Ραγκούσης: Δεν είναι δυνατόν μόνον οι ολιγάρχες της μεταπολίτευσης να είναι οι κερδισμένοι του Μνημονίου

10.12.13


Παραθέτω κάποια κύρια σημεία από την προγραμματισμένη τοποθέτηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Παπαϊωάννου για τη Χρυσή Αυγή:

Μετά, το 2012 είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα διαρκούς διεύρυνσης της επιρροής της ΧΑ.
Υπάρχει κάτι καινούργιο , μια νέα δύναμη που κινεί τις εξελίξεις.Αυτή  η κινητήριος δύναμη που τροφοδοτεί περαιτέρω  την ΧΑ είναι το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών το οποίο είναι βαθιά προσβεβλημένο και βαριά τραυματισμένο σε συνδυασμό με την καταρρακωμένη φερεγγυότητα των παραδοσιακών κομμάτων.

Όταν ενα έθνος κράτος δίνει μάχη επιβίωσης, το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών ειναι ο ακρογωνιαίος λίθος, ειναι η πλέον θεμελιώδης, κρίσιμη και αποφασιστική παράμετρος για να συμμετάσχει κανείς σε μια εθνική προσπάθεια άρα για να κερδηθεί μια τέτοια μάχη. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, σήμερα με απόλυτο τρόπο ισχύει το "Ή όλοι ή κανένας".

Ας πούμε επιτέλους λοιπόν την αλήθεια, ας είμαστε ειλικρινείς. Η γενικευμένη συναίσθηση αδικίας, ναι, είναι απολύτως δικαιολογημένη. Ας μπούμε στη θέση ενός από τα εκατομμύρια των ελλήνων που ξαφνικά κατέρρευσε η ζωή του και ας παρακολουθήσουμε το θρίλερ μέσα από τέσσερις πράξεις:

Πράξη πρώτη: Οκτώβριος 2012 και μέχρι σήμερα:

Αποκαλύπτεται η διαρκής μη αξιοποίηση της κάθε λίστας Λαγκάρντ.
Υπάρχει τίποτε πιο άδικο από το να σου λένε ότι την ώρα που έπρεπε να σου χαλάσω τη ζωή για να σωθεί η χώρα, την ίδια ώρα είχα στα χέρια μου μια τέτοια λίστα - μεταξύ των τόσων που υπάρχουν - που με διάφορες απίστευτες και προσβλητικές για τη νοημοσύνη δικαιολογίες δεν έλεγξα;
Όπως και δεν ελέγχω τα δισεκατομμύρια Ευρώ που εμβάστηκαν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης;

Πράξη δεύτερη: Ιανουάριος 2013:  Πες μου τους φορολογικούς σου συντελεστές να σου πω ποιος είσαι.

Και αν είναι φοροέγκλημα οτι το 8% των μισθωτών καταβάλει το 70% του φόρου εισοδήματος τότε τι είναι το παρακάτω αν δεν είναι το μεγαλύτερο φορολογικό σκάνδαλο -πιθανώς παγκοσμίως- αυτό που συντελέστηκε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2013 με την υπερψήφιση των νέων φορολογικών συντελεστών.

Από τότε και μετά, για να μετατρέψει σε προσωπικό του εισόδημα ένας επιχειρηματίας τα κέρδη της επιχείρησής του, τα οποία σχεδόν αποκλειστικά προέρχονται σε αυτήν την οικονομική συγκυρία από τις περικοπές των μισθών των εργαζομένων- κι αυτό είναι το εξωφρενικά άδικο και ανήθικο - καταβάλει πλέον μόλις 10% φόρο από 25% που είχαμε καθιερώσει το 2010!

Την ίδια ακριβώς στιγμή που ο μέσος φόρος εισοδήματος για τους εργαζόμενους ξεκινάει από 26% αφενός και αφετέρου για τις επιχειρήσεις ως νομικές και οικονομικές οντότητες ο φόρος αυξήθηκε από 20% σε 26% πάλι τον Ιανουάριο του 2013.

Έτσι , εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ - κέρδη που γεννήθηκαν εν μέσω χρεοκοπίας από την καταβαράθρωση των μισθών επαναλαμβάνω -  αντί να οδηγούνται στην δημοσιονομική εξυγίανση  ή στην ενίσχυση των επιχειρήσεων ως το μόνο μέσον για την ανάπτυξη και τη γέννηση νέων θέσεων απασχόλησης, οδηγούνται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μετόχων - επιχειρηματιών.

