Ο Ερντογάν τα βάζει τώρα με τους μεικτούς φοιτητικούς κοιτώνες αγοριών και κοριτσιών

5.11.13

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε τη διαβίωση σε κοινούς φοιτητικούς κοιτώνες αγοριών και κοριτσιών ενώ δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα για την αποφυγή αυτού του φαινομένου.

«Αυτό είναι ενάντια στο συντηρητικό, δημοκρατικό χαρακτήρα μας» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέλευσης κεκλεισμένων των θυρών με τους βουλευτές του κόμματός του σε μια κρίσιμη συνεδρίαση στην περιοχή Κιζιλτζαχαμάμ της Άγκυρας.

«Γίναμε μάρτυρες αυτού του φαινομένου στην επαρχία Ντενιζλί. Η ανεπάρκεια κοιτώνων δημιουργεί προβλήματα. Άνδρες και γυναίκες φοιτητές ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Αυτό δεν είναι σωστό» δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του έχει αναθέσει στον κυβερνήτη του Ντενιζλί να «ερευνήσει» το θέμα, αλλά δεν διευκρίνισε αν αυτό σημαίνει ότι θα γίνει επιθεώρηση στις ιδιωτικές κατοικίες ή στις φοιτητικές εστίες.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι πρόσφατα και η μαντίλα επέστρεψε στη Βουλή της Τουρκίας, σε ένα ακόμα σημάδι της μεγάλης συντηρητικής στροφής που σχεδιάζει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Εκτιμώ ότι θα έρθουν ξανά μέρες δύσκολες για την Τουρκία. Η φιλοευρωπαϊκή μεσαία τάξη που αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια στην τουρκική κοινωνία δεν θα ανεχθεί για πολύ ακόμα την ισλαμοποίηση της καθημερινότητας της.