Καμία συναίσθηση: Το παράδειγμα Ζαφειρόπουλου

17.2.14

Την υποψηφιότητα του, με το βολικό μανδύα του ανεξάρτητου, ανακοίνωσε προχθές για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο 67χρονος Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Ομολογώ ότι αν και παρακολουθώ τα πολιτικά δρώμενα της περιοχής λόγω καταγωγής, τον συγκεκριμένο κύριο τον είχα εντελώς ξεχάσει.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, εκλέχθηκε βουλευτής Ηλείας για τελευταία φορά το 2000 ενώ σύμφωνα με τα διάφορα ρεπορτάζ του Τύπου τα τελευταία χρόνια κάνει...καριέρα ως «στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου».

Δεν ξέρω ειλικρινά πως να σχολιάσω την υποψηφιότητα του. Γενικά, έχω μεγάλη δυσκολία να καταλάβω τους ανθρώπους που δεν έχουν τη στοιχειώδη συναίσθηση να μην κατέβουν στις εκλογές απλώς για να πάρουν 3-4% και επίσης λυπάμαι τους πολίτες που θα τους χαρίσουν αυτό το ποσοστό, μόνο και μόνο για να το «ανταλλάξουν» με κάτι στο μέλλον.

Βέβαια, η περίπτωση Ζαφειρόπουλου είναι ακόμα πιο ξεχωριστή. Δεν νομίζω ότι κυκλοφορούν άνθρωποι στη χώρα που να ελπίζουν σε εκλογική επιτυχία με τη λεζάντα «στενός συνεργάτης Βενιζέλου» και μάλλον δεν κυκλοφορεί σχεδόν κανείς που να πιστεύει ότι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος από την Ηλεία μπορεί να έχει τύχη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το παράδοξο είναι ότι το επίσημο ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτα (στην καλύτερη περίπτωση) για να αποτρέψει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα σε μια περιφέρεια που ελπίζει παρά τη συρρίκνωση των ποσοστών του να την κερδίσει με το νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.