Οι 58 δεν θα γίνουν ούτε καν 59 αν επικρατήσουν ουρλιαχτά και αποκλεισμοί

14.12.13


Διαβάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση των 11 στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ζητούσαν την άμεση σύγκληση των οργάνων του κόμματος εν όψει των διεργασιών της Κεντροαριστεράς, θεώρησα ότι αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία για ένα ιστορικό κόμμα να αποφασίσει στο ανώτερο θεσμικό επίπεδο τι πρόκειται να κάνει με όλες τις τάσεις του παρούσες.

Δεν περίμενα ότι την επόμενη μέρα η Χαριλάου Τρικούπη θα απαντούσε με ένα μπαράζ σχεδόν υστερικών διαρροών μπλέκοντας άσχετα πράγματα μεταξύ τους όπως τον Γιώργο Παπανδρέου, τους 58, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ την Κεντροαριστερά και την...κυβέρνηση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Οι 58 ξεκίνησαν ως άνθρωποι καλών προθέσεων οι οποίοι θα φέρουν κοντά το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, στον δρόμο για έναν ενιαίο φορέα. Μέχρι στιγμής δεν τα καταφέρνουν καθώς η Δημοκρατική Αριστερά, όχι μόνο αρνείται κατηγορηματικά κάθε σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να εντάξει και στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ στο δυναμικό της.

Με τον Γιάννη Βούλγαρη να έχει αποκλείσει ρητώς το ενδεχόμενο να εξελιχθούν απλώς οι 58 σε «ΠΑΣΟΚ και συνεργαζόμενοι», προκύπτουν κάποια πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα για την επόμενη μέρα του εγχειρήματος και πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να βρεθεί σε κενό συνομιλητών.

Η προσωπική στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προοπτική απορρόφησης του ΠΑΣΟΚ από ένα ευρύτερο σχήμα έχει δημιουργήσει κάποια διαλυτικά φαινόμενα στον μηχανισμό του κόμματος ανά την Ελλάδα ο οποίος μπορεί να μην θυμίζει τα μεγαλεία του παρελθόντος αλλά είναι κάτι το οποίο υπάρχει και μάλλον το μόνο που υπάρχει έστω και τώρα στην Κεντροαριστερά.

Ο μηχανισμός αυτός φυλλορροεί στη λογική του «άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη». Άλλοι πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι πάνε στη Δημοκρατική Αριστερά και πολύ περισσότερο επιστρέφουν στο σπίτι τους καθώς δεν τους ενδιαφέρει να υπάρχουν χωρίς σαφές πολιτικό περιεχόμενο. H Xαριλάου Τρικούπη δεν δείχνει να νοιάζεται γι'όλο αυτό, ίσως να το θεωρεί και αναπόφευκτο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι όμως ένιωσαν ακόμα πιο άνετα με τις επιλογές τους από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ εξέπεμψε σήμα σταδιακής αυτοδιάλυσης υπέρ των διεργασιών των 58.

Σε αυτό ακριβώς υποθέτω ότι προσπαθεί να απαντήσει και η πρωτοβουλία των 11 κι από τη στιγμή που από τη Χαριλάου Τρικούπη έγινε γνωστό ότι έτσι κι αλλιώς θα συνεδρίαζαν τα όργανα του κόμματος γι' αυτό το θέμα, δεν μπορώ πραγματικά να κατανοήσω τις τόσες αντιδράσεις. Εξάλλου, κανείς δεν αμφισβητεί αυτή τη στιγμή τις κεντρικές πολιτικές επιλογές του κόμματος κι ούτε φυσικά σκοπεύει να...ανατρέψει την κυβέρνηση.

Δίχως ιδιαίτερη αξία μου μοιάζει επίσης η προσπάθεια ορισμένων να κρατήσουν απουσιολόγιο για το ποιος πήγε και ποιος δεν πήγε στην εκδήλωση στο Ακροπόλ. Θα ήταν αυτοκτονικά ανόητη μια λογική παραταξιακής πειθαρχίας σε κάτι που ακόμα δεν υπάρχει και είναι εντελώς άγνωστο το αν θα λάβει κάποια συγκεκριμένη μορφή στο τέλος. Ούτε όποιος πήγε θα πρέπει να νιώθει ότι έκλεισε θέση για το μέλλον, ούτε όποιος δεν πήγε να θεωρείται από τους παρόντες ως εχθρός.

