Σπάει κάθε ταμπού ο Πάπας Φραγκίσκος- Βάφτισε παιδί γεννημένο σε πολιτικό γάμο

13.1.14


Ένα ακόμη μήνυμα για μία «Εκκλησία με ανοιχτές τις πόρτες» έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη βάπτιση 32 μωρών στη μεγαλοπρεπή Καπέλα Σιστίνα την Κυριακή, καθώς ανάμεσα στους νεοφώτιστους ήταν και η μικρή Τζούλια, οι γονείς της οποίας δεν έχουν τελέσει θρησκευτικό γάμο.

Οι γονείς της επτά μηνών Τζούλια είναι στρατιωτικοί από την Απουλία που υπηρετούν στην Τοσκάνη. Λίγο καιρό πριν είχαν πλησιάσει τον Πάπα σε μία ακρόαση στο Βατικανό ρωτώντας τον εάν μπορεί να βαπτίσει την κόρη τους.

Οι γονείς έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο και όχι ενώπιον της Εκκλησίας. Αυτό κατά πολλούς ιερείς θα ήταν απαγορευτικό για τη βάπτιση της μικρής της, όχι όμως για τον αργεντινό ποντίφικα που συναίνεσε πρόθυμα στην επιθυμία τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Tirreno.

Κατά τη διάρκεια της βάπτισης των 32 μωρών, το γοερό τους κλάμα ηχούσε σαν... χορωδία στην Καπέλα Σιστίνα. «Η πιο όμορφη χορωδία σήμερα είναι αυτή των μωρών» δήλωσε ο Πάπας, ενώ απευθυνόμενος στις μαμάδες είπε πως «εάν πεινούν, να νοιώσουν άνετα να τα ταΐσουν».

Και μιλώντας μετά το μυστήριο στους γονείς, τους συμβούλευσε πως η καλύτερη κληρονομιά που μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους είναι η πίστη.

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Για όσους γνωρίζουν ιταλικά, το πρωτογενές ρεπορτάζ της La Stampa εδώ και εδώ μερικές χρήσιμες απαντήσεις που δείχνουν την ιστορικότητα της κίνησης του Λατινοαμερικάνου Πάπα που γράφει Ιστορία.

Άντε και στα δικά μας...