Παραμένει φοβερά πρόχειρη η διάταξη για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

17.10.13


Διαβάζω ότι μετά από κάποιες αλλαγές που έγιναν στη σχετική τροπολογία, θα ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ τη ρύθμιση για τη διακοπή της χρηματοδότησης των κομμάτων, που στην πραγματικότητα αφορά μόνο τη Χρυσή Αυγή.

Αν έχω εντοπίσει σωστά στο site της Βουλής ότι η τροπολογία είναι αυτή εδώ, τότε λυπάμαι πραγματικά γι' αυτούς που θα την ψηφίσουν, ό,τι κι αν επικαλεστούν. Στις 3 Οκτωβρίου είχα γράψει για το ίδιο θέμα:

Με την απόφαση αυτή καθιερώνεται η αναστολή χρηματοδότηση σε περίπτωση που πληρούνται ποσοτικά κριτήρια όπως πχ να έχει ασκηθεί δίωξη κατά του 10% των βουλευτών ενός κόμματος.

Σκεφθείτε απλώς ότι το ΚΚΕ σήμερα διαθέτει 12 βουλευτές και η Νέα Δημοκρατία 127. Για να χάσει το ΚΚΕ την κρατική χρηματοδότηση, αρκεί να ασκηθεί δίωξη κατά 1,2(!) βουλευτών του ενώ η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εισπράττει κανονικά τα χρήματα ακόμα κι αν ασκηθούν διώξεις σε 11 βουλευτές της.

Θέλω να προσθέσω ακόμα ένα ερώτημα: αν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που διώκονται για τα εγκλήματα των άρθρων 187 ανεξαρτητοποιηθούν, η χρηματοδότηση θα διακοπεί;