Προφυλακίστηκε ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης

3.10.13

Την προφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη, του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Νίκαιας, αποφάσισαν οι εισαγγελείς και οι ανακριτές.

Πρόκειται για την τρίτη προφυλάκιση στελέχους του κόμματος μετά από αυτή του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου κι αυτή του βουλευτή Γιάννη Λαγού.

Από ότι φαίνεται, οι δικαστικοί λειτουργοί επιφύλαξαν διαφορετική νομική μεταχείριση σε όσους είχαν έστω και μικρή συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε συνδυασμό με πληροφορίες των τελευταίων ωρών, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη δολοφονία ήταν το μόνο έγκλημα που φέρεται αυτή τη στιγμή να έχει τελεστεί με απόλυτη βεβαιότητα από αυτό το μόρφωμα που περιγράφεται ως εγκληματική οργάνωση.

Αυτό δυστυχώς αποκαλύπτει τις τεράστιες πολιτικές πιέσεις που δέχθηκαν οι διωκτικές αρχές προς την κατεύθυνση των συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής. Αν δεν είχε επικρατήσει τέτοιος πανικός, ίσως σήμερα να είχαμε περισσότερους προφυλακισμένους νεοναζί βουλευτές και μάλιστα για μια σειρά άλλων εγκλημάτων.

Παρ' όλα αυτά, ποτέ δεν είναι αργά και αυτό το ξέρουν καλύτερα τα ίδια τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και οι δικηγόροι τους. Eξάλλου, το «κόμμα» συνδέεται πλέον ευθέως με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κι «αυτά τα χέρια» δεν είναι καθαρά...