Πράξη τρίτη: Νοέμβριος 2013

Είναι δυνατόν ,ειδικά αυτήν την εποχή, να παραχωρείς περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού , όπως είναι οι άδειες ψηφιακής εκπομπής των καναλιών, χωρίς να λαμβάνεις αντίτιμο. Με προκλητική ιδιοτέλεια να εξαγοράζεις ουσιαστικά έτσι την ευνοϊκή σου μεταχείριση από τα δελτία των 8.
Επίσης, είναι δυνατόν να επιτρέπεις ακόμη και την πώληση δημόσιας τηλεοπτικής άδειας όπως του 902 από το ΚΚΕ, ενώ αυτή είναι περιουσιακό στοιχείο που ανήκει στο κοινωνικό σύνολο, και μάλιστα να εγκρίνεις το οικονομικό αποτέλεσμα αυτής της εμπορικής πράξης να μην οδηγείται στα δημόσια ταμεία αλλά στο κομματικό ταμείο του ΚΚΕ;

Πράξη τέταρτη: Ιανουάριος 2013

Νόμος "Εξαιρετικά απαλλάσσονται από το φόρο κληρονομιών οι μεταβιβάσεις πλοίων, μετοχών ή μεριδίων ημεδαπών ή αλλοδαπών εταιρειών που έχουν στην ιδιοκτησία τους πλοία υπό ελληνική ή ξένη σημαία άνω των χιλίων πεντακοσίων (1.500) κόρων ολικής χωρητικότητας καθώς και των μετοχών ή μεριδίων εταιρειών χαρτοφυλακίου (holding companies)....."

Προσέξτε, κι όλα αυτά ενώ κανείς έλληνας δεν εξαιρείται από την υποχρέωση καταβολής φόρου κληρονομιάς. Και μια και αναφερόμαστε στους έλληνες εφοπλιστές και στον κ.Σαμαρά να αναφερθούμε και στους έλληνες φαρμακοβιομηχάνους και στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όταν το κοινωνικό συμφέρον πρέπει να αρθεί υπεράνω των εφοπλιστών έτσι πρέπει να αρθεί και υπεράνω των φαρμακοβιομηχάνων και να μειωθούν οι τιμές των  γενοσήμων, των ταξιτζήδων και να ανοίξει το επάγγελμά τους, των γαλακτοβιομηχάνων κ.ο.κ.

Καμία απο τις παραπάνω δεν ειναι μνημονιακή επιλογή ούτε αποτελούσε διεθνή υποχρέωση της χώρας. Απεναντίας, στην πραγματικότητα ολα τα παραπάνω προσκρούουν στις επιδιώξεις του προγράμματος  δημοσιονομικής εξυγίανσης που προβλέπει ρητώς αύξηση των φορολογικών εσόδων και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όλες οι παραπάνω αποφάσεις ειναι εξωμνημονιακές κυβερνητικές επιλογές. Είναι εξωμνημονιακές αποφάσεις, απολύτως συνειδητές, κοινωνικά άδικες και πολιτικά απολύτως ανήθικες.Και επειδή ακούγεται πως όταν βγουν στο εξωτερικό οι εκπρόσωποι της τρόικας μιλούν για διαπλεκόμενη κυβέρνηση να τονίσω πως όλες οι παραπάνω αποφάσεις έχουν ληφθεί με την έγκριση της τρόικας.
Όπως και όλες οι παραπάνω αποφάσεις λαμβάνονταν την ωρα που η κ. Μέρκελ είχε αρχίσει το διεθνή δοξαστικο για τον κομματικό της φίλο δήθεν μεγάλο μεταρρυθμιστή κ.Σαμαρά.

Όμως στη Γερμανία της κ.Μέρκελ που όχι μόνον δεν είναι χρεοκοπημένη αλλά είναι οικονομικά πανίσχυρη , ο φόρος που κάθε μέτοχος - επιχειρηματίας  πληρώνει για να μεταφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό τα κέρδη της επιχειρησής του είναι 25% κι όχι 10% που πληρώνει στην ελλαδα του κ.Σαμαρά. Στη Γερμανία της κ. Μέρκελ κανείς δεν διανοείται να χαρίσει δημόσια περιουσία για λόγους προσωπικής ιδιοτέλειας και βεβαίως  κανείς Γερμανός μεγαλοβιομήχανος δεν απαλλάσσεται από το φόρο κληρονομιάς που πληρώνουν οι Γερμανοί πολίτες .