Καταλαβαίνω ότι στην Πολιτική είναι πάντα χρήσιμο να δημιουργείς έναν εχθρό και να κρύβεσαι πίσω από αυτόν αλλά κανείς δεν σκοπεύει να ανατρέψει κανέναν και κανείς δεν συνωμοτεί εναντίον κανενός. Εξάλλου, είναι αμφίβολο αν έχει πια μείνει στο ΠΑΣΟΚ κάτι που να αξίζει να ανατραπεί ή δεν θα σαρωθεί έτσι κι αλλιώς από τη ροή των γεγονότων των επόμενων μηνών.

59 σχόλια:

 1. Έγιναν 2 στρατηγικές επιλογές: Η προγραμματική - ο Θεός (όχι ο Βαγγέλης, ο άλλος) να την κάνει - συμφωνία και η πλήρης παράδοση σε κάποιους 58. Από τους οποίους 58 οι συντριπτική πλειοψηφεία είναι ΠΑΣΟΚ. Για τις δύο αυτές επιλογές δεν ρωτήθηκε κανείς, μα ΚΑΝΕΙΣ (ίσως μόνο η Αλ Σάλεχ, δεν ξέρω), σχεδόν ούτε οι βουλευτές.

  ΟΚ ο Βαγγέλης θεωρεί πως μόνος του έχει όσο μυαλό έχουν όλοι οι άλλοι στο ΠΑΣΟΚ αλλά επειδή το θεωρεί δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Ας καταλάβει ότι το εμπόδιο συνένωσης του χώρου είναι αποκλειστικά ο ίδιος και τίποτα άλλο. Αν αποχωρήσει αξιοπρεπώς όλοι οι υπόλοιποι θα συνεννοηθούν αργά ή γρήγορα. Ας μιλήσει με αυτούς που πρέπει (πχ τους 11) και να τους πει ότι επιθυμεί να αποχωρήσει αξιοπρεπώς. Όχι όμως έχοντας δεσμεύσει τον όποιο επόμενο με τους 58 ή τους 75 ή δεν ξέρω ποιον άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τη στιγμή που οι άλλοι θα κατεβαίνουν με ηγεσία συγκεκριμένη και αναγνωρίσιμη-δεν μπορείτε να φαντασθείτε πόσο μετράει αυτό στο εκλογικό σώμα-το μόρφωμα αυτό θα ψάχνει ακόμη ηγέτη;

  Αν και θεωρώ τελειωμένη υπόθεση το ΠΑΣΟΚ, παρόλα αυτά νομίζω ότι αξίζει να κατέβει στις εκλογές και μάλιστα με την ηγεσία που σήμερα έχει. Για τις συγκυρίες είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει. Μού αρκεί και μού περισσεύει το μένος της δυνητικά αντίπαλης παράταξης-του ΣΥΡΙΖΑ-που είναι έτοιμη να κατασπαράξει ό,τι υπολείπεται απ'το ΠΑΣΟΚ-για να καταλάβω πόσο δέος νιώθουν σ'αυτόν που αισθάνονται σαν κύριο αντίπαλο τους: το Βαγγέλη Βενιζέλο. Η αντιμετώπιση τους είναι βαθιά συμπλεγματική και αυτό σε ένα πληγωμένο και φοβισμένο ένστικτο μού λέει ότι αυτόν φοβούνται. Ο σαμαράς εισπράττει θωπείες σε σχέση με ό,τι εισπράττει ο Βενιζέλος απ'το ΣΥΡΙΖΑ. Το θεωρώ λοιπόν αστείο να συζητάμε για το ποιος θα ηγηθεί τη στιγμή που υπάρχει αυτή η μορφή και είναι έτοιμη και πάντα με εφ' όπλου τη λόγχη. Αν το ΠΑΣΟΚ επιβιώσει σ'αυτές τις εκλογές, θα ανακάμψει στις επόμενες,για τον απλό λόγο ότι το συγκυριακό Μνημόνιο περατούμενο θα καταργήσει και τις συγκυριακές πολιτικές φούσκες που δημιούργησε.

