Ρεπούση: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει και σειρά ρυθμίσεων που ανήκουν στη δεξιά ατζέντα

23.1.14

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Στην εκτελεστική επιτροπή γίνεται μια πολιτική συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Σε αυτό το  πλαίσιο εξετάζονται και αναλύονται όλα τα δεδομένα, στα οποία περιλαμβάνεται η κίνηση των 58 και η παρουσία στελεχών μας εκεί. Δεν υπήρξε ένταση... Υπάρχει συζήτηση, αλλά καμία φορά  διογκώνονται αυτά, διότι προφανώς η είδηση έτσι γίνεται -ας πούμε- πιο πιπεράτη...

Η Δημοκρατική Αριστερά έχει βγει από ένα συνέδριο με ευρεία πλειοψηφία επί του πολιτικού ζητήματος, δηλαδή τι θα πρέπει να γίνει και με αυτή την απόφαση πορευόμαστε. Αυτές τις αποφάσεις τις σεβόμαστε όλα τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής και της ηγεσίας του κόμματος, οπότε δεν τίθεται θέμα, ούτε πρόβλημα.

-Για εσάς ήταν ενοχλητική η παρουσία στελεχών του κόμματος, στην εκδήλωση των 58;   

Μ. Ρεπούση: «Για εμένα, όχι».

-Γιατί επιλέξατε να μην παραστείτε; Η εκδήλωση δεν σας προκαλεί πολιτικό ενδιαφέρον; 

Μ. Ρεπούση: «Πολιτικό ενδιαφέρον μου προκαλούν όλες οι συζητήσεις και οι κινήσεις, ωστόσο δεν στρατεύομαι σε αυτές. Υπάρχει πολιτικό σχέδιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη διεύρυνση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού ή της κεντροαριστεράς, με το οποίο συμφωνώ, το υποστήριξα και στις διαδικασίες του συνεδρίου μας και αυτό υπηρετώ. Με ενδιαφέρουν όλες οι κινήσεις που εκδηλώνονται σε αυτόν τον χώρο και τις παρακολουθώ, ωστόσο η παρουσία έχει καμιά φορά συμβολισμούς, που εγώ δεν θα επιθυμούσα να δώσω».

(...)

«Θα μιλήσω ευθέως. Η κίνηση των 58 δεν απευθύνεται και στο ΠαΣοΚ, αλλά βασικά στο ΠαΣοΚ. Όταν ξεκίνησε απευθύνθηκε και στη Δημοκρατική Αριστερά. Από τη στιγμή, όμως, που η Δημοκρατική Αριστερά δεν συναινεί και αυτό διότι -όπως πολλάκις έχουμε πει-, ο δεύτερος παρτενέρ είναι το ΠαΣοΚ που μετέχει αυτή τη στιγμή σε μια κυβέρνηση με την οποία διαφωνούμε, δεν μπορείς να κάνεις πολιτική σύμπραξη με ένα κόμμα το οποίο είναι στη κυβέρνηση, από τη στιγμή που εσύ -καλώς ή κακώς-, είσαι στην αντιπολίτευση. Έχεις δηλαδή βασικές διαφορές για την πορεία της χώρας, τις οποίες εκφράζεις με εναλλακτικές προτάσεις και όχι με καταγγελίες. Δεν μπορείς συνεπώς να συμπράξεις με ένα κόμμα που βρίσκεται στη κυβέρνηση, ενώ εσύ στην αντιπολίτευση. Εκεί ακριβώς έγκειται η αντίφαση του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Από τη στιγμή που η Δημοκρατική Αριστερά για λόγους ορθούς -κατά την άποψή μου-, λέει όχι σε αυτή την πρόσκληση -με τους όρους που της απευθύνεται-, καταλήγει να είναι μια κίνηση ΠαΣοΚ και άλλες δυνάμεις...».

-Θα σας πω ευθέως μια παρατήρηση την οποία ακούω και είμαι βέβαιη ότι έχετε ακούσει κι εσείς... Γιατί θα πρέπει ο κ. Κουβέλης ή η ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς να μην συζητάει με το ΠαΣοΚ -εξηγήσατε γιατί-, αλλά επί της ουσίας να συζητά με όσους τσακώθηκαν με τον κ. Βενιζέλο;

