Νέους ορίζοντες ανοίγει στην κυβέρνηση η αυτοψία Βαρβιτσιώτη σε κιβώτια με σφαίρες

13.11.13


Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συμμετείχε σήμερα σε αυτοψία σε εμπορευματοκιβώτια του φορτηγού πλοίου Nour-M με σημαία Σιέρα Λεόνε, που ακινητοποιήθηκε, την Παρασκευή, από το Λιμενικό, κοντά στα Ίμια, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο.

Ανέβασε μάλιστα στο Twitter και σχετική φωτογραφία όπου κρατάει στα χέρια του κάτι από τα ευρήματα, το οποίο μάλιστα μοιάζει με μαρκαδόρο αλλά δεν είναι. Φαντάζομαι ότι η συμμετοχή του υπουργού στην αυτοψία υπήρξε καθοριστική.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η κυβέρνηση αναθέτει πρακτικές ευθύνες σε υπουργούς της. Θυμίζω ότι όταν το καλοκαίρι συνέβη το blackout της ΔΕΗ στη Σαντορίνη, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Γιάννης Μιχελάκης έσπευσαν στο νησί «με εντολή Σαμαρά», πιθανότατα ως έξτρα εργατικά χέρια ηλεκτρολογικών δεξιοτήτων.

Μιας και λοιπόν η συγκεκριμένη συνήθεια έγινε ήδη λατρεία, προτείνω τις εξής δράσεις:

- Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης μπορεί να συμμετάσχει σε δειγματοληπτικό έλεγχο βοθρολυμάτων.

- Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μπορεί να συμμετάσχει σε κλιμάκιο ελέγχου του ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις εστίασης και να ρωτάει τους πολίτες αν έχουν λάβει απόδειξη.

- Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός μπορεί να συμμετάσχει σε έλεγχο ούρων αθλητών κατά τη διάρκεια αντι-ντοπινγκ κοντρόλ.

- Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μπορεί να συμμετάσχει ως επιβάτης σε μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ σε έλεγχο πέριξ της Ομόνοιας.

Περιμένω και τις δικές σας προτάσεις. Για μια κυβέρνηση πραγματικά δίπλα στον πολίτη.