  Παρακολουθείστε την συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου και πέστε αν υπάρχει άλλος κοινοβουλευτικός άνδρας ικανός να κατατροπώσει με τόσο καίριο τρόπο τους απελπιστικά λίγους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-δεν έχω ακόμη διακρίνει ένα πολιτικό ταλέντο εκεί μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λογική ξουράφι, φούμαρα δηλαδή κατευθείαν από Πρωτόπαππα

   Διαγραφή
  2. Βαγγέλη, δεν μας τα λες καλά..

   Διαγραφή
 3. επιτέλους τα πράγματα στη θέση του με τις υστερίες του η Αλ Σάλεχ, ο Κωνσταντινόπουλος κι ο Πρωτόπαππας που ζάλισαν κάθε δημοσιογράφο από δύο φορές ότι οι 11 παπανδρεικοί, εξολοθρεύουν το πασοκ τώρα που η χωρα βγαίνει από την κρίση και το πασοκ ανασταίνεται (??????), δεν αντιλαμβάνονται πόση ζημιά κάνουν στον βουλιμικό βενιζέλο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φοβερό πάντως,Μια επιστολή τον 11 και το σύστημα σε παράκρουση.Βήμα, aixmi.gr κλπ, μη τυχόν και πέσει η κυβέρνηση. Και κουβάδες η ανοησία και η λάσπη.Μεγάλη φθήνεια ρε παιδιά τα παπαγαλάκια.Μέχρι και σε περιφερειακά ραδιόφωνα και τιβι τηλεφωνούσε η Χαρ Τρικούπη για να απαξιώσει την επιστολή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Βενιζέλος στην προσπάθεια του να βρει πολιτικό στασίδι δεξιά, ή κεντροαριστερά, ή οπουδήποτε αλλού ειναι αποφασισμένος να διαπραγματευτεί ακόμη και την διάλυση του ΠΑΣΟΚ που ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ. Σε αυτόν τον άνθρωπο πολιτικός πολιτισμός δεν χωρά.
  Πρέπει να φύγε από το ΠΑΣΟΚ χθες και αυτοί που θα τον διώξουν σίγουρα δεν ειναι η διαπλοκή που τον στηρίζει ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει ούτε στον Βενιζέλο ούτε όμως και στον γιο- εγγονό....Δεν κληρονομείται έλεγε ο Αντρέας.....

   Διαγραφή
 6. Κι ένα ωραίο ευτράπελο για να διαλογισθούμε πάνω σε κάποια πράγματα. Κάποιος ονόματι Κελεπούρης-από την Αχαΐα-είναι ανάμεσα στους 11 της ανακοίνωσης που διαπραγματεύεται η ανάρτηση. Ο εν λόγω κύριος-ηλίου φαεινότερο άνθρωπος του Γιώργου, διαμαρτύρεται ότι το κόμμα στην Αχαϊα είναι διαλυμμένο. Το ότι ο μόνος βουλευτής αυτού του κόμματος έχει να πατήσει στο νομό από πέρσι τον Οκτώβρη ξέχασε να το αναφέρει-αν μάλιστα το συνδύαζε με το πόσες φορές ο εν λόγω βουλευτής βρέθηκε στη Κωνσταντινούπολη η σύγκριση θα δημιουργούσε σύγκρυο. Εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι ο Βενιζέλος παρέλαβε ένα πτώμα που ασφελέστατα δεν είναι σε θέση να αναστήσει. Η καθοδική δυναμική είναι νομοτελειακή και κανένας χαρισματικός δεν μπορεί να τη σταματήσει. Ό,τι ξεκίνησε το 2004 πρέπει να ολοκληρωθεί.Και αυτό πρέπει να το κάνουν αν όχι ο ίδιος αυτοπροσώπως που το ξεκίνησε,οι όποιοι κηπουροί με τα εργαλεία τους. Αποθανέτω η ψυχή μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενώ ο Βενιζέλος την εκλογική του περιφέρεια, τη Θεσσαλονίκη την επισκέπτεται για να χαρεί τα έργα του ως πολιτιστική πρωτεύουσα.Ο νοών αγαπητέ νοείτω.

