Την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητούν οι ανακριτικές αρχές

7.10.13

Στη Βουλή βρίσκεται πλέον το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγώτη Ηλιόπουλου, Ευστάθιου Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενή, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν για πράξεις που αφορούν ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής.

Το ανακριτικό αίτημα έρχεται σε συνέχεια νέας μαρτυρίας - φωτιά, αυτή τη φορά από τον προστατευόμενο «μάρτυρα Ε'», ο οποίος αναφέρει τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, αλλά και τους τρεις προαναφερθέντες βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της Χρυσής Αυγής.



Το γεγονός ότι η όλη διαδικασία περνάει πλέον μέσα από τη Βουλή έχει να κάνει με το γεγονός ότι μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, η οργάνωση θεωρείται εξαρθρωθείσα και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.

Πηγή: Ημερησία

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται για την πιο σημαντική εξέλιξη των τελευταίων ημερών, η οποία υποβαθμίζεται λόγω του καταιγισμού «ειδήσεων» γύρω από τη δράση της Χρυσής Αυγής. Ο ερασιτεχνικός τρόπος που δημιουργούν εντυπώσεις τα ΜΜΕ δυσκολεύουν τους πολίτες να ξεχωρίσουν τη σημαντική από την ανούσια εξέλιξη.

Ελπίζω οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης να μείνουν ανεπηρέαστοι από όλο αυτό το κλίμα και να καταφέρουν να μας κάνουν σύντομα σοφότερους γύρω από το τι πραγματικά συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Δεν θα ήταν εξάλλου κακή εξέλιξη να σταματήσουν και οι τόσες πολλές διαρροές προς τα ΜΜΕ, πόσο μάλλον όταν ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της όλης διαδικασίας.