Συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΚΠΑ-ΕΜΠ παρά την αισιοδοξία για λύση

26.11.13

Με απεργίες και στάσεις εργασίας ως την Παρασκευή συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΑΠΘ, ΕΜΠ και στο ΕΚΠΑ.

Οι εργαζόμενοι στο Πολυτεχνείο και στο ΕΚΠΑ μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν καθημερινές 24ωρες απεργίες μέχρι την Παρασκευή.

Οι διοικητικοί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν καταργηθεί η υπουργική απόφαση για την διαθεσιμότητα. Αποφάσισαν 24ωρη απεργία για σήμερα, καθώς και καθημερινές στάσεις εργασίας μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Πηγή: Αlfavita  

Σχόλιο Παραπολιτικής: Τις τελευταίες μέρες, τα ΜΜΕ που στηρίζουν ανεπιφύλακτα κάθε επιλογή του υπουργείου Παιδείας, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αισιοδοξίας για το άνοιγμα των ιδρυμάτων επειδή το υπουργείο συμφώνησε σε κάποια πράγματα με τις συγκλήτους.

Αυτό που ξέχασαν να πουν όμως είναι ότι τα ιδρύματα δεν είναι κλειστά με απόφαση των συγκλήτων αλλά λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν κι ως εκ τούτου δεν έχουν κανένα κίνητρο να κάνουν πίσω.

Tέλος, ελπίζω όταν κάποια στιγμή ανοίξουν τα ιδρύματα, να μην τολμήσει το υπουργείο Παιδείας να το παρουσιάσει ως «επιτυχία» του μετά από σχεδόν 3 μήνες λουκέτο!