   Διαγραφή
  2. @6:25μμ Ο Βενιζέλος είναι ενεργός αρχηγός του κόμμματος και παράλληλα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος με διπλή αρμοδιότητα. Ο ΓΑΠ δεν γνωρίζω να κάνει κάτι που να τού έχει ανατεθεί μέσα στα όρια τα ελληνικά. Η Αχαΐα δεν διαθέτει άλλο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ενώ η Θεσσαλονίκη έχει. Και φυσικά το πόσες φορές πηγαίνει μέσα στο μήνα στη Θεσσαλονίκη ο Βενιζέλος ξεπερνάει τον αριθμό των επισκέψεων του ΓΑΠ την τελευταία τετραετία.

   Διαγραφή
  3. Μα ο ΓΑΠ δεν τους βλέπει σαν ψηφοφόρους που έχει υποχρέωση να τους επισκέπτεται. Τους βλέπει σαν υπηκόους που πρέπει να τον ψηφίζουν, λόγω ονόματος, χωρίς να ρωτάνε καν....Τους κάνει και χάρη....

   Διαγραφή
 7. Μερικοί αρνουνται να καταλάβουν ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού ΠΑΣΟΚ είναι βρισιά και σε αυτό ευθύνη έχει αλλά σαφως μικροτερη από κάποιους άλλους ο Βενιζέλος. Προς το παρον ο ελληνικός λαος είναι βέβαιος ότι αν ο Τσοχατζόπουλος ήταν έξω οι 58 θα ήταν 59 και θα καθοταν στη τελευταία εκδήλωση πρωτη σειρά. Εκει ειναι ολο το ζουμι κυρίως στα προσωπα αλλα και στα συμβολα που παραπέμπουν σε εποχές που κανεις δεν θέλει να θυμάται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το ΠΑΣΟΚ θα επιβιώσει αρκεί να φύγει ο Βενιζέλος και να επανέλθει ο ΓΑΠ.Ολα τα υπόλοιπα είναι μπούρδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να φέρει και την Τίνα, τον Παύλο,τη Λούκα και τη Θεοδώρα.... Α. και τον γίγαντα Ξυνίδη να αναστήσει τον κομματικό μηχανισμό όπως όταν ήταν γραμματέας....

   Διαγραφή
  2. Ποιός ΓΑΠ;
   Αστειεύεσθε;

   Διαγραφή
  3. 5.54 Όλους αυτούς που αναφέρεις έχουν τίτλους σπουδών και τεράστια επαγγελματική εμπειρία. Δεν είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα όπως οι άλλοι. Γι αυτό ακριβώς τον λόγω χτυπιούνται από παντού και ειδικά από τους συστημικούς και το σύστημα. Εάν δεν το καταλαβαίνεις ,συγνώμη αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω.

   Διαγραφή
  4. Ειδικά τη Θεοδώρα γι αυτό τη χτυπάνε επειδή είναι η Γλύκατζη- Αρβελέρ του ΠΑΣΟΚ.... Ο δε Ξυνίδης φαίνεται από τον τρόπο που μιλάει ότι είναι άνθρωπος του πνεύματος....

   Διαγραφή
  5. Μια η Λούκα και ένας ο Σταχάνοφ .....

   Διαγραφή
  6. Αν ο Ψυχάρης φοβάται τη Τζάκρη, τη Λούκα και την Τίνα και αναλώνεται στο να τις χτυπάει τότε τί να πω ; Σοβαρή διαπλοκή έχουμε......

   Διαγραφή
  7. Ναι η Τίνα με τους παχυλούς μισθούς στον ΟΟΣΑ είναι αντισυστημική και χτυπιέται από το κακό σύστημα.... όπως και ο Γερουλάνος......Αντισυστημικός πάνω από όλα.....

   Διαγραφή
  8. 6.20 Δώσε μου λίγο από αυτό που πίνεις για να ζαλιστώ και να γράφω...........

   Διαγραφή
 9. Αν δε φύγει ο Βενιζέλος τίποτε δε θα φτουρήσει

  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

  Οταν ξεκουμπιστεί τα πράγματα θα αρχίσουν να τρέχουν σε τρελούς ρυθμούς.

