Ο Καμίνης που πήγε πέρα από τα κλισέ περί κοινωνικών δομών

12.2.14


Ο υποψήφιος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον Δήμο της Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη, παρουσιάζοντας εν μέρει το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον Δήμο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα:

«Το βασικότερο ζήτημα όλων είναι, επειδή ακριβώς υπάρχει ένας κόσμος, ο οποίος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, νιώθει να συνθλίβεται μέσα στις μυλόπετρες της μνημονιακής λιτότητας, πώς θα μπορέσουμε να του δώσουμε μια ανάσα. Δηλαδή, πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κοινωνική κρίση και σε κάποιες περιπτώσεις και την ανθρωπιστική κρίση. 

Επομένως, βασική προτεραιότητα στο δικό μας πρόγραμμα θα είναι η ενίσχυση των κοινωνικών δομών, των οργανώσεων αλληλεγγύης και του κοινωνικού προϋπολογισμού του δήμου, έτσι ώστε να προσφέρουμε ανακούφιση σε όλους αυτούς που πλήττονται, λόγω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Συγκεκριμένα, για εμάς βασική προτεραιότητα είναι, για παράδειγμα, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Αύριο, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Είναι γνωστό ότι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, επί δημαρχίας Γ. Καμίνη, έχουν μειωθεί περίπου κατά 20 και έχουν δοθεί μάχες για να μην κλείσουν περισσότεροι.

Επίσης, τα κριτήρια με βάση τα οποία γίνεται η επιλογή των παιδιών είναι εξαιρετικά σκληρά για τις οικογένειες και περιοριστικά, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να επιβαρύνεται δυσανάλογα ο οικογενειακός προϋπολογισμός -ειδικά των νέων οικογενειών- και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Επιπλέον, υπάρχει το ζήτημα των δημοτικών ιατρείων. Υπήρχαν έξι δημοτικά ιατρεία, ενώ σήμερα έχουν μείνει μόνο τέσσερα, τα οποία  υπολειτουργούν. Θεωρούμε ότι τα δημοτικά ιατρεία παίζουν σημαντικό ρόλο. Ειδικά σε μια τέτοια περίοδο που και στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό βλέπουμε τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας, με τη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας να αποτελεί στην ουσία, καθημερινά, κίνδυνο για την υγεία και  τη ζωή των πολιτών...».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αντιγράφω επίσημα στοιχεία από παλαιότερο άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή:

Τον Ιανουάριο του 2011 ο Δήμος Αθηναίων απασχολούσε 11.500 εργαζόμενους. Σήμερα είναι 8.700. Οι διευθύνσεις από 34 έγιναν 23. Οι εταιρείες του μειώθηκαν από δεκαοκτώ σε έντεκα. Η χρηματοδότησή από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώθηκε κατά 60%

Παρ’ όλα αυτά ο Δήμος Αθηναίων έχει γίνει ο ισχυρότερος πυλώνας του κοινωνικού κράτους που απέμεινε στην πρωτεύουσα: 5.500 παιδιά φιλοξενούνται και τρέφονται στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το Δημοτικό Βρεφοκομείο παρασκευάζει καθημερινά 9.500 μερίδες φαγητού για απόρους και σχολεία. Φυσικά έχει και τη συμπαράσταση της Κοινωνίας των Πολιτών. Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας που δημιουργήθηκε μοιράζει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 3.000 οικογένειες.

Θα περίμενε κανείς από την Αριστερά να μπορεί να διακρίνει κι αναλόγως να επιβραβεύει όσους δεν έμειναν στα κλισέ περί κοινωνικής αλληλεγγύης και κατάφεραν κόντρα σε θεούς και δαίμονες να παρουσιάσουν έργο.

Θα περίμενε κανείς από την Αριστερά να σταθεί, έστω κριτικά, δίπλα στην προσπάθεια Καμίνη και να μην προτιμήσει απλώς να κατεβάσει απέναντι του ένα νέο παιδί να αραδιάζει ευχές και κλισέ φοιτητικών συνελεύσεων.

