«Ο θόρυβος για τη Διαύγεια έγινε από το σύστημα Ραγκούση-Καρούνου για εσωκομματικούς λόγους»

7.10.13

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος καταγράφει σήμερα στα ΝΕΑ μια συνομιλία του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της Διαύγειας.

O υπουργός υποστηρίζει ότι είδαν κι απέσυραν την επίμαχη διάταξη αλλά κι ότι τον θόρυβο τον δημιούργησε «το σύστημα Ραγκούση-Καρούνου» κι ότι το θέμα έχει «εσωπασοκική» διάσταση.


Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Θόδωρος Καρούνος ήταν υπεύθυνος επί Παπανδρέου για τα θέματα Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ και συνεργάστηκε επίσης στο στήσιμο θεσμών όπως της Διαύγειας.

Αυτή είναι η δεύτερη δήλωση του κ. Μητσοτάκη που με εκπλήσσει τόσο αρνητικά, καθώς πριν από λίγες μέρες δήλωσε πάλι για το συγκεκριμένο θέμα με απαξιωτική διάθεση ότι η Διαύγεια είναι ίσως το μόνο θετικό πράγμα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτή θα ήταν μια δήλωση που θα μου έμοιαζε ταιριαστή για το πολιτικό προφίλ του Φαήλου Κρανιδιώτη κι όχι για του σοβαρού κ. Μητσοτάκη.

Για το θέμα της Διαύγειας και της πιθανής κατάργησης της, έβγαλε ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ (από το οποίο έχει αποχωρήσει ο Γιάννης Ραγκούσης), ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά, μέχρι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Χιλιάδες απλοί χρήστες του Twitter και του Facebook έσπευσαν επίσης να καταγγείλουν την απαξίωση του θεσμού.

Φαντάζομαι ότι ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι όλοι αυτοί δεν ανήκουν στο «σύστημα Ραγκούση-Καρούνου», το οποίο φυσικά και δεν υφίσταται, καθώς διαφορετικά αν είχε όλη αυτή τη δύναμη που αναφέρθηκε, μάλλον θα...κυβερνούσε τη χώρα.

Το να κάνεις λάθος, είναι ανθρώπινο. Το να μην το διορθώνεις και να βλέπεις επιπλέον και φαντάσματα, προσβάλλοντας όσους έσπευσαν να υπερασπιστούν τη Διαύγεια, είναι μάλλον θλιβερό, πόσο μάλλον όταν κανείς δεν το περίμενε από σένα.