Μ. Ρεπούση: «Καταρχήν, συζητάμε με όλους. Δεν αποκλείουμε κανέναν. Συζητάμε με όλο τον κόσμο. Αυτή την στιγμή, υπάρχει ένα κυβερνητικό ΠαΣοΚ, το οποίο συγκυβερνά με την Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι το δεδομένο. Το γεγονός ότι μέσα στους ανθρώπους με τους οποίους συζητάμε υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί οι οποίοι υπηρέτησαν το ΠαΣοΚ ή ήταν πολιτικοί του ΠαΣοΚ τα προηγούμενα χρόνια, φυσικά και δεν μπορούμε να τους αποκλείσουμε. Το ΠαΣοΚ ήταν ένα μεγάλο κόμμα που κυβέρνησε για πάρα πολλά χρόνια την χώρα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε από την συγκρότηση του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, πολιτικούς οι οποίοι συνέπραξαν ή ήταν πολιτικοί του ΠαΣοΚ τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Δεν είναι το ίδιο... Δεν μπορούμε με τίποτα να αποκλείσουμε αυτό το χώρο και υπάρχουν πολιτικοί που με τη δράση και τις απόψεις τους, δεν έχουμε λόγο να τους αποκλείσουμε από τη συγκρότηση αυτού του πόλου, που εμείς κρίνουμε ότι είναι αναγκαίος για την πορεία της χώρας».  

(...)

«Δεν μπορούμε να συμπράξουμε με ένα κόμμα που υπηρετεί την κυβερνητική πολιτική, με την οποία διαφωνούμε. Δεν υπηρετεί μόνο την πολιτική σε ό,τι αφορά στο μνημόνιο. Εδώ θα φέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα. Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, πρότειναν για πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τον κ Χριστόδουλο Γιαλουρίδη, του Δικτύου 21. Εμείς διαφωνήσαμε. Θα θέλαμε να διαφωνήσει και το ΠαΣοΚ. Δεν το έκανε. Αυτή τη στιγμή, δηλαδή, το ΠαΣοΚ δεν στηρίζει μόνο αυτό που θεωρεί μονόδρομο -που είναι το μνημόνιο-, αλλά και σειρά ρυθμίσεων και αποφάσεων οι οποίες έχουν να κάνουν με τη δεξιά ατζέντα, καθαρά. Να πω, επίσης, σχετικά με το νόμο για το νέο λύκειο, υπήρξε μια επεξεργασία επί υπουργίας Διαμαντοπούλου, καθώς πολλές ρυθμίσεις ήταν σωστές και όταν ήρθε για συζήτηση στη Βουλή, το υποστηρίξαμε. Το ΠαΣοΚ να θυμίσω, είχε συνταχθεί απολύτως με την πρόταση Αρβανιτόπουλου. Αυτά είναι τα δεδομένα».

13 σχόλια:

 1. Το πασόκ έχει μόνο δεξιά ατζέντα (τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα περί σοσιαλισμού είναι για τους ιθαγενείς)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι ιθαγενείς δεν είναι πια στο ΠΑΣΟΚ, μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ που μοιράζει χάντρες (διορισμούς, αυξήσεις, ατιμωρησία)

   Διαγραφή
  2. με τη διαφορα ότι ο Συριζα είναι οντως αριστερο κομμα ενω το πασοκ ηταν ανεκαθεν δεξια λαμογια

   Διαγραφή
 2. Τέτοια μπουρδολογία είχα καιρό να διαβάσω. Δεν συμφωνούμε με το ΠΑΣΟΚ επειδή επιτρέπει στον Σαμαρά να καβατζώνει δικούς τους σε θεσούλες (όταν καβατζώναμε βέβαια κι εμείς τους δικούς μας δεν υπήρχε πρόβλημα). Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως δεν γουστάρουμε κανέναν πασόκο (γιατί με τα ποσοστά που μας δίνουν οι δημοσκοπήσεις μάζευε κι ας είν' και ρώγες). Το ΠΑΣΟΚ (ή έστω ο Βενιζέλος και μια μικρή μειοψηφία γύρω του που δεν είναι και πολύ σίγουρη) συμφωνεί με τους 58 οπότε είναι προφανές πως οι 58 είναι "ΠΑΣΟΚ και συνεργαζόμενοι" οπότε προφανώς εμείς με τους 58 δεν θέλουμε καμία σχέση (εκτός φυσικά από τα στελέχη μας που θέλουν τους οποίους δεν διώχνουμε γιατί δεν μας παίρνει - μάζευε κι ας είν και ρώγες είπαμε).