Καλό θα ήταν πάντως να συμβουλεύσει τον κ. Σακελλαρίδη να μην δεσμεύεται για πράγματα που έχει ήδη υλοποιήσει η σημερινή δημοτική αρχή. Φαντάζομαι ότι δεν τον συμφέρει...

42 σχόλια:

 1. Ας μη κολλάμε σε επουσιώδη ζητήματα όπως η γνώση για τα του δήμου. Εμένα μου αρκεί που το παιδί είναι αντιμνημονιακό, κι ας είναι άσχετο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιτέλους έφυγες απ'το Ραγκούση και την κλάψα του. Γκώσαμε πια με δαύτον.

  Επί της ουσίας: ο πιτσιρικάς της φωτογραφίας θάναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών στην Αθήνα. Είναι νέος, είναι-αν και ακόμη λίγο ψαρωμένος-επικοινωνιακός και προ πάντων-κάτι που όντως το μοιράζεται με τον Καμίνη-δεν εκπέμπει μίσος σαν τον μοχθηρό Κασιδιάρη. Ακριβώς όμως επειδή η μεγάλη απειλή και το όνειδος για την Αθήνα είναι αυτό το γυναικουλίστικο φασιστοειδές, πρέπει η εκλογή να κριθεί από τον πρώτο γύρο, για να μη δοθούν τα περιθώρια πόλωσης που δυνητικά μπορεί να τον ευνοήσουν. Από αυτή τη πλευρά ακόμη και η διάσπαση στη Ν.Δ. λειτουργεί υπέρ αυτής της λογικής: σχεδόν μοιάζει οι νεοδημοκράτες να παραχωρούν το Δήμο στον Σακελλαρίδη αμαχητί. Είμαι ορκισμένος και μαχητικός αντιΣΥΡΙΖΑίος αλλά στο θέμα Δήμος Αθήνας και αφού δεν υπάρχει έναλλακτικό συναρπαστικό πρόσωπο που να σαγηνεύσει το εκλογικό σώμα, η κατά βάση καλή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η μόνη καλή για μας. Η Αθήνα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό και πρέπει πάση θυσία το φασιστοειδές που την απειλεί να φάει τα μούτρα του, να τσακιστεί εκλογικά και να μην έχει καλή αντιπροσώπευση στο Δημοτικό συμβούλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είμαι φανατικός αντιΣΥΡΙΖΑΙΟΣ αλλά ψηφίζω το τεκνό γιατί είναι ωραίος!!!

   Και γαμ@ τα επιχειρήματα. Ψεκάστε με χριστιανοί.

   Διαγραφή
  2. Ας πάει όμως να κολλήσει κανένα ένσημο στον ιδιωτικό τομέα (τουλάχιστον 10 χρόνια) και μετά κατεβαίνει υποψήφιος.

   Διαγραφή
  3. Μην παίρνεις όρκο. Οι πολίτες δε θα κοιτάξουν πλέον κόμματα. Έστω και αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές. Ο Καμίνης έχει πολλές πιθανότητες να είναι στον δεύτερο γύρο. Θεωρώ , πιθανότατα με τον Σακελλαρίδη(αφού η δεξιά πίτα θα μοιραστεί σε Σπηλιωτόπουλο, Κακλαμάνη,Καπερνάρο,). Σε αυτή τη περίπτωση θα βγει πάλι δήμαρχος.

