Άλλα λέει ο Μητσοτάκης για τη διαθεσιμότητα κι άλλα τάζει ο Αρβανιτόπουλος στους απεργούς των ΑΕΙ;

2.12.13

Διαβάζω στο ΒΗΜΑ το εξής:

Στη γενική συνέλευση εκπρόσωποι του συλλόγου του κλάδου δήλωσαν ότι κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας την Κυριακή τούς προτάθηκε να... ξαναγυρίσουν όλοι στις θέσεις τους. 

Όπως είπαν, ο υπουργός τούς δήλωσε ότι κανείς δεν θα χάσει τη θέση του, θα επιστρέψουν στην εργασία τους με το 75% του μισθού τους όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα αναζητηθούν πόροι από τον προϋπολογισμό του Καποδιστριακού για να εξοικονομηθεί το υπόλοιπο 25%, μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος για να τοποθετηθούν σε άλλη θέση. 

Όπως είπαν στη συνέλευσή τους διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος όμως, οι υποσχέσεις αυτές του κ. Αρβανιτόπουλου δεν ακολουθούνται από αντίστοιχες εγγυήσεις.

Το πρωί όμως, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής στο νόμο για τη διαθεσιμότητα όσον αφορά τα ΑΕΙ. Εξάλλου, η κοινή υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί εδώ και καιρό και οι διαθεσιμότητες αυτές έχουν υπολογιστεί στην επίτευξη του στόχου του 2013.

Ποιος από τους δυο υπουργούς έχει τελικά δίκιο; Είναι αυτή εικόνα σοβαρής κυβέρνησης που διαπραγματεύεται για τη λήξη μιας απεργίας 3 μηνών; Και φταίει ο Πελεγρίνης;