Η ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων δυσφημεί τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα

27.1.14


Με ανεπανόρθωτη δυσφήμηση στις αγορές της Ευρώπης κινδυνεύουν τα πορτοκάλια των Χανίων από την ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων από πλευράς κάποιων αγροτών.

Τον τελευταίο μήνα ακυρώθηκαν δύο παραγγελίες πορτοκαλιών Χανιώτη εξαγωγέα από Ολλανδία και Αυστρία, όταν σε αυτές βρέθηκαν υπολείμματα του εντομοκτόνου Dimethoate (Ντιμεθοέιτ).

Σημειώνεται ότι τα φρούτα και τα κηπευτικά που εξάγονται από την Ελλάδα προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -στο πλαίσιο της ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων- δεν ελέγχονται από τις κρατικές υπηρεσίες για την υπολειμματικότητα φυτοφαρμάκων αλλά την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι αγρότες-παραγωγοί.

Πηγή: agrigate.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Σε μια χώρα που προσπαθεί να παράξει πλούτο αλλά οι εξαγωγές της συνεχίζουν να είναι περιορισμένες, τέτοιες ειδήσεις είναι πραγματικά δυσάρεστες και ως τέτοιες ιδιαίτερα σημαντικές.

Για τους λίγους ασυνείδητους παραγωγούς, την πληρώνει συνολικά η χώρα. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά.

1 σχόλιο:

  1. Παράξενη ιστορία!!1) Το συγκεκριμένο εντομοκτόνο χρησιμοποείται τον μηνα Ιούνιο πριν κλείσουν τα πέταλα με τον καρπό , από τον Ιούνιο μέχρι τώρα σιγουρότατα δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν μείνει υπολείμματα του εντομοκτόνου! 2)Λιγάκι απίθανο να ήταν kai τα δυο ψυγεία 26τόνοι έκαστο από τον ίδιο παραγωγο , άρα να τα ψέκασε ο ίδιος ο παραγωγος !! Πάντως ευκολότατα μπορούν να ελένξουν εάν το πρόβλημα προέρχεται από τον η τους παραγωγους , είτε από τα πορτοκαλια που σίγουρα έχουν μείνει στα δέντρα είτε από τα μη εξαγώγιμα πορτοκαλια ( χαλασμένα , χτυπημένα , μικρά , φουσκωμένα) ένα μέρος των οποιων πήγε σίγουρα στην BIOXYM

    ΑπάντησηΔιαγραφή