Θα ψηφίσει την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ το ΠΑΣΟΚ;

7.10.13

Την Τετάρτη θα εισαχθεί προς επεξεργασία και εξέταση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ.

Με το νομοσχέδιο θα κυρωθεί η από 10 Ιουνίου 2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επήλθε η τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν.3429/2005 και η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάθε υπουργό της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή να κλείσει οργανισμούς και φορείς δικής του αρμοδιότητας.

 Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει γενικό χαρακτήρα, εφαρμόσθηκε αρχικά στην κρατική τηλεόραση, ωστόσο μπορεί να εφαρμοσθεί και σε άλλες περιπτώσεις και ειδικά σε αυτές των ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ.

Το ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους τη συγκεκριμένη μονομερή ενέργεια του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, παρόλο που στη συνέχεια δέχθηκε να σώσει την παρτίδα για το Μέγαρο Μαξίμου, παραμένοντας στην κυβέρνηση.

Θυμίζω ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε θέσει ζήτημα Δημοκρατίας για τη συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου ενώ το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά είχαν καταθέσει και σχετικό νομοσχέδιο κατάργησης της στη Βουλή (εδώ).

Τώρα, τι θα πράξουν;