάσματος που δεν έχει καν ακόμα επιτευχθεί.

Το επικίνδυνο όμως σημάδι για τη χώρα είναι ότι μια βαθιά συστημική εφημερίδα όπως τα ΝΕΑ επιλέγει να επιτεθεί στην Τρόικα, με τρόπο που θα ζήλευε και το Πρώτο Θέμα. Μια κυβέρνηση που έχει επενδύσει τα πάντα στην επικοινωνία, δεν νομίζω να είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να τα φορτώσει την αποτυχία της στην Τρόικα και ίσως γι' αυτό να προκαλέσει μέχρι και εκλογές.

Όσο κλισέ κι αν μοιάζει, όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν καυτές εβδομάδες εξελίξεων και μάλιστα με την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας να πλησιάζει.