Αλιβιζάτος για κλειστό ΕΚΠΑ: Να αποχωρήσουν οι ανίκανοι και να ανατεθεί σε τρίτο η διαμεσολάβηση

21.11.13

«Είμαι 34 χρόνια στο πανεπιστήμιο και είναι η πρώτη φορά που δεν μπόρεσα να αρχίσω τα μαθήματά μου κανονικά», ανέφερε χθες ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ Νίκος Αλιβιζάτος στο ακροατήριο που συγκεντρώθηκε σε εκδήλωση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο. «Μη μπορώντας να κάνω μάθημα, αισθάνομαι χαμένος», πρόσθεσε, εστιάζοντας την ομιλία του στην κατάσταση στα ΑΕΙ, έστω κι αν η εκδήλωση ήταν για την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του «Ποια δημοκρατία για την Ελλάδα μετά την κρίση;».

Επιχειρώντας να αναζητήσει τρόπο για επίλυση της κατάστασης σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, ο κ. Αλιβιζάτος δήλωσε ότι υπάρχουν δύο οδοί. «Θα βαδίσουμε σε αναμέτρηση που οδηγεί σε επιστράτευση των διοικητικών υπαλλήλων; Να αναλογιστούμε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί σε έναν ιδιαίτερο χώρο στον οποίο μια απόφαση μπορεί να αποτελέσει σπίθα για μεγαλύτερα προβλήματα», σημείωσε, περιγράφοντας την πρώτη οδό. Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της δεύτερης: «Υπάρχει ανάγκη διαλόγου για να λυθεί το θέμα», είπε και πρόσθεσε: «Ας αποχωρήσουν οι ανίκανοι που οδήγησαν έως εδώ τα πράγματα. Και αν δεν συμβεί αυτό, ας ανατεθεί σε κάποιον τρίτο, έναν θεσμικό φορέα, να μεσολαβήσει για να βρεθεί λύση».


Σχόλιο Παραπολιτικής: Η κυβέρνηση ή έστω οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δυο κομμάτων που τη στηρίζουν οφείλουν να κατανοήσουν ότι ο Πελεγρίνης και ο Αρβανιτόπουλος στα μάτια της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Το ζήτημα δεν είναι να «κερδίσει» ο ένας από τους δυο γιατί μέχρι στιγμής από τη σύγκρουση αυτή υπάρχουν μόνο χαμένοι. Το θέμα είναι να τα βρουν προσωρινά, να ανοίξει το Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια να πάνε και οι δυο στο σπίτι τους.