  Χορτάσαμε από τους Σωτήρες της Χώρας που μας φωνάζουν ΛΥΚΟΣ, ΛΥΚΟΣ, μπείτε στο μαντρί μας. Καταστρέφουν τα πάντα με μόνο όπλο το φόβο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Όταν πήρε ο Βενιζέλος την αρχηγία τον υποστήριζα ειλικρινά δεν περίμενα να τα κάνει όλα τόσο μπάχαλο και να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ εξολοκλήρου σε Νέα ΝΔ καλύτερα να πάρει πόδι το συντομότερο και ας ξανάρθει ο ΓΑΠ άν και θα προτιμούσα τον Σκανδαλίδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Σκανδαλίδη με λεμόνι ή με ξύδι ?

   πολιτική θέλουμε να κάνουμε, όχι σαλάτα .
   Θου Του

   Διαγραφή
 11. Τα 11 στελέχη που ζητούσαν την σύγκλιση των οργάνων του κόμματος
  συν τους 58 της πρωτοβουλίας της Ελιάς
  μας κάνουν 69 ....
  ΤΥΧΑΊΟ ?! ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Aρέσει δεν αρέσει μόνο ΓΑΠ πετάγοντας φυσικά όλα τα φρούτα του παρελθόντος στα σκουπίδια μπορεί να αναστήσει το ΠΑΣΟΚ διαφορετικά πάπαλα.......Οι 58,οι 75 κ.λ.π χωρίς πυξίδα και με επανεμφάνηση των φαντασμάτων του παρελθόντος μόνο απορίες και υποψίες προκαλούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΓΑΠ δεν ευκαιρεί καμάρι μου. Δεν τόχεις καταλάβει ακόμη;

   Διαγραφή
  2. Ενώ ο ΓΑΠ είναι καινούργιος... Από το '74 μέχρι σήμερα δεν ασκούσε εξουσία... Δεν ήταν μεγαλουπουργός ... Δεν στήριξε Σημίτη το 1996 με αντάλλαγμα το δαχτυλίδι....

   Διαγραφή
  3. Τί να πετάξει τα φρούτα του παρελθόντος ; Εδώ θα φέρει κι αλλα αρκεί να τον προσκυνάνε....

   Διαγραφή
  4. 5.57 Σε βρίσκω ανημέρωτο.

   Διαγραφή
  5. Ενώ τα άλλα μπουκλούκια είναι φρέσκα... Οι 58 μεσος ορος ηλικιας 70 χρονών και παλιοί στις καθηγητικές ρεμούλες και τις "αρθρογραφίες" στον ΔΟΛ, ενώ ο Βενιζέλος δυόμισυ δεκαετίες χωμένος σε όλες τις λαμπρές περιόδους.

   Διαγραφή
 13. Ζηλεύω τη ΝΔ. Τη φθονώ. Γιατί ενώ υπέστησαν μια πρωτοφανώς δεινή ήττα στις εκλογές του 2009, κατάφεραν πολύ γρήγορα να ξεπεράσουν το αναπόφευκτο εσωτερικό τους πρόβλημα και με υποδειγματικό τρόπο άλλαξαν την ηγεσία τους-με παρότρυνση της ίδιας της απερχόμενης ηγεσίας της, πυ χωρίς μεμψιμοιρίες και κλυδωνισμούς, παρέδωσε στην επόμενη τη σκυτάλη και παρόλα τα δεινά εσωτερικά προβλήματα που της προκάλεσε κι αυτής το μνημόνιο-βλέπε Καμμένος- ανέκαμψε και διατήρησε τις δυνάμεις της. Ο Καραμανλής ούτε για μια στιγμή δεν υπονόμευσε τη νέα ηγεσία και σέβεται με υποδειγματική συνέπεια όλες τις κεντρικές αποφάσεις της νέας ηγεσίας χωρίς να πουλάει τσαντισμένο ηγετικό παραγοντιλίκι. Η παράταξη πάνω απόλα. Νάτη η πολιτική ωριμότητα και η δημοκρατική τάξη και να ποιους καρπούς φέρνει στο εσωτερικό ενός κόμματος ακόμη και κάτω από τις φρικτότερες συγκυρίες, όπως είναι το να κυβερνάς σε καιρό Μνημονίου.

