Τριαντάφυλλος: Η χώρα πληρώνει σήμερα και τα Ζάππεια, και τα «ισοδύναμα» και τον αντιμνημονιακό χώρο

8.12.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου στη Βουλή:

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε εντός του Κοινοβουλίου κάποιους να νοσταλγούν το χάος και το πλιάτσικο του 2008, την παντελή έλλειψη κρατικής ή, αν θέλετε, θεσμικής αντίδρασης εκείνης της εποχής απέναντι στη φθορά της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας.

Ακούμε κάποιους να κάνουν χρήση «α λα καρτ» των δηλώσεων διεθνών Οργανισμών, αλλά και διεθνών αξιωματούχων, κάποιους να ευαγγελίζονται ξανά και ξανά ότι με ένα άρθρο μπορεί να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ότι με ένα άρθρο μπορεί να καταργηθεί το μνημόνιο και να φύγει η κρίση, να επιστρέψει η εργασία και να φύγει η ύφεση.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, από την άλλη μεριά διαπιστώνουμε μια ιδιότυπη ιστορική ανάλυση η οποία έχει πολλά ‘80s, πολλές υποκειμενικές αναφορές για μια δεκαετία που υπήρξε καθοριστική για την πορεία του ελληνικού λαού, της ελληνικής κοινωνίας, όπου πραγματώθηκε η κοινωνική αλλαγή, η κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.

Πρόκειται για μια ιστορική ανάλυση, η οποία έχει πολλά «λεφτά υπάρχουν», αλλά καθόλου αυτοκριτική, ούτε για τη μεταρρυθμιστική αδράνεια της δεκαετίας του 2000, ούτε, όμως, και για τα πολλά «Ζάππεια», τα ισοδύναμα και τον αντιμνημονιακό χώρο, που σήμερα πληρώνει αυτή εδώ η κοινωνία. Πληρώνει σήμερα τον αντιμνημονιακό χώρο, ο οποίος βεβαίως δεν αποτελούνταν μόνο από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και λοιπών δυνάμεων, αλλά και από άλλες δυνάμεις οι οποίες διαπίστωσαν το λάθος στη συνέχεια και μπόρεσαν και διαδραμάτισαν διαφορετικό ρόλο.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μπράβο στο 34χρονο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Δείχνει να αντιλαμβάνεται σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκει, σε αντίθεση με αρκετούς (γηραιότερους) συναδέλφους του.