Βενιζέλος κατά Τσίπρα με κατηγορίες περί αποστασίας κι αναφορές στον...Ανδρέα Παπανδρέου!

18.11.13

Απόλυτα δυσανάλογη με την πραγματική ουσία της υπόθεσης είναι η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη χθεσινή επίμαχη δήλωση Τσίπρα για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με άρθρο του στα ΝΕΑ κάνει λόγο για «αποστασία» και «πολιτική αλητεία» ενώ στην πρώτη παράγραφο του κειμένου κάνει αναφορά και στον...Ανδρέα Παπανδρέου.

Η πρώτη παράγραφος του άρθρου είναι ενδεικτική:

Η απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζει βεβαίως την θεσμική και πολιτική του ευτέλεια. Αποδεικνύει την τραγική έλλειψη δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ήθους. Δείχνει ότι η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όποιοι την καθοδηγούν δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση, τις ευαισθησίες, τις μνήμες και την ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης που  ο Ανδρέας Παπανδρέου ταύτισε μεταδικτατορικά  με το ΠΑΣΟΚ.(...)

Είναι σίγουροι στη Χαριλάου Τρικούπη ότι κερδίζουν με το να συσχετίζουν από μόνοι τους τον ΣΥΡΙΖΑ με την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, έστω κι αν καταλήγουν σε δικά τους συμπεράσματα; Ισχυρίστηκε ποτέ η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αυτό στο οποίο απαντά από μόνος του ο Βενιζέλος;

Αληθινά αναρωτιέμαι τι άλλο θα πρέπει να συμβεί στο ΠΑΣΟΚ για να γίνει κατανοητό ότι κάθε φορά που ο Βενιζέλος επιτίθεται με ύφος αυστηρού δασκάλου με υψωμένο δάχτυλο στον Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει πόντους. Όπως και κάθε φορά που ο απόλυτα φθαρμένος Βενιζέλος προσκαλεί τον 39χρονο Τσίπρα σε «προσωπική μονομαχία ήθους».

Ίσως οι τόσοι υψηλοί τόνοι που διαλέγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να απευθύνονται κυρίως στους ίδιους τους βουλευτές του, τους οποίους με τον τρόπο αυτό σπεύδει να φοβίσει ότι θα χαρακτηριστούν «αποστάτες» και «άνθρωποι του Τσίπρα» σε περίπτωση που ρίξουν την κυβέρνηση. Αυτό όμως μάλλον φανερώνει πανικό κι ανασφάλεια παρά δύναμη.

Τέλος, σκεφθείτε μόνο πόσους πόντους θα κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ αν απαντούσε στον Τσίπρα ότι φλερτάρει με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν όλα τα μνημόνια, τους οποίους μέχρι πρόσφατα στελέχη του κόμματος του χαρακτήριζαν «δοσίλογους» και «προδότες».