  Δέστε τι έγινε και στην Ισπανία. Ο Θαπατέρο αποχώρησε έγκαιρα και οικειοθελώς εισπράττοντας με αυταπάρνηση αυτός ακέραιο το πολιτικό κόστος των επιλογών του αλλά και εδώ, παρόλη τη μοιραία δεινή ήττα που ακολούθησε και την απώλεια της εξουσίας και πάλι το Σοσιαλιστικό κόμμα συγκράτησε ένα σημαντικό μέρος των δυνάμεων του, που σημαίνει δυνατότητα ανάκαμψης όταν οι Ηράκλειοι στύλοι της κρίσης ξεπεραστούν.

  Οι συγκρίσεις αυτές και μελαγχολούν αλλά και σκοτώνουν. Όσοι δεν θέλουν να διαβάσουν τα σημεία καλό είναι να μάθουν όλους τους στίχους της εξόδιας ακολουθίας .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορείς να πάς τότε απευθείας στη ΝΔ να δηλώσεις και το θαυμασμό σου για τον σουβλακερία Καραμανλή, που την τεμπελιά του την εκλαμβάνεις και ως ανωτερότητα. Ασε που δεν ζηλεύεις και την ακέραια στάση του βενιζέλου από το 2004 ή το 2007 που ουδέποτε "υπονόμευσε" τον Παπανδρέου ε!!! Μόνο αυτό δεν μας είπες

   Διαγραφή
  2. Να μην πάω δηλαδή στην Ισπανία να εκφράσω το θαυμασμό μου στο Θαπατέρο; Γιατί σοσιαλιστή άνθρωπο με στέλνεις σε δεξιό; Μήπως έχεις κάτι να προσάψεις στο Θαπατέρο;

   Διαγραφή
  3. 8.04 σε σένα προσάπτω που τον διαστρεβλώνεις, είσαι και ¨σοσιαλιστής" !!!????

   Διαγραφή
 14. Πολυ σωστα !!!!! Μονον ο ΓΑΠ μπορει να τους μαζεψει ολους . Για παρα πολλους ειναι οτελευταιος πλειοψηφικα εκλεγμενος πρωθυπουργος . Τον σεβονται, τον εκτιμουν , ξερουν την ανωτεροτητα του και πολλοι τον φοβουνται.!!!!!!! Ασχολειται κανενας με τον Ραφηνα ? Σχεδον σαν να μην υπηρξε . Ο Γιωργος ειναι ο εφιαλτης τους. Αξια αναγνωρισμενη και εξω απο την Ελλαδαρα που τρωει οτι καλυτερο της ετυχε !!! Απο την αλλη οι Σαμαροβενιζελοι . Τι να συγκρινεις ? Για κλαματα ειμαστε !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ειδικά απόν τον Σαρκοζί, τη Μέρκελ , τον Θαπατέρο , που ήταν και οι βασικοί παίχτες στην Ευρώπη είναι πολύ αναγνωρισμένος......Στο ΔΝΤ δε.... Ο ίδιος ο Στρος Καν τον έδωσε τότε ότι συζητούσαν την υπαγωγή της χώρας πολύ πριν αυτό βγει προς τα έξω... όντως τον φοβούνται γιατί ξέρουν ότι πάνω στη ματαιοδοξία του και στην ιδιοκτησιακή του λογική για το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει πολλά...

   Διαγραφή
  2. 2.46 πώς δεν σε ανακάλυψε ακόμη το ΒΗΜΑ και είσαι ακόμη στα υπόγεια? Που θεωρείς τιμή να σε κωλοπανίζει ο Σαρκοζί κ η Μέρκελ. ¨Οσο για τον θαπατέρο, μάθε να διαβάζεις