Δεν δικαιούται η ΧΑ να υποδέχεται και να περιθάλπει το πληγωμένο περί δικαίου αίσθημα των ελλήνων. Και όχι μόνον γιατί πρόκειται για μια νεοναζιστική και ρατσιστική οργάνωση.
Οργάνωση που εχει βάψει τα χέρια της με αίμα και μάλιστα και με "ελληνικό" αίμα.
Αλλά διότι η δήθεν αντισυστημικότητα της σταματάει εκεί που αρχίζουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αυτών που με τους οποίους διαπλέκεται η ΧΑ.

Απόδειξη για το παραπάνω και μάλιστα αδιαμφισβήτητη είναι το γεγονός πως η ΧΑ ενέκρινε -ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ - κι αυτή τις διατάξεις για τους εφοπλιστές, την ώρα που "οι γιαγιούλες που περνάει απέναντι πληρώνουν κανονικότητα φόρο κληρονομιάς" .

Αυτό που συμβαίνει στη χώρα ειναι κυριολεκτικά δραματικό και δεν συνοψίζεται ούτε εμπίπτει στο κλασικό και υπερχρησιμοποιημένο  πια γκραμσιανό σχήμα για το παλιό που πέθανε και το νέο που ακόμη δεν έχει γεννηθεί. Μετά τον Ιουνιο του 2012 αυτό που συντελείται στον τόπο μας σε επίπεδο δομών δεν είναι ο θάνατος αλλά δυστυχώς  η αναβίωση- η νεκρανάσταση  του "παλιού" και μάλιστα με χυδαίο πολιτικά τρόπο.

Ποια είναι η χυδαιότητα;

Είναι το γεγονός πως  η σημερινή κυβέρνηση  εκμεταλλευόμενη το φόβο τις πλειοψηφίας των ελλήνων, που έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ζώνη του Ευρώ, προτάσσει  το μνημόνιο ως προκάλυψη και ως αντιπερισπασμό ,  ως φύλλο συκής για να κρύψει  πίσω από αυτό την εκτέλεση συμβολαίων διαπλοκής , κατάφωρης παραβίασης του δημοσίου συμφέροντος καθώς και προκλητικής εξυπηρέτησης ταξικών συμφερόντων.

Αποκαθιστούν συστηματικά κι επαναφέρουν το πελατειακό σύστημα  στο κράτος των στείτζ ενώ κατέλυσαν όλους τους νόμους αξιοκρατίας στις προσλήψεις , για τους οποίους φτύσαμε  αίμα , με την πρόσφατη άθλια τροπολογία για την παράταση αναξιοκρατικών συμβάσεων στη  ΝΕΡΙΤ.

Ναι καθημερινά και την ώρα που εκατομμύρια έλληνες φτωχαίνουν, που χιλιάδες έλληνες , νέοι και νέες μεταναστεύουν που συντελείται υποτίμηση στη ζωή εκατομμυρίων ελλήνων δεν είναι δυνατόν να συντελείται η υπερτίμηση, να "φτιάχνονται" ξανά για τα επόμενα 50 χρόνια οι μικρές ολιγαρχίες, πολιτικών κι επιχειρηματιών της μεταπολίτευσης.

Γι αυτό η σημερινή κυβέρνηση έχει απολέσει κάθε ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να πειράξει πλέον τη ζωή έστω και ενός Έλληνα πολίτη.

Με απολύσεις, μειώσεις εισοδημάτων, γελοίες διαθεσιμότητες και αντιδημοκρατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για ξαφνικούς θανάτους ή-ξαφνικές εκτελέσεις συμβολαίων διαπλοκής.
Δεν είναι δυνατόν η κρίση να είναι κρίση για τους πολλούς και ευκαιρία για λίγους.

Στο τέλος του μνημονίου δεν είναι δυνατόν εκατομμύρια Ελλήνων να είναι χαμένοι και μόνον οι Έλληνες ολιγάρχες της μεταπολίτευσης να είναι κερδισμένοι. Αυτοί δηλαδή στους οποίους χρωστάει το πολιτικό κατεστημένο και οι οποίοι βεβαίως δεν είναι ούτε οι νέοι επιχειρηματίες, ούτε οι νέοι επιστήμονες, ούτε οι νέοι αγρότες.