  Μ' αυτές τις παπαριές στις ευρωεκλογές θα ψάχνετε τις ψήφους σας κυρία Ρεπούση, και το λέω εγώ που ψήφισα ΔΗΜΑΡ και στις δύο τελευταίες εκλογές. Άντε και με το καλό επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου είναι φανερό πως θα καταλήξετε, οπότε ο Φώτης κι η παρέα του θα μπορέσουν να απελευθερώσουν τον αντιμνημονιακό που κρύβουν μέσα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Που είναι το σχολιο σου εδώ, Παραπολιτικη; Η ΔΗΜΑΡ, δηλαδή, όταν ηταν στην κυβερνηση δεν στηριξε σειρα ρυθμισεων που ανηκαν στην δεξια ατζεντα; Οσο για το εξευτελιστικο 4-2-1, ας μην το συζητάμε καλυτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εκτός τόπου και χρόνου. Την ξέρουμε τη δήθεν αριστερή ατζέντα της Ρεπούση, που ήταν εναντίον της μεταρρύθμισης στα Πανεπιστήμια.

  Και το εξής προς τον φίλο μας τον Παραπολιτικό. Μην υιοθετείς οτιδήποτε ακούς εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η εμπάθεια σε τυφλώνει (Στο έχουν ξαναγράψει άπειρες φορές).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η μανδάμ-ενόψει της διάλυσης της ΔΗΜΑΡ-πάει ΣΥΡΙΖΑ. Τελεία και παύλα. Δίνει εδώ και καιρό εξετάσεις ορκισμένου αντιβενιζελισμού, που πολύ τον εκτιμούν εκεί στο κονάκι του Alexis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συγγραφέας του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού η Μαρία Ρεπούση. Αξιολογητής του βιβλίου η Α. Λεωντσίνη-Γλυκοφρύδη, φίλη της Ρεπούση και σύζυγος του καθηγητού της Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γ. Λεωντσίνη!
  Και η Ρεπούση και η Λεωντσίνη- Γλυκοφρύδη πήραν 'διδακτορικό' από τον Γ. Λεωντσίνη, ο οποίος νυμφεύθηκε την μία, έδωσε εργασία στο γραφείο του επί χρόνια στην δεύτερη (η Ρεπούση, ως καθηγήτρια γαλλικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ήταν αποσπασμένη για σειρά ετών στο γραφείο του), και τίς προώθησε στο πανεπιστήμιο!
  Στην μία ανατέθηκε η συγγραφή του βιβλίου, και στην άλλη η αξιολόγηση!”….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ξεχάσατε κύριε ότι επί ΓΑΠατου του πορφυρογένητου η κυρία ήταν γενική γραμματεας του Υπουργείου Παιδείας.

   Διαγραφή
 7. Συμμερίζομαι και επαυξάνω σχετικά με την κριτική στην Ν.Δ. και το "ΠΑΣΟΚ τιου ΒΒ".
  Αλλά ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ο κίνδυνος γιά την χώρα
  οι ανεύθυνοι - όσο κι'αν κάνουν προπόνηση στην κωλοτούμπα - μέχρι εγκληματικοί "αντιμνημονιακοί" ? .
  Υπάρχει ο πόλος 1 ( σύριζα ) οι "αντιμνημονιακοί"
  και ο πόλος 2 ( Ν.Δ. ) οι "μνημονιακοί" γιά την καρέκλα .
  Η ΔΗΜΑΡ επιμένει να το παίζει τη μιά 1,3 την άλλη 1,7 .
  Τι πόλος #3 μπορεί να γίνει, ανάμεσα Σύριζα #1 και Ν.Δ. #2
  ΑΝ ΔΕΝ εγκαταλείψει το ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΆΣ
  ( Ν.Δ., ακροδεξιά, σύριζα, ΠΑΣΣΟΚ του ΒΒ )
  ΑΝ ΔΕΝ εγκαταλείψει το πλασματικό δίλημμα
  "ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ" και πάει στο πραγματικό δίλημμα
  "ΛΑΜΟΓΙΑ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ" .
  Γιά να αρχίσουμε να φεύγουμε από την γενικευμένη λαμογιά
  και να φύγουμε - κάποτε - από την ανεργία κ.λπ.

  Θ.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ρεπούση, η σριστερή με τα 30 ακίνητα κι τις αμύθητες καταθέσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τόση εμπάθεια πια που έχετε φτάσει να υιοθετείτε μέχρι και τη Ρεπούση....Η Ρεπούση του συνωστισμού και της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων είναι δυνατόν να υιοθετείται από τους παπανδρεικους ; Ο Ανδρέας θα ήταν πολύ περήφανος..... Έχει πει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάτι καλά για το ΠΑΣΟΚ, άντε ανεβάστε την κι αυτήν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή