Νομοθετώντας για τις εκπομπές ρύπων με την «ευγενική χορηγία» της Audi και της BMW

27.2.14


Διαστάσεις παίρνει το θέμα του δανεισμού πολυτελών αυτοκινήτων από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Audi και BMW σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Δανία, Κύπρος, Ιρλανδία, Λιθουανία, Ελλάδα), οι οποίες είχαν την προεδρία της Ε.Ε. κατά την περίοδο όπου διεξάγονταν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την επιβολή νέων, αυστηρότερων στόχων για τις εκπομπές ρύπων.

Ευρωπαίοι πολιτικοί -όπως στελέχη του κόμματος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο- και μη κυβερνητικές οργανώσεις κάνουν λόγο για σύγκρουση συμφερόντων, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι οι «χορηγίες» των γερμανικών κολοσσών είχαν ως απώτερο κίνητρο η εκάστοτε προεδρεύουσα χώρα να... τείνει ευήκοον ους στις ενστάσεις του Βερολίνου για το πλήγμα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες οι νέες ρυθμίσεις και να διασφαλίσει ότι αυτές θα ληφθούν υπόψη κατά τις διαπραγματεύσεις, όπερ και εγένετο:

Η τελική συμβιβαστική πρόταση, την οποία αναμένεται να επικυρώσει σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο είναι πολύ πιο «νερωμένη» σε σχέση με την αρχική πρόταση της Κομισιόν (τον Ιούλιο του 2012) και την προκαταρκτική συμφωνία του Ιουνίου του 2013 που τροποποιήθηκε τον Νοέμβριο: Αν και παραμένει ο στόχος να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 130 γραμμάρια/χιλιόμετρο σήμερα σε 95 γραμμάρια/χλμ. το 2021, περιλήφθηκαν «παραθυράκια» που δίνουν μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμών στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΒΜW και Audi υποστηρίζουν ότι οι χορηγίες είναι ένας καθ' όλα θεμιτός τρόπος για να ενισχύσουν το προφίλ τους στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι δε εμπλεκόμενες κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι οι εταιρικές χορηγίες είναι μια νόμιμη πρακτική υποκείμενη σε αυστηρούς κανόνες που απαγορεύουν τη σύγκρουση συμφερόντων και τους επιτρέπει να εξοικονομούν δημόσιο χρήμα.

Πηγή: Ημερησία

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αφιερώνω την παραπάνω είδηση σε όσους πιστεύουν ότι η Πολιτική στις μέρες μας μπορεί να ασκηθεί μόνο με στρατηγική τύπου «θα πάμε και θα τους πούμε ότι έχουμε δίκιο».