   Διαγραφή
  4. Μην είσαι τόσο ορκισμένος ΑντιΣυριζαίος γιατί θα με πάρουν τα κλάμματα βραδιάτικα...:))
   Ο Καμίνης είναι εξαιρετικός Δήμαρχος,με έργο,και είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ειδικά η Αθήνα: ένας τοπικός άρχοντας μετριοπαθής,συνετός,που νοικοκύρεψε τον Δήμο και έβαλε μπροστά κοινωνικά προγράμματα για αυτούς που έχουν ανάγκη.Χτίζει την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ και αφοπλίζει τις ακροδεξιές και ακροαριστερές εξαλλοσύνες,σε μια πολύπαθη πόλη.Ε,αυτός ο Δήμαρχος πρέπει να πάρει και 2η θητεία,τι να λέμε τώρα.
   Χαίρει κοινής αποδοχής στην Αθήνα,αν εξαιρέσεις τους αριστεριστές και τους Χρυσαυγίτες.
   Η πόλη δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες.Δεν πρέπει να τροφοδοτηθεί το γαϊτανάκι των Κασιδιαραίων να θυμίζουν το ''μπάτσοι,γουρούνια,δολοφόνοι'' του μικρού,ούτε πρέπει να τροφοδοτηθεί ο αριστερίστικος λαϊκισμός από μια λογική ''Δεξιού Ράμπο'' στην Αθήνα.
   Καταλλαγή,σύνεση,κοινωνική συνοχή χρειαζόμαστε.

   Διαγραφή
  5. @9:32μμ Ο καθένας ότι τον πονάει συμπεραίνει. Εγώ βλέπω αντιΚασιδιάρη, εσύ βλέπεις τεκνό

   @10:18μμ Φίλε μου έλεος πια με αυτή τη θεοποίηση των ενσήμων. Νομίζεις ότι υπάρχουν πολλοί σοβαροί επαγγελματίες που θα άφηναν τη δουλειά τους για την πολιτική; Είμαι 50 χρονών, είμαι επαγγελματίας-μπατιρημένος, δεν΄έχει σημασία αυτό, πολιτικοποιημένος στο φουλ αλλά ποτέ ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα εμπλοκή μου στα δημόσια πράγματα. Εν πάση περιπτώσει το σκεφτικό μου για τον Σακελαρίδη είναι καθαρά αντιχρυσαυγίτικο και επειδή είμαι από τη μια πραγματιστής και από την άλλη ιδεολόγος, δεν μπορώ να βρω κάποιον να σταθεί αποτελεσματικότερα απέναντι στον επελαύνοντα Κασιδιάρη από την περίπτωση αυτού του πιτσιρικά. παραδέχομαι ότι η υποψηφιότητα του έχει μέσα της και το ενοχλητικό στοιχείο του λάιφ στάιλ, που είναι τα νιάτα του αλλά δεν αποκόμισα την εντύπωση ότι δεν έχει συγκρότηση και προσβωπικότητα-μόλις μια βδομάδα πριν εναντιωθηκε στην επιλογή Καρυπίδη. Σκέφτηκα και την περίπτωση Σοφιανού αλλά ο πραγματισμός μου με καλμάρισε: ο άνθρωπος είναι ζήτημα αν θα πιάσει το 5% Από την άλλη ο συμπαθής Καμίνης θα ανταγωνιστεί στα ποσοστά τον Σοφιανό, με τις πιθανότητες ο δεύτερος να το ξεπεράσει όχι μικρές. Στην Αθήνα ζω και κυκλοφορώ και αυταπάτες δεν έχω. Τέλος Ν.Δ. σε όλες της τις εκδοχές εμένα δεν μού κάνει καρδιά να ψηφίσω: ούτε Αρούλη, ούτε Ομέρ Πριόνη, ούτε Καπερνάρο.

   Διαγραφή
  6. Ανοησιες! Ο μονος τροπος να γλιτωσουμε απο το φασιστοειδες ηταν η υποψηφιοτητα Σακελλαριδη! Για τον απλο λογο οτι δεν προκειται να βγει ουτε δευτερος με αποτελεσμα στις επαναληπτικες ο προοδευτικος ή εστω ο δημοκρατικος κοσμος να στηριξει τον Καμινη! Οι αυτοδιοικητικες εκλογες δ ειναι τσιγκολελετα!! Μας δειχνουν πρωτους οι δημοσκοπησεις και θα τις κερδισουμε! Ποσο μαλλον οταν το πολιτικο συστημα ειναι τοσο ρευστο οσο ποτε αλλοτε.

