Συγκλονιστικό video από το Mega για το lockout στα ΑΕΙ (που θα ζήλευε και η τηλεόραση της Β.Κορέας)

13.11.13


Στην παραπάνω εικόνα, βλέπετε ένα νεαρό να βάζει καφέ σε μια καφετιέρα. Αυτό το βλέπετε γιατί υπάρχει μια κάμερα εκεί για να το καταγράψει, «με το φακό του Mega». Ο σκοπός της; Μα φυσικά η ενημέρωση μας.

Πριν διαβάσετε παρακάτω, δείτε ένα ακόμα καρέ από τις συγκλονιστικές στιγμές που κατέγραψε ο φακός του Mega:


Ο νεαρός μίλησε στο Mega για το δράμα που ζει από το λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αν και είναι πρωτοετής φοιτητές κι αναλογικά χάνει λιγότερα από όσα χάνει ένας τελειόφοιτος ή ένας μεταπτυχιακός/διδακτορικός ερευνητής.

Το Mega όμως δεν έμεινε εκεί. Δεν αρκέστηκε στην πειθώ αυτών των συνταρακτικών σκηνών. Εντόπισε μια ακόμα φοιτήτρια. Οι σκηνές στις οποίες αυτή πρωταγωνιστεί είναι ακόμα πιο σκληρές. Απομακρύνετε τα παιδιά από τις οθόνες.

Εντελώς τυχαία και αυθόρμητα, η κάμερα καταγράφει μια κοπέλα έξω από την κλειστή πόρτα της Νομικής Σχολής η οποία θωπεύει αγγίζει το λουκέτο και τσεκάρει αν πράγματι η Σχολή της είναι...κλειστή.


Το λουκέτο όμως αντιστέκεται. Η κοπέλα κουνάει την πόρτα, μήπως αυτή ανοίξει. Ο φακός του Mega δεν χάνει στιγμή.



Η πόρτα τελικά δεν ανοίγει. Ποιος να το περίμενε!

Μεταξύ της συγκλονιστικής στιγμής της καφετιέρας και του λουκέτου, είχε προηγηθεί η μαρτυρία ενός φοιτητή του ΕΜΠ ο οποίος μιλάει μπροστά από το γραφείο του, το οποίο κοσμεί ένα βιβλίο Παθολογίας (της Ιατρικής Σχολής)!


Αναρωτιέμαι αν ο υπουργός κάποιος πιστεύει ότι με τέτοια video μπορεί να δοθεί λύση στο πραγματικά τεράστιο αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Λυπάμαι πραγματικά για τους νέους που δέχθηκαν να πρωταγωνιστήσουν σε μια τέτοια στημένη φαρσοκωμωδία. Είναι θλιβεροί οι όροι διεξαγωγής του δημοσίου διαλόγου σε αυτή τη χώρα, στην οποία μοιάζει να αξίζει ό,τι περνάει.

Πιστεύω ότι ούτε στη Βόρεια Κορέα δεν θα είχε προβληθεί ένα τέτοιο μονομερές, προπαγανδιστικό και φτηνό ρεπορτάζ.

Δείτε το (αν δεν φορτώνει εδώ):