Μωραϊτης: Νέα κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή αν θέλει να φύγει ηρωικά ο Σαμαράς σαν τον Καραμανλή

20.10.13

Παραθέτω τη σημερινή δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραϊτη στην εφημερίδα «Realnews»:

Είναι ξεκάθαρο ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα. Η εκβιαστική πίεση που ασκεί  η τρόικα είναι ακατανόητη έως ύποπτη. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει την στιγμή που η χώρα έχει διανύσει μια τεράστια διαδρομή και πλέον είμαστε στο κατώφλι ενός πρωτογενούς πλεονάσματος. Δεν βρισκόμαστε στον αστερισμό των 24 δις πρωτογενούς ελλείμματος του 2009. Η επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας.

Αν ο κ. Σαμαράς έχοντας αυτό το διαπραγματευτικό ατού νιώθει αδύναμος να διαπραγματευτεί αυτό δεν σημαίνει ότι και η χώρα είναι αδύναμη. Μικροκομματικές λύσεις, προσωπικές στρατηγικές και εκλογική ηρωική έξοδος αλά Καραμανλή δεν έχουν θέση σε αυτές τις κρίσιμες, ιστορικές ώρες για τον τόπο. 

Η παρούσα βουλή έχει ισχυρή εντολή και δυνατότητα διαπραγμάτευσης.Μπορεί να δώσει νέες κυβερνητικές λύσεις.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Συμφωνώ απόλυτα. Στην υπόθεση της ΕΡΤ, είχα προτείνει (εδώ) την αλλαγή πρωθυπουργού κι όχι την προσφυγή στις κάλπες, μια λύση που θα έδειχνε στον ελληνικό λαό ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν τότε εκείνος που ευθυνόταν για την αστάθεια.

Το ίδιο ενδεχόμενο θα πρέπει να διερευνηθεί και στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς τινάξει τη χώρα στον αέρα, μόνο και μόνο για να αυξήσει τις όποιες πιθανότητες του να είναι ξανά πρωθυπουργός.