   Διαγραφή
  7. Λάθος τα έχεις καταλάβει. Σακελλαρίδης Κασιδιάρης θα είναι στον 2ο γύρο. Ο Καμίνης το πολύ για πίτα γύρο (με απ' όλα).
   Γιώργος Λ.

   Διαγραφή
  8. ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΘΙΕΣ .
   ΓΙΩΡΓΟΣ Λ.

   Διαγραφή
  9. Ναι ναι,Γιώργο Λ., όλοι θα τρέξουμε να ψηφίσουμε τον κολλητό του Τσίπρα για να κάνει πάρτι μετά η Χρυσή Αυγή με τις αηδίες που ξεστομίζει.Πας καλά; Έχουμε Δήμαρχο που έστρωσε την πόλη και θα πάμε να βγάλουμε συριζαίο και ακροδεξιό στο β'γύρο για να πλακώνονται οι μαυροντυμένοι με τους αριστεριστές στα στενά της Αθήνας; Δεν την παλεύεις φίλε μου,φιλικά στο λέω.

   Διαγραφή
  10. Απ΄ ότι κατάλαβα ψάχνουμε τον καλύτερο αντικασιδιάρη και όχι τον καλύτερο δήμαρχο!!!!!!!!!!!!!!
   Πόσο δουλειά, τελικά, θέλει το σημείο του εγκεφάλου μας όπου εδρεύει η κρίση μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
  11. Πιθανη εκλογη Σακελλαριδη σημαινει ταυτοχρονα εμπλοκη στο δημο των κινηματων και των συνιστωσων.
   6 μηνες μετα θα χρειαζονται 10.000 αστυνομικοι να μας φυλανε απο τους χρυσαυγητες που θα εχουν πια απολυτη πλειοψηφεια.

   Διαγραφή
 3. Ο Καμίνης και την προηγούμενη φορά και τώρα
  ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΧΡΙΣΜΑ από κόμματα .
  ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ
  από τους ψηφοφόρους
  και όχι από κομματικές παράγκες .
  Οσα χρίσματα κι' αν δώσουν τα κόμματα
  όσο και "αναγνωρισιμότητα και
  αν τους χαρίσουν τα Μ.Μ.Ε. των αφεντικών .

  Και μόνο αυτή η διαφορά
  η όλη αντιπολιτικάντικη στάση του
  καθώς και ο απολογισμός του
  σημαίνει, γιά κάθε Αθηναίο μη κομματόσκυλο
  ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ .

  Θ.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προτάθηκε από Κουβέλη και Αριστερή πλατμόρφα και στηρίχθηκε αναγκαστικά από τον ΓΑΠ. Να υποθέσω διάβαζες τότε και δεν θυμάσαι;
   Γιώργος Λ.

   Διαγραφή
  2. Φασιστάκια έχετε ξεφύγει εντελώς . Θ.Τ. το τσιμπούρι είναι και υπογράφει διαφορετικά .
   ΓΙΩΡΓΟΣ Λ.

   Διαγραφή
  3. @ Ανώνυμος 13/2/2014 1.38 μ.μ

   Γιώργο Λ., φαίνεται πως και συ κόλλησες τσιμπούρι.
   Τι να κάνουμε . Αυτό μπορούν, αυτό κάνουν .

   Θ.Τ.

