Πιο ισχυρό από ποτέ μοιάζει πια το κατηγορητήριο για τη Χρυσή Αυγή

11.12.13


Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα για τη Χρυσή Αυγή προοιωνίζονται τα αποκαλυπτικά στοιχεία για παραστρατιωτική δράση της οργάνωσης που προέρχονται από κατασχέσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και από τις κατ’ οίκον έρευνες των αρμοδίων αρχών που βρίσκονται πλέον στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Το υλικό, κυρίως σε βίντεο αλλά και εκατοντάδες φωτογραφίες, που εμφανίζει με ενάργεια τη στρατιωτικού τύπου δομή και οργάνωση της Χ.Α., την ύπαρξη οπλισμού και τη χρήση όπλων από στελέχη της ακόμα και βουλευτές της, αξιολογείται ήδη από τις δύο ειδικές ανακρίτριες που έχουν αναλάβει από καιρό τη σκυτάλη των ερευνών.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που βρίθουν ντοκουμέντων για τη ναζιστική δομή και λειτουργία της Χ.Α. αλλά και την απόλυτη άρνηση κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας (πύρινοι λόγοι έχουν βιντεοσκοπηθεί με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χ.Α. και πρωτίστως τον επικεφαλής της Νίκο Μιχαλολιάκο) προέρχονται μόνον από τις κατασχέσεις στα σπίτια τεσσάρων βουλευτών της, και κυρίως του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη.

(...)

Τεράστιο είναι το ποινικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, για τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προκύπτουν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των εμπλεκομένων που κατατείνουν σε προσπάθειες υπονόμευσης του δημοκρατικού πολιτεύματος και απόλυτης άρνησης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Βαρύνουσας σημασίας για την πορεία των ερευνών αναμένεται να είναι η αξιοποίηση του εν λόγω υλικού για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος (άρθρο 135 του Ποινικού μας Κώδικα) που διώκει τις προπαρασκευαστικές πράξεις για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Πηγή: ΣΚΑΙ 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Στην αρχή δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη έδρασε ενδεχομένως λίγο πιο γρήγορα από όσο πιθανόν οι περιστάσεις να απαιτούσαν αλλά φαίνεται τελικά ότι το κατηγορητήριο θεμελιώνεται πλέον με πολύ πιο ισχυρά στοιχεία από όσα στην αρχή είχαν διαρρεύσει.