   Διαγραφή
 15. Ο Βενιζέλος γνωρίζει ότι μπορεί να μην ευθύνεται αυτός αποκλειστικά για την κατάντια και ίσως λιγότερο από άλλους, γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι αυτή την στιγμή έχει τον ανθρωποδιώχτη.Μπλοκάρει κάθε σημαντική βελτίωση .Επειδή όμως το ΕΓΩ του είναι μεγαλύτερο από το μπόι του, αρνείται να την κάνει και παίρνει στον πάτο όλους μαζί, κάνοντας μάγκα τον Σαμαράκο και τον τσιπράκο πρωθυπουργό και αγγλομαθή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ήδη ένα πολύ μεγάλο τμήμα της ΔΗΜΑΡ θέλει συμπόρευση με τους 58. Ο Λυκούδης παραιτήθηκε από νο2 της ΔΗΜΑΡ και ο Παπαδοπουλος που είναι εκπρόσωπος τύπου επίσης αδειάζει Κουβάλη ενω θα κατεβεί και ξεχωριστό κείμενο. Άλλωστε την πρόσκληση των 58 την υπέγραψαν και μέλη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ. Άρα υπάρχει διάθεση και από ένα μεγάλο μέρος της ΔΗΜΑΡ. Αυτοί που δεν θέλουν είναι οι σκληροί του Φώτη και οι σκληροί του ΓΑΠ .... Και όλοι καταλαβαίνουν το γιατί....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @ Σχεδόν ουδείς αναμάρτητος βέβαια, αλλά
  άλλο μαθητής του Δ. Τσάτσου,
  αλλο τσάτσος Ψυχάρηδων + Co .
  Και μην λένε κάποιοι, που ήταν οι 11 κ.λπ.
  Ηταν μουδιασμένοι, όπως κι' εγώ ο "κανένας" άλλωστε
  Γιατί όσο πάει και συνειδητοποιώ :
  ΔΟΛ + Co = Αποστασία 65 + βρώμικο 89 + ακόμα πιό βρωμιάρικο 2011 .

  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ + ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

  Θ.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιος ΔΟΛ αγάπη μου; Πάψτε με τις ψυχώσεις σας και τις μανίες καταδίωξης. Έχετε έναν ηγέτη πρότυπο; Οκ, μια χαρά. Πούντος; Πούντος;;;;;;; Έχεις δει πολλούς ηγέτες να αφήνουν το λαό τους για να πάνε για διαλέξεις και πουρνάρια; Κάθεστε και ρίχνετε δάκρυα επί δακρύων για κάποιον που δεν δίνει διάρα τσακιστή όχι για μας που έτσι κι αλλιώς πάντα ..σμένο τον είχαμε αλλά ούτε για σας, τον επικοινωνιακό του στρατό, που ανοήτως τού μένετε ακόμη πιστοί ενώ αυτός σας αφήνει πίσω την ουρά των κυμάτων του κανό του. Ξυπνήστε. Ο πρίγκηπας σας δεν είναι Ριχάρδος Λεοντόκαρδος αλλά άκαρδος φυγόμαχος.

   Διαγραφή
  2. @ Ανώνυμος 15/12/2013 2.09 μ.μ.
   1. Υφος γλειώδες
   2. Ευχαριστώ γιά τις διαγνώσεις περί "ψυχώσεων" και μανιών καταδίωξης .
   Γλυτώνω επίσκεψη σε ψυχίατρο.
   3. "Διαλέξεις - πουρνάριο" Καλά κάνει ο ΓΑΠ και μιλάει
   γιά φόρο τόμπιν, έλεγχο "επενδυτικών" τραπεζών, γενικά ενάντια στην ελληνική και παγκόσμιο "επενδυτική" και φορολογική κου-κλου-κλαν που είναι η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ παγκοσμιοποίηση , σαν ΜΟΝΟΣ έλληνας πολιτικός .

   Θ.Τ.

   Διαγραφή
  3. 2.09 ποιός ΔΟΛ αγάπη μου? Διαβασε Δήμητρα κρουστάλλα σήμερα στο ΒΗΜΑ , δια χειρός της η διαταγή ψυχάρη και πολλά άλλα. Ο καυμένος ο ΔΟΛ

   Διαγραφή
 18. Δεν θέλουν κοινή κάθοδο σε ευρωεκλογές και ΤΑ με τους 58 για να καταποντιστεί το ΠΑΣΟΚ και να θέσουν θέμα ηγεσίας. Απλά τα πράγματα δεν τους ενδιαφέρει η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, απλά το πως θα διώξουν το Βενιζέλο ακόμα κι αν το ΠΑΣΟΚ μείνει εκτός Βουλής και η κεντροαριστερά εξαφανιστεί... Ούτε για τον Τσίπρα να δούλευαν.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Ανωνυμος 14/12/2013 9.54 μ.μ.
   Ομολογώ δεν κατάβα τίποτα .