   Διαγραφή
  4. @ Θ.Τ. Γιώργος Λ. Προσπαθώ να καταλάβω ποιο πρόβλημα έχετε με το να επιμένετε στην ψευδεπίγραφη αυθεντικότητα μιας εναλλακτικής ανωνυμίας όπως είναι τα αρχικά. Τι είναι αυτό που ακριβώς σας ενδιαφέρει; Να διαβαστεί η άποψη σας ή το αβέβαιης αυθεντικότητας αρκτικολεξο σας; Δίνετε αναφορά σε κάποιους μ'αυτό και σας το χαλάει ο πλαστογράφος σας; Η οργή σας και η επιμονή σας αυτό μού δείχνει. Όχι, δεν είμαι ο πλαστογράφος σας. Τέσσερα χρόνια τώρα υπογράφω σαν ανώνυμος τα σχόλια μου και δεν έχω κανένα μαράζι και κανένα καημό που είμαι ανώνυμος όσο κι εσείς-για όσους δεν σας ξέρουν προσωπικά και δεν ξέρουν ότι γράφετε με αυτό το ψευδώνυμο.

   Διαγραφή
  5. @4:15 Αυτές οι πρακτικές είναι καθαρά φασιστικές.
   ΓΙΩΡΓΟΣ Λ.

   Διαγραφή
  6. @ Ανώνυμος 13/2/2014 4.15 μ.μ.
   1. Δεν έχω κανένα μαράζι που υπογράφω έτσι . Φυλάγομαι – όπως όλος ο κόσμος – από τους φασίστες και τους γκεμπελίσκους των Μ.Μ.Ε.
   2. Ενάντια στις απόψεις μου ας γράψουν ότι θέλουν, λίβελλους, βρισιές,
   διαστρεβλώσεις και αν ακούσω βέβαια και κανένα επιχείρημα και όχι
   αιώνιες ταυτολογίες ( π.χ. ο ΓΑΠ είναι προδότης γιατί είναι προδότης ),θα ανάψω και λαμπάδα.
   3. Εκείνο που συχαίνομαι είναι η ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ
   να σου "βάζουν στο στόμα πράματα"
   που δεν είπες είτε να τα διαστρεβλώνουν
   υποκλέπτοντας την υπογραφή σου ..
   Προσπαθούν όχι να σε αντικρούσουν ( αυτό φυσικά δικαίωμά τους ) ,
   προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, να σε κάνουν να τα παρατήσεις .
   Γνωστή μέθοδος της νεοφιλελεύθερης σχολής tea-party.
   χωρίς να αποκλείω πως εκτός από δεξιός, το "τσιμπούρι" μπορεί
   κάλλιστα να είναι και "αριστερός" '
   είτε και καλτσοδέτα/εξαπτέρυγο "δικός" μας - π' αναθεμά μας .
   Γιατί με βάζεις να λέω αυτονόητα πράματα ?

   Θ.Τ.
   .

   Διαγραφή
 4. Μήπως νόμιζε ότι απαντά σε τίποτα καλλιστεία; Γιατί μια ωραιοπάθεια την έχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον νόμιζε ότι απαντά σε καλλιστεία.Απορώ λοιπόν πώς και δεν είπε τίποτε για την ειρήνη στον κόσμο.

   Διαγραφή
 5. Πιθανότατα ο κ. Σακελλαρίδης να νομίζει ότι βαδίζει στο μονοπάτι του ηγέτη του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η μεγάλη μάστιγα της χώρας ειναι η αριστερά της, που σε αγαστή πάντα συνεργασία με την δεξιά έχουν καταστήσει τη χώρα το Ιράν της Ευρώπης , αφού πρώτα την αιματοκύλισαν με ενα εμφύλιο και ξανα έφεραν στα πράγματα του γερμανοτσολιάδες ......
  Αυτά τώρα δεν ειναι τιποτα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. χμμμ αν οι πηγές σου παραπολιτικέ είναι από άρθρο του Μανδραβέλη δεν είναι και πολύ αξιόπιστες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πλάκα έχετε εσείς οι πασοκ-νδ, που ενώ βλέπετε τη συντριβή, αντί να κοιτάξετε πώς να την περιορίσετε, τα βάζετε με έναν άφθαρτο άνθρωπο. Τα δικά σας τα λαμόγια είναι καλύτερα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τους "κηπουρούς" του τσίπρα τους λέμε άφθαρτους ε ;;

   Διαγραφή
  2. @11:07 πες έναν λόγο γιατί ο Σακελλαρίδης είναι φθαρμένος. Εκτός κι αν θεωρείς πως κάποιος που είναι συνεργάτης του Τσίπρα είναι εξ ορισμού φθαρμένος.

   Διαγραφή
  3. εγώ δεν ισχυρίστηκα ότι είναι φθαρμένος αλλά αναφέρομαι στην υποκρισία...

   οι νέοι συνεργάτες του παπανδρέου -εκείνη την περίοδο- βαφτίστηκαν κηπουροί παρότι όλοι είχαν περγαμηνές εκτός κόμματος.

   τώρα, μας προβάλλουν ως άφθαρτο τον σακελλαρίδη - προφανώς, όταν είσαι όλα τα χρόνια στα κομματικά γραφεία, ε τότε είσαι άφθαρτος...

   Διαγραφή
  4. επίσης, ο "αφθαρτος" είπε κι το εξής συγκλονιστικό ότι λίγο ως πολύ επί κυβέρνησης σύριζα κι δικής του δημαρχίας δεν θα διαδηλώνουν οι πολίτες -θα είναι πανευτυχείς προφανώς- άρα δεν τίθεται θέμα περιορισμού των διαδηλώσεων στο κέντρο της αθήνας....

   καλή ψήφο στον άφθαρτο λοιπόν...

   Διαγραφή
  5. Επειδή επί ΣΥΡΙΖΑ θα ξεσπάσουν οι πιο σκληρές και οι πιο άγριες λαϊκές διαδηλώσεις στη χώρα,μπορεί να μας πει ο μικρός και δήθεν ''άφθαρτος'' Σακελλαρίδης τι θα κάνει; Θα απαγορεύσει τις διαδηλώσεις;

   Διαγραφή
  6. Ξέρεις φίλε μου πόσοι αληθινά άφθαρτοι είναι εκεί έξω και δεν θέλουν ούτε να σας φτύσουν;Μιλάμε για αληθινά άφθαρτους,όμως.Όχι για κολλητούς του Τσίπρα και παιδιά του κομματικού σωλήνα.
   Ο μέσος 20άρης,ξέρεις,αναγκάστηκε να πάει να ξεσκιστεί να βρει ένα μεροκάματο.Δεν είχε την άνεση να πηγαίνει στις ΗΠΑ και να παρκάρει μετά στον κομματικό σωλήνα μέχρι να τον σπρώξει για υποψήφιο ο κολλητός του που ''έτυχε'' να είναι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
   Άντε μπράβο με όλα τα προϊόντα του θερμοκηπίου σε αυτή τη χώρα.
   Μας τα παρουσιάζετε και ως ''άφθαρτα''.

   Διαγραφή
  7. @ Ανώνυμος13 Φεβρουαρίου 2014 - 4:02 π.μ

   Οχι τα δικά μας τα λαμόγια δεν είναι καλύτερα.
   Μήπως τότε τα δικά σας λαμόγια είναι καλύτερα ?
   Να τα χαίρεστε .

   Μόνο που υπάρχει ο Καμίνης
   που δεν είναι ούτε λαμόγιο, ούτε κομματόσκυλο .
   και είναι άφθαρτος, ενώ ΔΟΥΛΕΨΕ
   όχι να ( λέει πως είναι ) άφθαρτος, μιά και δεν δούλεψε .

   Πέρα απο τ' άλλα , με ενοχλεί που
   ο τσιριζουποψήφιος είναι ΞΕΠΑΤΗΚΟΥΡΑ
   του διαφημιστικού μοντέλλου του Τσίπρα,
   που κι' αυτός διαφημιστάκι είναι .
   Δώστε τους ρε παιδιά το νούμερο του ζιβάγκο
   Που φορούσε ο Αντρέας .
   Ομως ο κατά τα άλλα ερίφης Αντρέας
   ΔΕΝ ΑΝΤΕΓΡΑΦΕ,
   Τα ‘λεγε με δικά του λόγια ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ .

   Θ.Τ.

   Διαγραφή
 9. Πολύ ωραία αυτά που λες παραπολιτικέ. Όμως επί της ουσίας δεν βλέπω να διαψεύδεις ούτε το κλείσιμο παιδικών σταθμών ούτε το κλείσιμο ιατρείων. Η διατήρηση σε χαμηλότερο επίπεδο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, την ώρα που οι σχετικές ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα, δεν αποτελούν ακριβώς αυτό που λέμε "αποστομωτική απάντηση". Το ότι καταφεύγεις στον Πάσχο και μόνο θα έπρεπε να σε προβληματίζει. Κατά τα λοιπά μπράβο του Καμίνη για πλείστες όσες άλλες οργανωτικές βελτιώσεις. Δεν θα έπρεπε όμως να φροντίσει λίγο να κυνηγήσει το ζήτημα της καταχρέωσης του Δήμου από τις διαδοχικές διοικήσεις της δεξιάς; Δεν μπορεί μόνο ο Άκης να έχει ρίξει έξω τη χώρα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στη σημερινή μας εποχή που σπάσαμε τα μούτρα μας πάνω στη πραγματικότητα, ο Δήμος Αθηναίων επί Καμίνη, έπραξε το επαναστατικό να έχει δημόσια, σε πραγματικό χρόνο την εκτέλεση του προυπολογισμού.

   Πριν πετάμε αναθέματα, θα πρέπει να ρωτάμε, πόσα έσοδα έχει ο δήμος? πώς τα ξόδεψε? Μήπως λάθος ξόδεψε στο Α ή Β κι αυτό μας κόστισε? Με δανεικά δεν μπορούμε να είμαστε καλοί. Δεν υπάρχουν πιά.
   Τα πράγματα είναι σκληρά και πεζά. Πρέπει να σκεφτόμαστε και να ιεραρχούμε κάθε έξοδο που κάνουμε.

   Διαγραφή
 10. Τότε να σουτάρει τους σκουπιδιάρηδες και να κάνει outsourcing. Να μειώσει τους κλητήρες. Να κόψει τα ψ, που παραδοσιακά τείνουν στο άπειρο, ταξιδάκια στους αντιδημαρχαίους. Αλλά αυτά που χρειάζεται ο κόσμος τώρα απελπισμένα θεωρώ απαράδεκτο να περιλαμβάνονται στις περικοπές και να κάνουμε και κήρυγμα από πάνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Διαβάζοντας το παράθεμα για τη συνέντευξη του Σακκελαρίδη επιβεβαίωσα την αρχική γνώμη που είχα σχηματίσει γι' αυτόν, παρακολουθώντας τον σε ορισμένες τηλεοπτικές εκπομπές. Ακατάλληλος για δημόσια πόστα ευθύνης. Το να εκστομίζει κανείς κοινότυπες αριστερίστικες μπούρδες δεν συνιστά προσόν. Μου είναι αδύνατο ακόμα και να συγκρίνω αυτό το -στη κυριολεξία- τζόβενο με τον Καμίνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δηλαδή θα φέρει πραγματική κοσμογονία στον Δήμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. 'Το βασικότερο ζήτημα όλων είναι, επειδή ακριβώς υπάρχει ένας κόσμος, ο οποίος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, νιώθει να συνθλίβεται μέσα στις μυλόπετρες της μνημονιακής λιτότητας' ...

  Μήπως πάει για ποιητής; Δάκρυσα είναι η αλήθεια, τρίζουν τα κόκκαλα του Ρίτσου ενα πράγμα...! καραγκιόζηδες μαυρογιαλλούροι! ΟΥΣΤ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή