«Αναθεώρηση του Μνημονίου» στο εξωτερικό, «σκίσιμο του Μνημονίου» στο εσωτερικό

10.2.14

Παραθέτω ένα απόσπασμα από χθεσινή συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο Newsmail.gr:

-Τι σας χωρίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει περίπτωση να έρθετε πιο κοντά; Το ζητούν ορισμένα στελέχη σας αυτό δεν λένε όταν θεωρούν πως δεν πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση κεντροαριστερής κατεύθυνσης ; Θα μπορούσατε να συγκυβερνήσετε αν οι εκλογικές συνθήκες το επιτρέψουν;

Μα δεν έγινε προσπάθεια το 2012; Δεν έγιναν πολύωρες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών για μια κυβέρνηση συνεργασίας εθνικής ανάγκης; Είδατε να έχει αποτέλεσμα;

Όχι γιατί κ. Γιακουμή μας χωρίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι πολύ σημαντικό. Η αίσθηση ευθύνης που υπάρχει απέναντι στον τόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βολευτεί στον ρόλο του αιωνίως και κατά πάντων διαμαρτυρόμενου. Η αντιπολιτευτική του τακτική συνοψίζεται στην «αναθεώρηση του μνημονίου» στο εξωτερικό, στο «σκίσιμο του μνημονίου» στο εσωτερικό.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η επισήμανση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως σωστή και πρέπει κανείς να την δει με όρους μέλλοντος.

Την επομένη των εθνικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν κυβερνητικό εταίρο. Αν δεν θέλουν να πάνε με τον Καμμένο, θα χρειαστεί να αναζητήσουν συμμαχίες στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Αριστερά. Πώς θα το καταφέρουν; Συμφωνώντας λίγο-πολύ στο εξωτερικό με αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά και διαφωνώντας με όσα αυτοί λένε στο εσωτερικό;

Εκτός κι αν όπως είπε πρόσφατα και ο κ. Σκουρλέτης, μπορεί κατά περιπτώσεις άλλα να λένε κι άλλα να εννοούν.

3 σχόλια:

 1. Πολύ σωστές οι επισημάνσεις του κ. Κωνσταντινόπουλου με μία διαφορά. Παλιότερα ο ίδιος κατηγορούσε τον κ. Σαμαρά ακριβώς με το ίδιο επιχείρημα κάτι που όπως φαίνεται ήταν λάθος. Άρα, ο κ. Κωσταντινόπουλος επι της ουσίας, βγάζει το καπέλο του σήμερα στον πρωθυπουργό διότι πολύ απλά διαπιστώνει τα χαρίσματά του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γίνεται πλέον εμφανή η διαφορά ανάμεσα στον Σαμαρά και στον Τσίπρα. Είναι πολύ παρήγορο το γεγονός ότι αντίπαλοι σου μέχρι χθες, σήμερα αναγνωρίζουν την αξία σου για το καλό της πατρίδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 10/2/2014 παραπολιτική
  @ Ανώνυμος 10/2/2014 11.50 π.μ.

  Αυτό πιά είναι "μονα δικά μου, ζυγά δικά μου"
  είτε τσιπρικός, είτε σαμαρικός, είτε βενιζελικός είσαι . . .

  Θ.Τ. "Στηρίζω τις πολιτικές ΘΕΣΕΙΣ και ΣΤΑΣΕΙΣ του "προδότη"
  ( αυτό γιά τον «λεβέντη» τον υποκλοπέα της υπογραφής Θ.Τ. )

  ΑπάντησηΔιαγραφή