Και σας το λέω αυτό εγώ ένας από την πολιτική "γενιά του εννιά" που αν γυρίζαμε το χρόνο πίσω στο Μάιο του 2010 θα ήμουν πάλι αναγκασμένος να υπερψηφίσω το μνημόνιο με τη βεβαιότητα πως 11.000.000 θα έκαναν το ίδιο εάν ήταν στη θέση μου. Γι αυτό προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω, πολύ περισσότερο να συμφωνήσω με  όποιον επιλέγει τη σιωπή για τις θεσμικές πολιτικές, κοινωνικές και ταξικές χυδαιότητες της κυβέρνησης Σαμαρά, ακόμη χειρότερα με όποιον συμπράττει με αυτές.

Η σιωπή απέναντι στην αδικία είναι συνενοχή. Το πρόγραμμα δημοσιονομικής διάσωσης κι εξόδου από την κρίση για να πετύχει είχε έναν αδιαπραγμάτευτο όρο. Είχε μια απαράβατη γενετήσια συνθήκη:
Ή όλοι ή κανένας.Και όταν παραβιάσεις κατάφωρα αυτήν την γενετήσια συνθήκη τότε πράγματι εγκληματείς.Διότι έτσι εξωθείς τους πολίτες σε εκλογικές επιλογές απελπισίας. Διότι έτσι, με αυτόν τον τρόπο τελικά εκτροχιάζεται το πρόγραμμα εξυγίανσης  και τίθεται σε άμεσο κίνδυνο  η συμμετοχή της χώρας στο ευρώ αφού έτσι σπρώχνεις τους έλληνες στο ο " σώζων εαυτόν σωθήτω".

Και μια και είναι επίκαιρη η συζήτηση περί μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών να πω και το εξής :

Η υπέρτερη μεταρρύθμιση που προηγείται έναντι όλων των υπολοίπων  χωρίς την οποία είναι πλέον απαράδεκτη και υποκριτική κάθε συζήτηση περί μεταρρυθμίσεων. Η μεταρρύθμιση αυτή είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης με την καταπολέμηση όλων όσων άδικων συνέβησαν ή αποκαλύφθηκαν μετά το 2012.

Αν δεν γιατρευτεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών δεν υπάρχει επόμενη ημέρα, δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, κι άλλα χαριτωμένα.

Η κρίση θα βαθαίνει και η ΧΑ θα θεριεύει. Ή όλοι ή κανένας,κύριοι. Γι αυτό και μπορούμε να πούμε πως η ελληνική εκδοχή του πασίγνωστου πια αμερικανικού γνωμικού είναι " στην Ελλάδα ηλίθιε δεν είναι η οικονομία, είναι η αδικία στην οικονομία", που κινεί τις εξελίξεις, τις αρνητικές εξελίξεις στην κοινωνία, θρέφει τη ΧΑ και θα σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις του μέλλοντος .

27 σχόλια:

 1. Από την πρώτη ήδη παράγραφο και απόι τις εντελώς πρώτες λέξεις παραποιεί: από το 2012 λέει και μετά η Χρυσή Αυγή αυξάνει την επιρροή της. Μπα; Κι εγώ πώς θυμάμαι το ναζιστικό χαιρετισμό του Μιχαλολιάκου, δίκην θριάμβου, στο Δημαρχείο ήδη από το χειμωνα του 2010; Από κει κι ύστερα δεν συνέχισα την ανάγνωση. Ή θα βάλουμε και τον εαυτό μας στο κάδρο της κριτικής-μπορεί αλλιώς να γίνει σωστή ανάλυση για το φαινόμενο;-ή διαφορετικά θα προχωράμε στο ερμηνευτικό σκοτάδι και δεν θα παράγεται χρήσιμη πολιτική σκέψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχει ένα πολύ ωραίο άρθρο η παραπολιτική, κοίταξε στις παλαιότερες αναρτήσεις για τα ποσοστά της ΧΑ πότε άρχισε να ανεβαίνει κτλ... διάβασε πρώτα αυτό το άρθρο και μετά να δεις που θα το τελειώσεις το άρθρο του Ραγκούση!

