Άλλα λέει ο Μητσοτάκης για τη διαθεσιμότητα κι άλλα τάζει ο Αρβανιτόπουλος στους απεργούς των ΑΕΙ;

2.12.13

Διαβάζω στο ΒΗΜΑ το εξής:

Στη γενική συνέλευση εκπρόσωποι του συλλόγου του κλάδου δήλωσαν ότι κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας την Κυριακή τούς προτάθηκε να... ξαναγυρίσουν όλοι στις θέσεις τους. 

Όπως είπαν, ο υπουργός τούς δήλωσε ότι κανείς δεν θα χάσει τη θέση του, θα επιστρέψουν στην εργασία τους με το 75% του μισθού τους όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα αναζητηθούν πόροι από τον προϋπολογισμό του Καποδιστριακού για να εξοικονομηθεί το υπόλοιπο 25%, μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος για να τοποθετηθούν σε άλλη θέση. 

Όπως είπαν στη συνέλευσή τους διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος όμως, οι υποσχέσεις αυτές του κ. Αρβανιτόπουλου δεν ακολουθούνται από αντίστοιχες εγγυήσεις.

Το πρωί όμως, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής στο νόμο για τη διαθεσιμότητα όσον αφορά τα ΑΕΙ. Εξάλλου, η κοινή υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί εδώ και καιρό και οι διαθεσιμότητες αυτές έχουν υπολογιστεί στην επίτευξη του στόχου του 2013.

Ποιος από τους δυο υπουργούς έχει τελικά δίκιο; Είναι αυτή εικόνα σοβαρής κυβέρνησης που διαπραγματεύεται για τη λήξη μιας απεργίας 3 μηνών; Και φταίει ο Πελεγρίνης;

4 σχόλια:

 1. Παραπολιτικέ, οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται. Το κατεστημένο των πανεπιστημίων μένει. Μη δίνεις ελαφρυντικά στον Πελεγρίνη πάνω στη βιασύνη σου να εκθέσεις τον ανεκδιήγητο υπουργό (εξάλλου, δε χρειάζεται!).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Πολυβώτης
   Oι Πανεπιστημιακοί κάνουν την δουλειά τους επειδή είναι επαγγελματίες και έφαγαν δεκαετίες στα θρανία για να φτάσουν σε αυτή την θέση, οι ουρανοκατέβατοι υπουργοί είναι αυτοί που τα κάνουν πάντα σαλάτα

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμε, οι πανεπιστημιακοί δεν είναι ο Πελεγρίνης. Αν θυμάσαι, οι πανεπιστημιακοί του ΕΚΠΑ με συμμετοχή 80% εξέλεξαν ένα Συμβούλιο Διοίκησης που πριν λίγο καιρό έβγαλε τον Πελεγρίνη στη σέντρα με τρισέλιδη αναλυτική ανακοίνωση. Εξάλλου, από πού προκύπτει ότι οι πανεπιστημιακοί, συνολικά και αδιακρίτως, κάνουν τη δουλειά τους; Από τα μαγαζάκια που έχουν στηθεί μέσα στην Ιατρική, τη Νομική και το Πολυτεχνείο; Όπως πάντα, κάποιοι την κάνουν και κάποιοι δεν την κάνουν. Κάποιοι έφτασαν σε αυτή τη θέση με δεκαετίες στα θρανία, και κάποιοι επειδή ανήκαν σε μία κλίκα ή οικογένεια. Η ωραιοποιήσεις είναι παραπλανητικές.

   Διαγραφή
 2. Μια σοβαρή κυβέρνηση θα έλεγε ότι με 2-3 εβδομάδες απεργίας-κατάληψης κτλ,χάνεται το εξάμηνο και κόβεται η κρατική επιχορήγηση για 6 μήνες...Δε θα κάθονταν να χαριεντίζεται με τις συντεχνίες των πανεπιστημίων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή