Ομπάμα: Δεν νομίζω ότι η μαριχουάνα είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ

20.1.14


«Δεν νομίζω ότι η μαριχουάνα είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ», αναφέρει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε άρθρο του στο φημισμένο περιοδικό New Yorker.

«Οπως είναι γνωστό, έχω καπνίσει μαριχουάνα ως νέος, και το αντιλαμβάνομαι ως μια παλιά κακή συνήθεια, που δεν διαφέρει πολύ από τα τσιγάρα που κάπνιζα ως νεαρός και σε ένα μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής μου», γράφει ο Μπαράκ Ομπάμα και σημειώνει ότι έχει μιλήσει στις κόρες του για το κάπνισμα της μαριχουάνας, λέγοντάς τους ότι είναι «κακή ιδέα, χάσιμο χρόνου και κάτι που δεν είναι πολύ υγιές».

Ο αμερικανός πρόεδρος ανησυχεί καθώς, όπως αναφέρει, οι νομικές κυρώσεις που επιβάλλονται και οι συλλήψεις που σχετίζονται με τη μαριχουάνα «πέφτουν» πολύ πιο βαριές στις μειονότητες παρά σε άλλους αμερικανούς πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει ότι πρέπει να προχωρήσει η νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον, επειδή «είναι σημαντικό για την κοινωνία να μην έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος πολιτών κάποια στιγμή παραβαίνει το νόμο αλλά μόνο λίγοι να τιμωρούνται».

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ολόκληρη η σχετική συνέντευξη του στο New Yorker εδώ. Παρόμοιες θέσεις στην Ελλάδα εξέφρασε πρόσφατα με άρθρο του και ο Γιώργος Παπανδρέου εδώ.

7 σχόλια:

 1. Δεν είμαι ούτε πουριτανός ούτε έχω αναστολές με ζητήματα ηθικής αλλά σε θέματα εξάρτησης από ουσίες νομίζω ότι πρέπει κάπως να είμαστε λιγότερο ανεκτικοί. Και εν πάση περιπτώσει ένας τόσο κορυφαίος πολιτειακός παράγοντας-ακόμη και αν για όποιους λόγους αποφασίζει για την ελεύθερη διακίνηση τους-θα έπρεπε ο ίδιος προσωπικά να μην εμπλέκεται στην επίδειξη μιας τέτοιας ανοχής. Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι μια καλή στιγμή για τον πολιτειακό θεσμό που εκπροσωπεί-το πρόσωπο δεν με απασχολεί. Από τη στιγμή που το θέμα είναι αμφιλεγόμενο και δεν απτεται των δικαιωμάτων ανθρώπων-π.χ. ομοφυλόφιλων-η παρέμβαση του μού φαίνεται ότι τραυματίζει το κύρος του. Κακή στάθμιση; κακοί σύμβουλοι επικοινωνίας, επειδή οι αμερικανοί στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν την απόφαση; Πάντως δεν είναι δουλειά του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα οποιασδήποτε χώρας να ασχολείται με τόσο πεζά πράγματα.

  Υ.Γ. Εξυπακούεται ότι είμαι εναντίον της χρήσης οποιασδήποτε μορφής ναρκωτικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά και είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων η αποποινικοποίηση της χρήσης. Βασική έκφανση του δικαιώματος στον αυτοκαθορισμο

   Διαγραφή
  2. Να με συγχωρείς φίλε μου αλλά το επιχείρημα σου παραπέμπει όχι απλά στη νομιμοποίηση της φούντας αλλά και ΟΛΩΝ των ναρκωτικών. Με αυτή την έννοια πρέπει μήπως τα ψηλά κτήρια να έχουν πρόβλεψη και γι'αυτούς που θέλουν να αυτοκτονήσουν και να μην βάζουν περιορισμούς με συρματοπλέγματα και κιγκλιδώματα; Βάλτε φρένο φίλε στον αυτοκαθορισμό γιατί παρασέρνει πολύ κόσμο-ανόητο ως επί το πλείστο-η τόση παροξυσμική πολιτική ορθότητα.

   Διαγραφή
 2. εννοοείται ο παπανδρέου είναι έτη φωτός μπροστά από την τριτοκοσμική ελλάδα που ασχολείται με τον...κολοκοτρώνη, τον αλή πασά κ το ν ξηρό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναι ναι ναι. Μονο το τσιγαρο και ο ΓΑΠ ειναι επικινδυνα. Ολα τ αλλα που θολωνουνκαι σε κανουν προβατο ειναιμια χαρα !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κάτι τρέχει με τους οικοδόμους της ΝΤΠ, τι γίνεται παιδια δεν αντέχετε το νεο κόσμο που χτίζετε ή φοβαστε την αντιδραση του κοσμου που τον υφίσταται?

  ΑπάντησηΔιαγραφή