Πάπας Φραγκίσκος: Το Ίντερνετ είναι κάτι πραγματικά καλό, ένα δώρο από το Θεό

24.1.14


Ενισχύοντας τα δημοσιεύματα που του αποδίδουν τον όρο εκσυγχρονιστή, ο Πάπας Φραγκίσκος, αποκάλεσε το διαδίκτυο, ως ένα «δώρο από το Θεό» σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Σε μήνυμα του ο Ποντίφικας έγραψε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ψηφιακής εποχής αλλά και τις συνέπειες για τους Καθολικούς όταν αλληλεπιδρούν με ανθρώπους από διαφορετικές θρησκείες και υπόβαθρα.

Αν και επαίνεσε το διαδίκτυο για τις «τεράστιες δυνατότητές» που προσφέρει, προειδοποίησε επίσης πως η έμμονη επιθυμία να μένει κάποιος διαρκώς συνδεδεμένος μπορεί να τον απομονώσει από τους φίλους και την οικογένεια.

«Είναι κάτι πραγματικά καλό, ένα δώρο από το Θεό» έγραψε. Αλλά προειδοποίησε: «Η επιθυμία για την ψηφιακή σύνδεση μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μας απομονώσει από τους γείτονες μας, από τους κοντινούς μας ανθρώπους».

Έγραψε επίσης, πως οι επικοινωνίες στην ψηφιακή εποχή έχουν την δυνατότητα να είναι σαν «ένα βάλσαμο που ανακουφίζει από τον πόνο και ένα καλό κρασί που ευφραίνει τις καρδιές».

Πηγή: Ημερησία

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ποιος να το περίμενε 1-2 χρόνια πριν ότι ο πιο γενναίος μαχητής κατά της συντήρησης, των θεωριών συνωμοσίας και των προκαταλήψεων θα ήταν ένας οποιοσδήποτε προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Δεν θα ήταν και τόσο ριψοκίνδυνο να προβλέψει κανείς ότι αυτός ο Πάπας θα επαναπροσδιορίσει με τρόπο ιστορικό το ρόλο της Εκκλησίας στο σύγχρονο δυτικό κόσμο.

8 σχόλια:

 1. εμένα κάτι δεν μου πάει καλά στον νέο πάπα.

  αν ήταν τόσο καλός άνθρωπος κι προοδευτικός θα τον είχαν εκλέξει ; !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παραπολιτική προτρέχεις! Όσο στα ουσιώδη δεν παίρνουν χαμπάρι, προοδευτικοί αυτοί οι θεσμικά αναχρονιστικοί άνθρωποι δεν μπορούν να γίνουν. Η θεσμική Εκκλησία είναι από τη φύση της μέγιστος αναχρονισμός-εξηγούμαι: η Εκκλησία σαν μηχανισμός αλλά και σαν μαγαζί, σαν business. Αν λοιπόν θέλουν να διατηρήσουν αυτό το μηχανισμό ως έχει τότε όλα τα άλλα είναι για επικοινωνιακές εντυπώσεις. Όσο αντιμετωπίζουν το σεξ σαν ανάθεμα και τα γεννητικά τους όργανα σαν τμήματα του ουροποιητικού τους συστήματος και όσο κρατάνε το ποίμνιο τους δέσμιο προκαταλήψεων, προοδευτικότητα δεν μπορεί να υπάρξει. Εγώ προσωπικά δεν ζητάω τίποτα από κανένα εκκλησιαστικό ηγέτη οποιουδήποτε δόγματος ή θρησκείας, γιατί ξέρω ότι είναι ασύλληπτα τολμηρό να ζητάς από ένα προαιώνιο θεσμό-που 'ομως φθίνει-να αυτοκαταργηθεί. Μην ξεχνάμε τις σχέσεις αυτού του πολύ συγκεκριμένου κληρικού με τη Χούντα της πατρίδας του. Είναι με τον τρόπο του κι αυτός κάτι σαν τον δικό μας Χριστόδουλο. Δεν ξέρω αν είναι επικοινωνιακά χαρισματικός-δεν παρακολουθώ την ειδησεογραφία του-αλλά ξέρω ότι όταν η Αργεντινή είχε Χούντα ήταν ήδη ένας υψηλόβαθμος κληρικός. Μη μασάτε λοιπόν και μην παρασύρεστε από εντυπώσεις. Άσε που τον κόβω σαν νέο Βοϊτύλα και όργανο των αμερικανών-τυχαία νομίζετε ότι αντικατέστησε τον προηγούμενο, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ καταγωγής Πάπα;Μεσομακροπρόθεσμα τον βλέπω ναεμπλέκεται σε περίεργα πολιτικά παιχνίδια και μάλλον στρώνει το δρόμο για εγκάθετο αμερικανό Πάπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και συναναστρέφεται επικίνδυνους λαϊκιστές παπάδες που παλιά στις χώρες τους τούς εκτελούσαν.
  http://ncronline.org/news/theology/pope-meets-liberation-theology-pioneer

  Ούτις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εύγε.
  Ανοιχτό μυαλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητέ Παραπολιτικέ,
  ο πάπας δεν κάνει τίποτ' άλλο, παρά ν' αφουγκράζεται την κατεύθυνση της κοινής γνώμης. Σ' έναν κόσμο όπου, μεταφορικά, 'άσπρο', απλά έχει καταλάβει ότι δε μπορεί να λέει 'μαύρο'. Ενώ ολοένα και λιγοστεύουν οι πιστοί ανά τον κόσμο, δεδομένου ότι η πραγματική γνώση διαρκώς αυξάνεται και κοινωνείται στο ευρύ κοινό, η εκκλησία τους αντίβαινε την ανθρώπινη εμπειρία, αυτός προσπαθεί να το καθυστερήσει. Η θρησκεία, φιλοσοφικά, παραμένει θρησκεία και θα χάνει όλο και περισσότερο έδαφος, όσο ο άνθρωπος κατανοεί καλύτερα το σύμπαν, ανεξάρτητα τί σκοπό θα λαλήσει ο κάθε πάπας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο άνθρωπος αυτός έδειξε εξ' αρχής ότι είναι φωτισμένος. Με έχει εντυπωσιάσει και εμένα το πόσο ανοιχτόμυαλος είναι.
  Σχετικά με το διαδίκτυο, πάντως, αν και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τη χρησιμότητά του έχω αρχίσει να προβληματίζομαι εδώ και αρκετό καιρό. Οι ασυναρτησίες και πάσης φύσεως συνωμοσιολογίες που ανεβαίνουν σε αυτό έχουν αρχίσει να με τρομάζουν. Όταν το youtube έχει γεμίσει από βίντεο για σατανικά σχέδια που εξυφαίνουν από Εβραίοι μέχρι Illuminati και Νεοταξίτες για να μας υποδουλώσουν και να μας κάνουν πιόνια τους, δε μπορείς να μην προβληματιστείς για το τι θα συμβεί αν η δεξαμενή των ηλιθίων κάποια στιγμή γεμίσει.
  ΥΓ: Για το πόσο βλαβερό μπορεί να αποδειχτεί το διαδίκτυο αρκεί, βέβαια, μόνο αυτό: Ο Πάνος ο Καμένος, ο Ελληναράς, ο έξω καρδιά, ο λεβέντης και καραμπουζουκλής, κατάφερε να αναδειχθεί σε αρχηγό κόμματος της τάξης του 10% (Μάϊος 2012) μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και βέβαια είναι δώρο του Θεού. Τόσο πορνό πως αλλιώς θα το βρίσκαμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ..

   Διαγραφή