   Θ.Τ.

   Διαγραφή
  2. Τί δεν καταλαβαίνεις από αυτά που λέει ; Θέλουν το ΠΑΣΟΚ να κατέλθει μόνο του στις εκλογές και όχι σε κοινό σχήμα διότι γνωρίζουν ότι έτσι θα πάει στον πάτο....Και μετά θα θέσουν θέμα ηγεσίας.... Θα έχουν να λένε ότι πήραν τη ρεβάνς από τον Βενιζέλο... Αυτό τους νοιάζει και μόνο....

   Διαγραφή
  3. 6.15 ξέχασες Αφρούλα να πεις ότι μας ψεκάζουν

   Διαγραφή
 19. Αύριο όλοι Αυγή...! Έχει άρθρο της Θεοδώρας Τζάκρη......! Είδες τί κακεντρεχείς που είμαστε όλοι όσοι λέγαμε ότι μετά από 3 Μνημόνια και εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους έγινε αριστερή η Θεοδώρα ; Ο ΔΟΛ φταίει γιατί άνθρωπος του ΓΑΠ και να μην είναι αγνός αγωνιστής δεν υπάρχει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Αν οι 58 δε θελήσουν το καπέλωμα του Βενιζέλου. Αν οι 11 δεν ρίξουν τώρα τον Βενιζέλο. Αν ο ΓΑΠ τους γράψει στα @@@@@@@ του. Ο Βαγγέλης με ποιον θα κατέβει;
  Η καλύτερη λύση είναι να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στις Ευρωεκλογές ο ίδιος ο Βενιζέλος... (Το υποστηρίζω ολόψυχα, γιατί έχω βάλει στοίχημα ότι θα πάρει λιγότερο και από τον Ζίγδη το '81)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Οι έρευνες δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της δημοκρατικής παράταξης θέλει μια μεγάλη ενωμένη κεντροαριστερά. Οι υπογραφές στην πρόσκληση των 58 είναι πάνω από 4.000. Όλες οι εκδηλώσεις που έγιναν μέχρι στιγμής είχαν μεγάλη επιτυχία. Πώς απαντούν οι ΓΑΠικοί στα μηνύματα αυτά ; ''Να φύγει ο Βενιζέλος και να ξανάρθει ο Γιώργος''... Σπασμωδικές κινήσεις ατόμων που έχουν χάσει την ψυχραιμία τους βλέποντας την ιστορία να τους ξεπερνά.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φιλε 6.12# Οι Γαπικοι δεν λενε τιποτα ουτε εχουν καμια αναμειξη με τους 11+58+80 αφου κατα δηλωσν των κρατουντων τα ηνια τους Πασοκ σημερα, εχι καταστρεψει την Ελλαδα, δεν κανει ουτε για Αρχηγος φυλης, δεν διαβασαν το μνημονιο και τους την εφερε ο ΓΑΠ και χιλια δυο αλλα ευτραπελα που ειναι ηδη γνωστα να μην τα επαναλαμβανουμε. Αληθεια-ψεμματα ειναι θεμα εκτιμησης του καθενος απο εμας αρα προτεινω να τον αφησουμε ησυχο τον ΓΑΠ (ειναι τελειωμενος ετσι δεν λενε??) και να κοιταξουμε τις διαφορες κινησεις τι σοϊ κομμα θα φτιαξουν. Τελος, την ψηφο μου εγν δεν την ξαναδεινω ετσι απερισκεπτα οπως εκανα τον Μαϊο και τον Ιουνιο.

   Διαγραφή
 22. Ο Μωραιτης δεν γουστάρει τους 58 αλλά γουστάρει τον Παναγιωτακόπουλο που έβριζε μέρα νυχτα το ΠΑΣΟΚ τα τέσσερα τελευταία χρόνια...... Αυτοί είστε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε σένα ποιός το είπε? Ούτε για χαφιές φκιάνς

   Διαγραφή