   Διαγραφή
  2. 8.46# Και εγω αν ειχα την εμπαθεια την δικη σου κατα του Ραγκουση δεν θα ειχα διαβασει ουτε την επικεφαλιδα.

   Διαγραφή
  3. @12:02 Πού την είδες χριστιανέ μου την εμπάθεια; Ξεκίνησα να διαβάζω το κείμενο και είδα ότι ήδη από την αρχή του ξεκινά εξαιρώντας τον εαυτό του. Τι να διαβάσω από κει κι ύστερα λοιπόν; Κριτική χωρίς αυτοκριτική δεν νοείται. Ανάλυση που δεν μας περιλαμβάνει σαν στοιχείο της είναι θέαση από το μακρινό σύμπαν. Εδώ φτάνει ακόμη και το δογματικό ΚΚΕ και κάνει αυτοκριτική, θα εξαιρέσουμε τους εαυτούς μας; και ακριβώς έχω το τακτ να μην κάνω εγώ την κριτική, γιατί ακριβώς την περιμένω απ'το Ραγκούση-αυτοκριτική ε ;όχι κάτι άλλο. Πάπες με αλάθητο δεν υπάρχουν πια.

   Διαγραφή
 2. Μπράβο Ραγκούση !!!
  Παλινόρθωση του κράτους της δεξιάς σε συνθήκες κρίσης.Α ρε Βενιζέλο μπουχέσα είδαμε και πάθαμε πως θα απαλλαγούμε απο αυτό το αληταριό που κυβερνάει και τους επανέφερες απο την πίσω πόρτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Nα μαθουν καπιοι γιατι ρηξαν τον ΓΑΠ και τουςτου.κατι ακομα για τους 58 μαθαμε για τη χθεσινη συγκεντρωση από όλα τα καναλια,για την σημερινη δεν ακουσα τιποτα από κανενα καναλι,γιατι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ ωραία τα λέει αλλά τώρα είναι αργά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ετσι λεγαμε και το 2000, το 2004, το 2007, το 2009, το 2010 και το 2012. Οχι δεν ειναι αργα. 'Αργα' ειναι για οσους εχουν παραιτηθει. Χρειαζονται και αυτοι φυσικα. Αλλιως, ποιους θα εκμεταλευομασταν?

   Διαγραφή
 5. Αυτός τώρα ήρθε στην Ελλάδα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγώ πάντως χθες δεν άκουσα παρά το πρώτο μέρος του κειμένου. Αντίθετα ο ραγκούσης δεν είπε κουβέντα για σαμαρά ούτε υπερασπίστηκε τις εππιλογές για το μνημόνιο κα. Λάθος του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πάντα εξαιρετικός ο Ραγκούσης!
  Ο Ραγκούσης μαζί με τον Μόσιαλο και σε συνεργασία με Μπουτάρη - Καμίνη μπορούν να φτιάξουν ένα κόμμα που θα συνεργαστεί με την ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους και με τα υγιή τμήματα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
  Έτσι πρέπει να είναι ο τρίτος πόλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. είναι από τις ελάχιστες φορές που συμφωνώ μαζί σου! μόνο που βλέπω αυτή την εξέλιξη απίθανη...οι εγωισμοί και η μικροπολιτική φαίνονται αξεπέραστα εμπόδια...

   Διαγραφή
  2. Και με ποιον απο το ΣΥριζα? τη Κωνσταντοπουλου? το Μητροπουλο ή τον Λαφαζανη???

   Διαγραφή
 8. Ο Ραγκουσης υπήρξε ο αγαπημενος αυτων που βρίζει τωρα. Επι 15 συνεχόμενες ήμερες πριν τις εκλογες βρισκόταν o μοναδικος πολιτικος πρωτη μούρη στο in.gr. Διθυραμβικά και καθημερινα τα σχολια του συγκροτήματος Μπόμπολα την ιδια εποχή. Στο ειχα γραψει και τοτε ότι δεν θα εκλεγει παρολους τους διορισμούς που εκανε εξαιτιας ακριβως της απροκάλυπτης στηρίξης που του πρόσφεραν οι νταβαντζίδες.
  Τέλος πάντων αυτά είναι ιστορία το θέμα είναι ότι ο ραγκουσης εχει κουρασει με τις συνεχεις διαπιστώσεις λες και απευθύνεται σε νήπια καθως επίσης τη προσπάθεια του να αποποιηθεί τις βαρυτατες ευθύνες της κυβέρνησης και της παραταξης στην οποια υπήρξε σημαντικό μέλος. Αν εχει κάποια ρεαλιστική προταση να κάνει ας την κάνει διαφορετικά ας σωπάσει απλά επιβαρυνει τη θέση του με αυτή τη σταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πας καλά άνθρωπέ μου;

