Μας ζηλεύουν, είναι επίσημο και με δικαστική απόφαση

25.2.14


Πριν από λίγες ημέρες το δικαστήριο έκρινε αθώους τους αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών και τους συγκατηγορούμενούς τους προπονητές, για την υπόθεση ντόπινγκ που είχε γίνει γνωστή το 2008.

Συνολικά 25 άτομα κατηγορούνταν για χορήγηση απαγορευμένης χημικής ουσίας αλλά και για προμήθεια και κατοχή ουσιών. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος Λεωνίδης, ο Βίκτωρας Μήτρου κ.λπ.

Είχαν προηγηθεί κι άλλες αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων για υποθέσεις ντόπινγκ που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και μετά. Το 2011 είχαν αθωωθεί οι Κεντέρης - Θάνου για το περίφημο τροχαίο που δεν τους επέτρεψε να ελεγχθούν για αναβολικά, αλλά και η Αθανασία Τζουμελέκα για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Μια καταδίκη θυμόμαστε από τα ελληνικά δικαστήρια κι αυτή ήταν φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή στον πρώην προπονητή Χρήστο Τζέκο.

Σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις κι όπως είπαν και οι δικηγόροι των αθλητών, τώρα μπορούν να κυκλοφορούν με ψηλά το κεφάλι, υπερήφανοι και... πάνω από την μπάρα. Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό του εισαγγελέα για την αθώωση της «ντριμ τιμ» της άρσης βαρών. Δεν ήξεραν οι αθλητές και οι προπονητές ότι έπαιρναν αναβολικά.

Έφταιγε η παρτίδα των συμπληρωμάτων διατροφής από την Κίνα. Κάποιος Κινέζος ή άλλος που ζήλευε την ελληνική ομάδα έριξε αναβολικά στην παρτίδα ή μπορεί να έγινε και λάθος. Κι αφού φταίνε οι Κινέζοι, όλοι οι υπόλοιποι είναι αθώοι. Είμαστε πλέον απόλυτα σίγουροι.

Ένα ωραίο άρθρο του Βασίλη Κανέλλη εδώ.