Κατέρρευσε και επίσημα η προβοκάτσια της Realnews για το ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου

11.11.13


Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και όπως ενημέρωσε ο Γιάννης Στουρνάρας δεν έχει βρεθεί κάτι επιλήψιμο.

Έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρει ότι «η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικού εγγράφου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, διενήργησε έλεγχο επί συγκεκριμένων τραπεζικών συναλλαγών του αναφερόμενου Ιδρύματος, ο οποίος περαιώθηκε χωρίς να διακριβωθεί τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος».

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε ασκήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζητώντας να ενημερωθεί ποιο είναι το αποτέλεσμα του ελέγχου του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.

Πηγή: Newsit.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι όλα ξεκίνησαν με ένα άθλιο πρωτοσέλιδο της Realnews του Νίκου Χατζηνικολάου η οποία θεώρησε ως τεράστια είδηση ότι ένα ίδρυμα ελέγχεται από το ΣΔΟΕ, κάτι που συμβαίνει με το σύνολο των αντίστοιχων ιδρυμάτων.

Φτάνοντας στον πάτο της δημοσογραφικής δεοντολογίας, η εφημερίδα έκανε θέμα τον ίδιο τον έλεγχο χωρίς καν να έχει γνώση για τα πιθανά του αποτελέσματα. Σήμερα, όλα κατέρρευσαν και μάλλον κανείς δεν θα ζητήσει συγγνώμη.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε πάντως αντιδράσει από την αρχή σε υψηλούς τόνους. Διαβάστε εδώ.