   Διαγραφή
  2. που διορισε ακριβως;

   Διαγραφή
 9. @@@@@@@@@@@@@@@@@@
  Αυτά έπρεπε να τα κάνει το ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει και στη κυβέρνηση .
  Αλλά όπως καταλαβαίνουμε όλοι το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν είναι ΠΑΣΟΚ .
  Χρειαζόμαστε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ , ένα κίνημα νέων μεταρρυθμιστών του αυτονόητου , της δικαιοσύνης και του σεβασμού των θεσμών .
  Ραγκούση περιμένουμε την κίνηση του άλλου ΠΑΣΟΚ , της δίκαιης κατανομής του πλούτου , των φόρων και των βαρών όπως το αναλύεις συχνά στα γραπτά σου , που θα έχει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής .
  Δεν χρειαζόμαστε άλλα κολαούζα στην ακροδεξιά του Σαμαρά και της καμαρίλας του .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αυτα που περιγραφεις θα γινουν μετα την επερχομενη ολικη καταστροφη...
   τοτε να εισαι εδω γιατι θα χρειαζεται κουραγιο οταν θα χεις απεναντι τους φανατισμενους αμυαλους των δυο ακρων...
   Το ΚΚΕ δεν θεωρειται πια ακρο... βουλιαζει μαζι με τις χειροτερες μειοψηφιες των κρατικο-βολεμενων καθε ειδους

   Διαγραφή
 10. 11/12/2013 παραπολιτική Ραγκούσης
  Οσοι ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ πρέπει να μαζευτούν ΤΩΡΑ .
  Με τους ανεύθυνους μέχρι εγκληματικούς "αντιμνημονιακούς"
  καθώς και με τους καρεκλο"μνημονιακούς" της κολοτούμπας
  ( Σαμαράς, καρεκλοΒΒ )
  όχι άσπρη μέρα ΠΟΤΕ δεν θα δούμε
  αλλά θα πέσουμε σε δεύτερο ΠΙΟ ΒΑΘΥ πηγάδι .
  Εξακολουθεί να ισχύει το :
  ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ

  Θ.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Γεια σου ρε Ραγκούσαρε... η επανάσταση του αυτονόητου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ αλλα συμφωνω με τον Ραγκουση. Αλλα μπορει να μας πει ο κυριος Ραγκουσης γιατι το κομμα του όχι μονο δεν κανει τιποτα για να αντιμετωπισει όλα αυτά αλλα αντίθετα γινεται συνιστωσα της κυβερνησης??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ο ΠΑΣΟΚ του βενιζέλου δεν είναι το κόμμα του. άσε που τον έχει διαγράψει.

   Διαγραφή
 13. Καλό είναι να ακούγοντε αλήθειες .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Να υποθέσω ότι η κυβέρνηση που έφερε το μνημόνιο δεν ευθύνεται για αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εξαρταται ποια κυβερνηση εννοεις οτι εφερε το μνημονιο. Αν εννοεις την κυβερνηση Παπανδρεου τοτε φαινεται οτι εκει που εισαι εχει ακομα νυχτα...

   Διαγραφή
 15. Για να καταλάβετε τι σημαίνει νεκρανάσταση των χειρότερων παθογενειών, αυτή τις στιγμή κυκλοφορούν διάφορες λίστες σε υπουργεία για εσωτερικές μετακινήσεις δικών τους παιδιών, ώστε να φύγουν από φορείς που είναι υποψήφιοι για "ξαφνικό θάνατο".

  Μικρότερη η πίτα και απλά διαγκωνίζονται όλοι για ένα κομμάτι. Η αντίληψη ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε με ξεκάθαρους, ισότιμους κανόνες δεν είναι δυστυχώς πλειοψηφική στην Ελληνική κοινωνία, γι αυτό και αναλώνεται σε τραμπουκικές αντιλήψεις τύπου ΧΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή